Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.
Deutsche Welle · 29. April 2011.
ima moj brat. pitaj pa ću mu proslijediti pitanje.
Питај, можда могу да ти помогнем :)
Ima li ovde konobara da ga priupitam nešto?
izvolite, sta cete popit?
Jel ima neko od vas ovakav ili bilo kakav TRUST-ov volan???
http://www.onyougo.com/trust-vibraforce-steering-wheel-gm-3300_iphw0344009.jpg
Zašto greše prilikom pravljenja limunade? Zašto je služe kiselu? Ja hoću slatku a donese kiselu.
Ал ти донесе и шећер па јој сама ради штаа хоћеш. Јебо га ти, откуд он зна каку ти лимунаду оћеш???
Možda je tvoja kisela nekome slatka ili obrnuto??? Uz limunadu treba da ti donesu šećer, pa ti stavljaš po volji.
pa turis secera kolko os, draga Vukice.
Зато што ако ти донесе слатку а ти хоћеш кисели не може да је одслади него мора да ти прави нову, а када ти донесе киселу доста само да додаш шећера колико хоћеш, Вучице.
Вучка, не прави ти конобар лимунаду н'о шанкер ваљда :)
Па не верујем да конобари праве (једино ако само ради један конобар без шанкера, али то је ретко) углавном праве шанкери. Сад укуси су различити они је направе без шећера па ти шећери колико ти воља. :)
Јел ти донесе шећер да засладиш?
A šta je to šećer?
I Vučice, zašto piješ od sabajle?
ovo nije odgovor ali se sjetih nečeg pa da podijelim to. u jedan podgorički lokal, da ga sada ne imenujem, kada naručiš čaj dobiješ ono lonče sa vrelom vodom u koju ubače kesicu, šolju za čaj koju možeš dva puta napuniti, rakijsku čašu punu soka od limuna, malu čašicu meda i šećera. primijetio sam da ljudi zatraže i čašu hladne vode, popiju čaj nezaslađen (kako se i inače pije) a onaj sok i med i šećer razmute u onu čašu vode pa za iste pare popiju i limunadu.
Хаххахахаха какви цареви.
То је ка' они што не пуше, али на саучешће узму цигар и баче га за уво, кад је џабе и сирће је слатко :)
Панинаро, је л' то Подгоричани или Пироћанци?
Šećer se rastvara u vodi, u tek napravljenoj limunadi ne može. Zamolila sam konobara da ovima kaže da rastvore šećer prvo pa tek onda da nacede limun. Ne razumem zašto me ignorišu.
ovo nije odgovor ali se sjetih nečeg pa da podijelim to. u jedan podgorički lokal, da ga sada ne imenujem, kada naručiš čaj dobiješ ono lonče sa vrelom vodom u koju ubače kesicu, šolju za čaj koju možeš dva puta napuniti, rakijsku čašu punu soka od limuna, malu čašicu meda i šećera. primijetio sam da ljudi zatraže i čašu hladne vode, popiju čaj nezaslađen (kako se i inače pije) a onaj sok i med i šećer razmute u onu čašu vode pa za iste pare popiju i limunadu.
Interesuje me koliko košta ta ekskurzija?
limunada 2 do 3 eura, zavisno od kafića, za te pare moš kilo limuna kupit. ko zna zna. :)
evro i po, toliko je obično čaj u pg.
Немој бакшиш да им оставиш ;)