Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).
Skodin blog · 04. Septembar 2010.
Ama nemaš generalski čin specifično za pješadiju, pješadija je rod kopnene vojske, imaš Vojsku Srbije koja je sastavljena od Generalštaba, KOV, RV i PVO, Komanda za obuku i Garda.
Vojska ti se dijeli na VID, ROD i SLUŽBU.
Imaš dakle VOJSKA SRBIJE
Vid - Kopnena vojska i RV i PVO.
Rodovi - pješadija, OJ, artiljerija, inžinjerija, riječne flotile i slično.
Služba - kadrovska, telekomunikacije, pravna, obavještajna, informatička, tehnička, intendantska, sanitetska itd.
brigadni general je komandant brigade.
Npr. 1. brigada kopnene vojske koja je stacionirana u Novom Sadu ima komandu i 10 bataljona raznih rodova, imaš 11. pješadijski, 15. tenkovski bataljon, 18. inžinjerijski bataljon itd.
Jel sad malo jasnije?
Kurac ti je jasnije....
a jbg, imao sam komsiju pre jos desetak-15 god, tad je bio glavni ili kakva je vec titula tamo na majevici....znaci komadant majevice hah, sto on kao samo pukovnik je bio komadant, a ne neki sa cinom generala...ili generali uopste ni nisu u kasarnama?
ili je genral, plasticno receno, glavni za vise kasarni u gradu...znaci i majevicu i sve ove druge koje su u NS recimo
Pa imaš ti pukovnike kao komandante brigada.
A evo šta ti kaže Uredba o stanjima
Постављење официра на дужност за коју је формацијом одређен чин бригадног генерала и виши чин
Члан 24.
На дужност за коју је формацијом одређен чин бригадног генерала и виши чин може бити постављен официр чина пуковника и вишег чина који испуњава следеће услове:
1) да је завршио генералштабно усавршавање или стекао научни назив доктора наука или је завршио докторске академске студије из научне области у оквиру образовнонаучних поља која одговарају роду или служби, односно типу каријере којима припада;
2) да у току службе има све повољне оцене чији је просек најмање „врло добар”, односно „истиче се” и да за последња два периода оцењивања има оцене „одличан”, односно „нарочито се истиче”;
3) да је најмање четири године успешно обављао дужност за коју је формацијом одређен најмање чин пуковника;
4) да познаје један од светских језика на нивоу који је прописан актом о унутрашњем уређењу за то формацијско место.
pukovnici ispadose obicni prasinari kolko su nebitni.....pre mi zvucalo kad cujem pukovnik vauu nema dalje
a sta su ovi podoficiri zasta postoje uopste....zastavnik i ta sranja, ako je i najobicniji potporucnik iznad njih
Idem putem oka bistra
Vazniji sam od ministra
Najjace je sto 90 posto podoficira celu karijeru ostanu podoficiri
To je ono, zastavnik prve klase plafon plafona
Radio ja nesto s vojskom u domu vojske i zavrsili i kazem ovom liku aj vidimo se pukovnice, on se covek uvredio jer je po cinu bas bio ja mislim zastavnik jbg sta cu
niko ne zna misteriju podoficira
to mu dodje ko ucitelj u osnovnoj
Sta vam nije jasno?
Podoficir je zavrsio srednju vojnu skolu.
Oficir je zavrsio fakultet (vojnu akademiju, ili neki civilni pa se aktivirao)
Podoficir moze da postane oficir izuzetno npr. za ratne zasluge a i onda ne moze da stigne vise od kapetana prve klase, a pocinje kao potporucnik.
pa dobro to, al sta rade oni....sta je posao zastavnika ili ovih manje od zastavnika nzm ni kako se zovu....
tipa ima 300 vojnika, glavni je major...njegov zamenik je cin ispod majora, pa njegov jos ispod itd....koja je funkcija tu nekog zastavnika onda?
Zastavnik nosi zastavu
Zastavnik ti je uglavnom sef nekog magacina ili radionice i tu polako ceka penziju.
Citiracu ljudsku velicinu i moralnu gromadu samog sebe:
Најлуђи лик у касарни. Он је на крају каријере, види на шта је страћио живот, зна да је касно, прошао воз, то што није хтео да се гузичи још четири године по Војној академији га је коштало две и по собе при додели стана, упола мање плате, а за годину-две и пензије, и константног зајебавања од стране официра који би могли да му буду синови. Доживљена спознаја изазива различите психичке поремећаје.
За дозволу за излазак, најбоље је ипак питати баш заставника..
Kad je bila neka proslava zastavnik je namestao stolice u domu vojske eto oni to rade
Doneo ja mikrofone i kablove, a zastavnik steluje stolice s omladincima pa gleda koliki je idealan razmak da se ne guraju i da mogu da se ispruze bas zajebana situacija
https://www.youtube.com/watch?v=o_AwFRAywSo
Jel ovo onaj retard Koruga iz grupe SBU?
зашто леванте брише дупе барселоном и да ли ће есоес канал икада престати да буде канал за сиротињу
Da li ima nekoga iz Loznice a da mu je neko selo Gornje Nedeljice u blizini? Mogao bi me spasiti puta do tamo ako ima a ja bih se naravno oduzio.
пошто је квадрат у горњим недељицама
Todore kad će rezultati pujovizije jebote. Jel misliš da sam dao 100 dinara onoj smrdljivoj sirotinji sa Kosova radi njih ili da bi Milicija imala troduplo glasova