Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.
Deutsche Welle · 29. April 2011.
Ima li neko da zna zašto narod nije voleo cara Dušana, i zašto isiti nije postao svetac? Ne verujem da je zato što je skinuo oca sa vlasti, praktično nisi mogao da budeš Nemanjić ako ne zbaciš svog ćaleta sa prestola...
I zašto se njegova kruna čuva na Cetinju?
car dusan se zajebavao sa crkvom, neki nije teo da ga krunise, on ode kod drugog glavonje, malo i sa papom saradjivao itd... a narod ga nije voleo jer je oslobodio robove, dao im je prava itd... i jos terao njihove vlasnike da im daju deo svoje imovine kao zahvalnost sto su radili za njih
Peri, otkud ti znaš da ga narod nije voleo?
Navodno nije proglašen za sveca zato što je oceubica, mada mislim da je pravi razlog to što je na nas bila bačena anatema zbog njega, znaš ono sa Grcima i ti fleševi.
A SPC je kao nagradu za uzdizanje na rang patrijaršije trebalo odavno da ga kanonizuje.
Sose, pa i Stefan Prvovenčani je prvo primio krunu od pape, pa tek onda našu, kad je Sava izdejstvovao arhiepiskopiju.
Moguće da je razlog što nije bio obožavan i njegov Zakonik. Nije više moglo da se rešava kako se hoće i šta se hoće, nego lepo na sud, pa da platiš, na kmome se klatis. he he
Da, čitao sam o tome u nekim knjigama, u "Kosingasu" čak piše i da je hteo da zakatoliči, da bi izdejstvovao krstaški pohod na Osmanlije..
Lololololo ko kraljica Deneris :D
Čitao sam na Vikipediji, a i nema mnogo pesama o njemu, a čak i u onoj najpoznatijoj, on nije glavni lik (mislim na onu sa njegovom ženidbom)..
Jeste, stvarno je glupo to što je jedini Nemanjić koji nije kanonizovan, a čak je i Uroš V koji nas je sjebo...
Hvala obojici :)
Jel ove naše TV kuće zaista kupuju ove indijske serije ili imaju zaposlenog koji skida sa torenta i drka na kompu? Ako kupuju, treba ih zapaliti i benzinom gasiti.
Realno, ako plaćaju više od 10€ po epizodi, treba ih ubiti...
nije kanonizovan jer je bio pedofilčina matora
Ja sam čuo neku priču da ga nisu kanonizovali jerbo zato što je bio osvajač.
Možda šuplja priča al tako sam čuo.
Откуд ти то? Ја сам чуо да је баш био заљубљен у ону своју Јелену.
Па нема ни о осталим Немањићима нешто превише. Не пева народ кад је срећан. :Д
Bruse, mislim da si pomešao Dušana i Milutina, Dušanova žena je bila 2 godine starija od njega, a Milutin je oženio šestogodišnju Simonidu...
on nije svetac zato sto je bio osvajac, tako sam nesto cuo da je to razlog. Mozda grijesim.
- Душане, дај неки перпер за цркву, ће те канонизујемо кад мреш!?
- Шта да ме?
- Светац да будеш, е!
- Светац? ололо Боли ме курац, ја сам цар!
:Тајни транскрипт телефонског разговора Стефана Душана и Патријарха:
ma jeste, pomešao sam ih, ovaj nije bio pedofil nego Bugarin :)
ima kojekude nekoliko objašnjenja, ali mislim da je upravo to što je bio car Bugara, Srba i Grka odlučujuće - da ih je sve sveo pod SPC verovatno bi ga kanonizovali, ovo enemijevo je verovatno najtačnije objašnjenje :)
Сад кад вам Цар упадне овде и објасни, постидећете се.
Pa samo njega cekamo :D
- Шта да ме?
- Светац да будеш, е!
- Светац? ололо Боли ме курац, ја сам цар!
Au kakav kobjasn, alal ti kurac Enemi. :D
Obavestite me pa da blagovremeno iskopam sam sebi oči.
Ajde Gligorije ne seri, Srboljub je dobar dečko.