Разноразно питање

1. ne znam,meni je mnogo lepsa sama misticnost i preogromnost svemira,to sto je toliko vrhunski da je totalno nedostizan nama ljudima i mrvicu hleba koji bakteriji ostane od sendvica,gde je zemlja,inace mesto velikih havarija i pobjasnjavacka planeta prilicno,sa svakakvim desanjima i oblicima,havarijama,svetlima,objektima u najvecem slucaju premikro cestica nego neke price antickih plemena o tome kako su ih zamisljali

2. ne znam,meni je mnogo lepsa sama misticnost i preogromnost svemira,

pa normalno da je realnost višestruko interesantnija od nekih izmišljotina, ali jebiga kosi se sa tim izmišljotinama i po toj bezveznoj realnosti mi zapravo nismo centar sveta. Taj deo se vernicima nikako nedopada jer oni misle da je čovek centralna figura kompletnog kosmosa, trude se da umanje starost kosmosa, da mu skrešu veličinu da ispeglaju planete itd. Uglavnom da svemir označe nekim manje više interesantnim bekgraundom koji je tu smešten da pojača romantiku i da inspiraciju pesnicima, ostalo je totalno nebitno. Ma dosadnjakovići, ne samo što treba izbegavati raspravu nego ih treba tući varjačom po glavi.

3. Оланиче, зашто да не? Приче о небеским телима су најлепше легенде и митови на кугли земаљској. Цела грчка митологија може да се прочита ту. Шта би причали о космосу? Да ли је Алдебаран на 500.000 светлосних година или на 700? Чему? Свака тема о космосу би те навела на исту причу - како је настао. Одмах религиозни вуку на једну страну, нерелигиозни на другу, али важна је прича.

Трулекс Крпа је делимично добро рекао - свако из опсерваторије ће ти рећи тачне податке о небеским телима. Ако питаш најбоље астрономе и читаш њихове књиге - Арабљане муслимане, видећеш да и данас половина звезда носи њихова имена, ту су њихова запажања, мерења, закључци - све оно што су европски астрономи преузели и што се већим делом и данас користи. Онда људима провучеш и историју, и културу, заинтересујеш их за гомилу других ствари.

А шта добијеш тиме што људима причаш сатима о положају једне одређене звезде? О њеним координатама? Људи се фасцинирају на свега 10 минута и оду. Јер је прича досадна и глупа. Нит се јебе, нит се једе. Ништа не значи. Ничему не служи. Нема садржаја ни смисла. Хајде смувај девојку на причу о нагађањима о хемијском саставу обалака на Венери. Заинтересуј гомилу клинаца да проучавају астрономију тако што ћеш им причати сувопарне податке.

4. Лимени, добро сам, хвала на бризи. Не знам шта ти је еналаприл, ја твојих проблема немам. Теби препоручујем да конзумираш пар скинхедса (само им кажеш да си педер, они раде остало), они лече добро то од чега ти болујеш. Ја ти искрено желим свако добро.

5. Ко брише природне науке због религије? Исак Њутн, Милутин Миланковић, Коперник, Ђорадно Бруно?

Ajde da se dogovorimo da vernici prestanu da kidnapuju naučnike zato što su nekim slučajem živeli pre 100 i više godina i nekim slučajem bili religiozni. Njihova religioznost nije doprinela ničemu, a u slučaju Njutna i Bruna je više lošeg donela, u slučaju Njutna to da je protraćio pola života na dešifrovanje Biblije i alhemiju, a jadnog Đordana je koštala života.

Иначе, ако причаш о космосу, а не знаш светске религије, онда испаднеш глупо дупе које не зна ниједну позадинску причу о небеским телима нашег сунчевог система, не зна да објасни зашто имају имена која имају, нема појма зашто се Алдебаран зове тако, по чему је сазвежђе Ориона добило име (заправо по коме)... Наука је дивна ствар, али без добре приче обична досадна гомила података.

A joj kakva glupost, to što ljudi daju kosmičkim telima imena iz mitova i religije je stvar tradicije, jer su im takva imena davali ljudi još davno, u Grčkoj i Rimu, pa onda srednjem veku i nadalje. To ništa ne dokazuje za stranu religije, već samo govori o tome da je lepše stvarima davati imena, nego neke oznake tipa FTR00001KP ili slično, iako ima na desetine više puta takvih imena nego ovih Orion, Saturn, Evropa, Andromeda i slično.

Mislim da Granjka jako malo zna o nauci, a naročito astronomiji i fizici, ako misli da se ona sastoji iz suvoparnih činjenica. Mislim da nikad nije slušao kako određeni naučnici pričaju o nauci, pričama iz nauke, pričama iz života naučnika, pa i tim "suvoparnim" podacima. Granjka, edukuj se pre nego što povučeš nauku u blato zemaljskih mitova i priča.

