Јаој, то је кад се нешто поделе цифре, па нешто рачунаш део по део броја, да би добио коначан резултат. Не могу да се сетим, да ли си пробао да прогуглаш?
X_(n+1)=1/2(X_n+broj/(X_n))
dakle, npr. trazis koren iz 2
e sad, nemas ti pojma koliko je, ali recimo da je oko 1 (sto tacnije pretpostavis, manje racunas)
pa imas:
X_(n+1)=1/2(1+2/1)=1.5
sada ovo sto si dobio uvrstis opet u isto
X_(n+1)=1/2(1.5+2/1.5)=1/2(1.5+0.33)=1.415 i tako u nedogled (tj dok ne dobijes dva puta isti X_(n+1))
ako tacno racunas, svakim korakom dobijas blize resenjee
dobar zonfic je to sto cak i ako se predjes u racunu, svaki sledeci korak te polako vraca na pravi put
bolje je nego taj gej algoritam koj ces da zaboravis nakon 2 meseca
a jebote :D, upravu je đole treba neko da objasni ovo uživo :D , a evo pošto je ovo razno razno pitanje, možda i znate ovo a možda i ne znate.
imate brojeve 1, 3, 4, 6 , kako dobiti 24 koristeci samo osnovne operacije. ubijajte dosadu, stvarno je teško
znaci objasnit postupak, jer nemam pojma kako se računa korijen uopste, znam neke napamet :D
Ада дигитроном, што ћеш рачунат који курац :)
treba mi stvarno, da naucim računat ručno. znam digitronom. pa ako ko zna , da na "naš" jezik mi objasni bilo bi fino :D
Јаој, то је кад се нешто поделе цифре, па нешто рачунаш део по део броја, да би добио коначан резултат. Не могу да се сетим, да ли си пробао да прогуглаш?
nasao na nekoj engleskoj šugavoj stranici, svetac ne može skontat, skonto' sam početak, al se zaprtlja u pm . evo ako ko skonta, bio bih mu zahvalan da mi pretoči da na jednostavniji način
http://www.therthdimension.org/MathScience/SquareRoot2/squareroot2.htm
Тешко је то овако, то мора неко уживо да ти објасни, питај неког професора...
X_(n+1)=1/2(X_n+broj/(X_n))
dakle, npr. trazis koren iz 2
e sad, nemas ti pojma koliko je, ali recimo da je oko 1 (sto tacnije pretpostavis, manje racunas)
pa imas:
X_(n+1)=1/2(1+2/1)=1.5
sada ovo sto si dobio uvrstis opet u isto
X_(n+1)=1/2(1.5+2/1.5)=1/2(1.5+0.33)=1.415 i tako u nedogled (tj dok ne dobijes dva puta isti X_(n+1))
ako tacno racunas, svakim korakom dobijas blize resenjee
dobar zonfic je to sto cak i ako se predjes u racunu, svaki sledeci korak te polako vraca na pravi put
bolje je nego taj gej algoritam koj ces da zaboravis nakon 2 meseca
a jebote :D, upravu je đole treba neko da objasni ovo uživo :D , a evo pošto je ovo razno razno pitanje, možda i znate ovo a možda i ne znate.
imate brojeve 1, 3, 4, 6 , kako dobiti 24 koristeci samo osnovne operacije. ubijajte dosadu, stvarno je teško
6*4 olololololo
moraš koristit sve brojeve :D
Znam ja, znam ja! Ali nisam sama uradila, napisacu ako se ne javi neko ko je resio.
Је л' зна неко како да са ћириличном тастататуром искуцам латинично ћ (ć)?
Pa isto bi trebalo da bude.
http://en.wikipedia.org/wiki/Bongo_people_%28Gabon%29
Је л' се и код нас овако зову?
На руском се зову Бабонго, вероватно и код нас.
Pf. Ja dobila 23.
Бра'о, Војтече. :)
potrudite se :P
Jel može uz pomoć razlomaka?
ne :D, mislim isto ti je , il dijelila il stavila razlomke