Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Desni klik na desktop i klik na "Refresh" zaista pomaže ili placebo efekat? Šta se zaista događa kad uradimo to? Daš kompjuteru piće lol.
Placebo efekat čist.
To je bilo potrebno ranije u windows 98, NT i još nekima kada na primer nije hteo komp da ti prihvati folder kad ga preimenuješ, kada si hteo ikonice da poteraš u "liniju" tj refresh ih je vraćao da budu u liniji, kad se desktop zaglavi, itd, itd.
Danas u win 7 i win 8 i dalje postoji refresh opcija na desni klik i na F5 ali je potpuno nepotrebno, ikonice se ravnaju same, komp mnogo bolje radi preimenovanje foldera i sve one operacije koje su bile smrt za ranije operativne to je sad sve popravljeno.
Ja bi rekao da je kombinacija dugmića CTRL+SHIFT+ESC nov refresh, zato što sa desni klik refresh ne možeš više iščupati komp kad se smrzne.
Tako da kolko god ti klikćeš na refresh nema apsolutno nikakvog efekta i možeš polako da se odvikavaš od te navike. Štaviše refresh će biti izbačen u novom win8 service pack koji dolazi tako da se ne sekiraš.
Fala za ovu prečicu za taskbar Radijacijo, baš mi je ona potrebna s ovim mojim raspadom od kompjutera. Ujedno i da uručim protestno-kritičku notu rukovodstvu Vukajlije, jer su mi za evo 5 godina kolko sam na sajt mogli poklonit kakav kompjuter.
Skoro pa isto je i Ctrl+Alt+Del.
Skoro pa isto je i Ctrl+Alt+Del.
Može i tako. al za Ctrl+shift+esc ti treba samo jedna ruka.
https://pbs.twimg.com/profile_images/2241539919/majku_ti_sve_ludo.jpg
Који је ово фонт ?
E, da, rade, aj kad skontaš ono kako sve ide za YT da mogu da primam obaveštenja kad mi neko odgovori na komentar, pošalji mi u PVT ako te ne mrzi. Hvala puno.
Nema problema.
Da li se neko od vas ovde bavi kolekcionarstvom (jeste to skup hobi i sve, ali prosto zanima me), prvenstveno figura (iz video igri, filmova, serija...), te ostalih zanimljivih rekvizita vezanih opet za igre, filmove serije :)
Šta baštovani rade kad odu u penziju?
Odu u grad i iz hobija se bave knjigovodstvom.
Nasledila sam jednu kolekciju i ne znam kako da je unovčim...
Jedino sto mi pada na pamet, u ovom trenutku je da das to sto imas na aukciju preko ebaya (kada to bude u mogucnosti), jer nema kod nas 'leba sto se prodaje takvih stvari tice, recimo ja imam jednu standee reklamu igre visoku oko 2 metra, koju bih negde u Americi vrlo lako mogao da prodam nekom kolekcionaru za najmanje 50 evra (nisu neke pare, ali su pare), a ovde bi mi verovatno trazili "taj sav karton" za potpalu...
Teško da ovo što ja imam može preko ebay-a da se proda :)
Ako je nesto bas staro nosi u zalagaonicu neku :)
Mada i to je kod nas sranje, vise te kosta dok preneses do tamo, nego sto mozes da zaradis
Pf, raspitala se, ovi naši to posmatraju kao gomilu starudije, a Ameri kao nacionalno blago.
Da nemaš nekoga u Los Anđelesu?
http://sayanythingblog.com/files/2013/04/pawn-stars-rick-harrison_475x240.jpg
Ma kakav pawn shop, trebaju mi ozbiljni kolekcionari.
Samo sam cekao kada ce neko Rikija da postavi hahahaha :D