Разноразно питање

1. +1 za godišnji
    Naročito ako planiraš da ideš ono - na pravi odmor. Promena okruženja: more, planina, banja, selendra.

2. Ma naravno bre, para nikada dosta, ima vremena, zaradićeš :)

3. Pa ja stalno imam tu mogućnost i bio sam u milion sranja u kojima bi mi kinta dobro došla al do sad je nikad nisam uzeo. Nema tih para (serem ima) koje ti mogu zameniti odmor od svakodnevnog ropstva.

4. Nema, slažem se. Koji će ti pare, ako rikneš od umora i ne stigneš da ih potrošiš?

5. Da li je neko imao problem sa zmijama u voćnjaku? Kako ih je otjerao, da li pomaže posipanje sumporom ili prskanje sa hlorom, ćale svaki put čim dođe zapali vatru, pa ono dim ih bar rastjera oko kuće. Voćnjak nam graniči sa potokom i sa jedne strane šumom, tako da paljevina sa te strane ne dolazi u obzir.

Ne možemo nabaviti psa, mačku da ih tamane jer ne boravimo tamo osim što vikendom starci idu... Sve je očišćeno, kosi se redovno oko kuće, oni koji su ih viđali kažu da je šarka, a i mama je vidjela nije baš sigurna da li je poskok ili šarka takođe...

6. Teško to ide ako im je prirodno stanište u blizini, jedino da nabaviš mungosa. Ništa, ako si sigurna da su otrovne kad god guljaješ kroz travu gumene čizme do kolena i uvek imaj čorbe u kolima za vožnju do ambulante.

Inače, ne postoji efikasan metod da oteraš zmije, ako i vidiš nešto na tržištu, lažu, ne radi. Isto važi i za bapske lekove, da išta radi kod nas u dalmaciji bi znali za to.

7. Nabavi ježeve. Tamo gdje ima ježeva, nema zmija. Valjda...

8. Šalabajzer ima pravo - ježevi,al kako navatiti ježeve, jbg? A mogla bi i da probaš da zapališ nešto što puno dimi (nisam baš skontao što ne smeš da pališ vatru). U krajnjem slučaju obrati se u veterinarsku, traži savet, možda ima i neko hemijsko sredstvo.

9. Napravite onaj bunar gdje se ubaci pumpa na struju. Ona pravi baš jake vibracije u zemlji a to zmije baš ne vole. To može da pomogne...

10. Ima dosta životinja koje se hrane zmijama al kako da ih držiš na imanju. Takođe, postoje hemijska sredstva i neka prirodna eterična ulja koja će da oteraju zmiju ako je poprskaš njima ali će zmija uvek da se vrati ako ima dobre uslove, džaba ti da prskaš po travnjaku. Ultrazvučni i vibracioni rasterivači gamadi takođe nisu dokazano efikasni, što će reći nisu ni za kurac.

Jedino što možeš da uradiš je da redovno šišaš travu i uklanjaš žbunje i ostali krš jer vole skrovita mesta. Kontam da ne dolaze kod tebe zbog hrane jer imaju potok i šumu u blizini ali ako imaš mnogo miševa možda bi pomoglo da ih potruješ.

11. Међедићу, набави мунгоса.

12. Nabavi kokoši graorke

13. вига каки је јак, јебе кеве гујама
    http://www.dodaj.rs/f/2p/Y/3BEdIXC9/1/mungos.jpg

14. Mungosi, tepači zmija.

15. Glavni, a ko će koke da hrani? Mi ne boravimo tu, osim vikendom.
    A znači taj tip sa vukajlije tamani zmije :)
    Onda mora biti i neki šaptač zmijama među vukajlijašima...

16. Napravite onaj bunar gdje se ubaci pumpa na struju. Ona pravi baš jake vibracije u zemlji a to zmije baš ne vole. To može da pomogne...

Ovo mi se čini najprihvatljivije, jer nam se ne prska niti zaprašuje, da bezveze zagađujemo tamo gdje dođemo da se uživamo u prirodi.

da zapališ nešto što puno dimi

ovo radimo, ali to je samo trenutna pomoć kad smo tu, a kad odemo one se vjerovatno vrate.

Ne znam gdje bi mogli nabaviti mungose, ali najvjerovatnije ćemo kupiti ježeve.

17. Onda mora biti i neki šaptač zmijama među vukajlijašima

Mora da se šališ, nemaju ti vukajlijaši ko zna kakve komunikacione veštine, na poneke i sopstvena žena sikće kad krenu da joj šapuću.

18. Jel zna neko da li ima neka autobuska linija iz Beograda za Bački Petrovac? Tražio sam u lasti al oni ne idu.:( Ili da idem do Ns pa odande za BP. Dal ima iz Ns-a i kad? Treba da sam u Bačkom u pola 11

19. uzmi BG-Odžaci, ide preko Petrovca

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.