Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Gonzo mi ukazujemo!!!12
Bruce jebi ga nije ni to za bacanje kad pogledaš na duge staze.
Da skratimo, sistem vrednosti je unakažen da nema gde dalje i tu je kraj svake priče.
Ima li neko iskustva sa western unionom?
Kako to funkcionise?
Konkretno treba da mi dodje kinta iz inostranstva,pa me interesuje koje podatke moram da posaljem tom ko salje.
скоро смо подизали, оно је процедура убиј боже. обавезно иди у аик банку, тамо је најкраћа процедура која траје (свега) 20 минута. и нек' тај неко рачуна на провизију, чини ми се да на неких 100 евра узму 20 (мада нисам сигуран да л' је баш тако).
а у војвођанској попуњаваш све сам неке глупости.
треба му име, презиме, место, шаље ти контролни број, треба да знаш његово име и презиме, место где је и која је сума у питању. чини ми се да је то све.
pa vidi ovako, ukupna povišica od plate sa srednjom školom do plate sa masterom u prosveti je oko 18.000 - skoro dupla plata, investicija u privatni fakultet je oko 8000 evra za pet godina studija, što znači da se isplati za 4 godine samo kroz povišicu, u mom slučaju je to još kraći period jer već imam delimičnu povišicu za priznat status diplomiranog...
a kao bonus, što i jeste bio primarni cilj, imam kvalifikaciju koja mi omogućava da zadržim posao...
gazimudo, ja kad sam dobijala neke pare iz inostranstva, dali mi papir, na njemu upišem svoje podatke i podatke pošiljatelja, taj neki broj i sumu, ništa posebno. i nisu uzimali nikakvu proviziju...al sam išla u poštu, najbolje da tamo odeš.
Da li čovek u svojim snovima sam konstruiše likove nama nepoznatih ljudi ili su to neke osobe pored kojih prolazimo u toku dana ali ih uopšte ne primećujemo pa nam nesvesno ostanu u sećanju?
da.
+1
До јаја, тако мош да смислиш новог супер-хероја.
Због чега сви медији на сва звона објављују кад Срби нападну Мађаре или Цигане, а заташкавају кад се исто догоди у супротном смеру?
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/366161/Novi-medjunacionalni-incident-u-Vojvodini-vredjali-i-napali-madjarske-mladice-u-Beceju
Зато што ми треба да гледамо да ми будемо бољи људи, а мађари нек гледају за себе. А и наша је милиција, имамо сву моћ.
ЕДИТ Како серем, лололо.
za opciju 1 ili 2?
Jel moze neko meni da objasni kako je moguce da na severu ima solidan broj Madjara, na jugu veliki broj Bosnjaka i Albanaca, na istoku ima Bugara (aj ne bas previse, ali ih ima), a da sa druge strane grane nema Srba u toj meri u kojoj su ovi prisutni kod nas? Jel se to ovde dele kolaci ili sta?
Bečej je prso. Te iste noći u Bečeju su prebili mlađeg brata moje drugarice, a razlog je bio kako oni kažu zato što je prešao ulicu na crveno svetlo.
Изгледа да се деле и да се много лепо живи.
ne dele se kod nas kolači nego naši beže dalje - otići 20 kilometara od Srbije je go kurac, ako ideš onda idi na drugi kontinent ili barem na drugi kraj ovog :)
Ovo pitanje u vezi snova, bas sam skoro citao o tome. Uvek sanjas lik osobe koju si negde video, pa makar i na sekundu dok je prelazio ulicu, mozak je registrovao njegov lik iako se ne mozes setis u snu pa mislis da si ti stvorio lik.
Ali, ja mislim da to nije tačno. Ja sanjam gomilu likova kojima i ne zapažam lice, ali osobe koje znam na javi su mi prepoznatljive. Zapravo, svaki svoj san umem da protumačim, ma koliko čudan bio. :P
fala miki
ne dele se kod nas kolači nego naši beže dalje - otići 20 kilometara od Srbije je go kurac, ako ideš onda idi na drugi kontinent ili barem na drugi kraj ovog :)
То, јебеш ти бежање из Суботице 20 километара, кад мораш да дођеш у тазбину кад год се нешто ради. :Д
Je li moguće da ja preko svog telefona emitujem neku pjesmu i postavim je na određenu frekfenciju i da je u kolima slušam preko radia. Da li postoji neki program koji treba da skinem?