6. Оланиче, зашто да не? Приче о небеским телима су најлепше легенде и митови на кугли земаљској. Цела грчка митологија може да се прочита ту. Шта би причали о космосу? Да ли је Алдебаран на 500.000 светлосних година или на 700? Чему? Свака тема о космосу би те навела на исту причу - како је настао. Одмах религиозни вуку на једну страну, нерелигиозни на другу, али важна је прича.

to nisu samo podaci
    kada se udubis to prestaju biti brojke i u mozgu zamislis kako bi to otprilike izgledalo i mnogo prijaju takve misli
    bas steta sto ne kapiras

А шта добијеш тиме што људима причаш сатима о положају једне одређене звезде?

svestan sam da ljude generalno zanimaju plitke stvari,tako da retko s kime i pricam o tome mnogo...

Нит се јебе, нит се једе. Ништа не значи. Ничему не служи.

a od ovih tvojih prica se jebe i jede?...jbg matori,nisam ocekivao da si materijalista toliki,ne znas kako tripovati se...

Хајде смувај девојку на причу о нагађањима о хемијском саставу обалака на Венери.

ne zanima me da muvam ribe uopste na ovakav nacin,to njih ni ne zanima,kao ni soro bilo kakva spika...ribe zanima samo jednostavno,velicina kurca,harizmaticnost i jos par stvari...al ti nisi riba koliko ja znam...zato mi je nejasno da ne znas duboko pogledati u te stvari,nego hemijska sadrzina oblaka na veneri,skk...nema hemijskih sadrzaja,nema dosadnih podataka,nego se sve to pretvara u jedan veliki trip
    nemam interesa nekoj bicarki da pricam o svemiru i inace,kad je interesuje samo moj kurac,ja ovde pricam o spiki ljudi otvorenih za tripove
    i pogotovo nemam interesa da zabavljam decu

i bas je lose to sto gledas kao da je ovo neka matematika il nesto,pa se prica samo povrsno,podaci,brojke i to je to...uopste nisi svestan dubine ovih tripova

7. Poezija, prijatelji moji, sve je poezija. I religija čista srca je poezija, i misticizam je poezija, i prava nauka koja nam otkriva svetove je poezija, i okrepljujući dim marihuane je poezija, samo udaranje pečata po papirima, mastiljatenje i rigidnost birokratije nije poezija, već nešto što poezija ismeva, prezire.

8. Луди Чаче, како да се договоримо да се мртвим људима крше основна људска права? То је зликовачки и малоумно. Дакле, помирите се са тиме да су ти људи били религиозни и да их њихова вера није спречавала да буду изврсни научници. Престани са глупим покушајима духовног сакаћења људи који су задужили свет својим животом и радом.

Теби је све глупост што није у складу са твојим мишљењем. Мисли шта хоћеш, то је одраз тебе. Знаш ли за још неке речи осим "блато" и "глупост"? Речник ти је некако блатњаво глуп. Земљаски митови и приче су подигле науку из блата и винуле је у небо, али како то да објасним теби који си сав у блату и глупости окупиран?

9. ma sve je to peozija, samo štura forma iste

10. jedan moj pokojni prijatelj je pre 30 godina objavio zbirku pesama "Kič Pojezija"...

11. mene bi duhovnjaci uspeli da ubede samo gestom odricanja svega što je materijalno ili onoga što je produkt nauke, tehnologije. Bez umišljenog prijatelja može da se živi, al bez lebca teško.

12. Хајде смувај девојку на причу о нагађањима о хемијском саставу обалака на Венери.

što da ne
    meni je to uspilo, OPAAAA! doduše, "sastav oblaka na veneri" je glupavo, zanimljivije je bilo pričati o antičkom koncepta ontologije sve do modernog i savremenog, pa se osvrtati na društvene kao i prirodne nauke, sjajna žena, očarala me je. patišpalj

13. mene bi duhovnjaci uspeli da ubede samo gestom odricanja svega što je materijalno ili onoga što je produkt nauke, tehnologije

Tri reči: Porodica bistrih potoka

14. Оланиче, нисам саговорник уз опијате и друга халуциногена средства. Ако је теби лепо, у реду.

Valdemar нема ничег поетичног у ударању печатом, то је физички посао. Али, државна служба није ударање печата, макар за оне са више од једног разреда основне школе који о томе мисле. Само примитиван и прост човек мисли да државни посао уништава људски дух и слободу, посебно дар за стварање поезије. Сима Сарајлија, државни секретар и учитељ Његошев, затим сам Његош, такође државни службеник и поета, поред њега и Војислав Илић, Ђура Јакшић, Милутин Бојић... Глупанима треба све доказивати, образованим људима је све већ доказано.

15. Verovati u nešto jer eto jeste glupost i blato.

16. Ти све знаш - шта јесте и шта није и где зека пије воде. Када си толико видовит и паметан, дај ми 7 бројева на лотоу, мајке ми ћу ти дати 5% од седмице. Мање порези за тај изанос.

17. Ne znam to, ali verovati u boga je isto kao i verovati da znaš koji će brojevi da dođu. NEMOGUĆE i GLUPO.

18. opet kontradikcija - činjenica je da svako ko igra loto ČVRSTO VERUJE da baš on zna koji će brojevi izaći, da ne veruje ne bi bacao pare na uplatu

Rekli o sajtu

Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“

Danas · 06. Novembar 2008.