Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).
Skodin blog · 04. Septembar 2010.
Zašto baš nervni sistem? Kol'ko sam ja čuo, stvar je u tome da bi ćelije osmozom upile preveliku količinu vode, zbog razlike u koncentraciji elektrolita, i tako se sjebale. Zar nije logičnije da se to najpre oseti na nekom delu tela koji je bliži sistemu za varenje/sistemu za izlučivanje?
Edit: Stajas, ispišeš to što oćeš da ti bude crno između "citat" i "tatic" samo što citat i tatic treba da pišeš velikim slovima.
Ukucas citat pa komentar koji hoces da citiras tatic
samo citat i tatic idu velikim slovima
Nedostatak elektrolita utiče na nervne impulse i zato šteti nervnom sistemu.
Ako neko gleda "Utisak nedelje" i zna koja je ovo pesma koja ide kao podloga u emisiji, neka mi kaže, pliiiiz!
Натнат, ако мислиш на Заз, ту ствар знају и птице на грани. Молио сам брата да изгаси ТВ малопре...
Капирам да се нерви почну слабије да проводе нервне импулсе или штавећ, али боље да не лупам, нека се јави неки медицинар. Углавном, сигуран сам да има везе с тим.
Izgleda da ja nisam ptica iz tog jata :)))) Hvala.
samo citat i tatic idu velikim slovima
Hvala,kralju :D...
Nađoh ovo:
http://en.wikipedia.org/wiki/Water_intoxication
http://en.wikipedia.org/wiki/Cytolysis
Za ovo sam prvi put čuo od ortaka koji studira medicinu, pominjao je on i neke bubrege u celoj toj priči, ali davno je to bilo, ne sećam se konteksta.
I drugi put :)
Чуо сам да ће по овом новом закону о саобраћају бити неки нови саобраћајни знаци. Је л' зна неко о којим се знацима ради?
Ne znam Krumpiru, al evo da rečem koje sam ja neobične znakove dosad vidio: okrugli bijeli znak oivičen crvenom linijom i debelom crnom tačkom po sredini, valjda označava "mrtvi ugao", pa onda slovo znak sa slovom nakrivljenim slovom "z" koji bi trebalo da znači "Ima zmija". Ili "Zorova teritorija". Šalim se, označava krivinu zajebaniju od lakat krivine.
Kod nas su čini mi se mijenjali znakove prije neku godinu, al ništa drsatično, samo su bili upečatljiviji, naglašenija im je boja bila.
"Црна тачка" постоји дуго, колико знам, и означава опасно место или место где треба додатно пазити. А знам да је на вестима скоро било да убацују неке нове знаке.
Кромпиру, серу, нема шта да се убацује, то су стандардни знакови, једина промена могу да буду и биће ограничења и више неће бити на знаковима опасности жута позадина него бела (ако се добро сећам).
Хвала, енеми.
А како беше оно кад се положи?
Добијем пробну, и знам да не могу да возим од 23 до 5, тако нешто. А како иде даље? Јер мора неко да иде са мном до пунолетства, или годину дана од добијања пробне. Интересују ме ти услови.
Znaci da li neko zna,na jebenom IMDB-u,kako da pogledam filmove koji su izasli ove nedelje,pa da odem last week i vidim prosle,pa last month,itd??? Ranije je to moglo,a sad mi izbacuje jebenih 10 filmova koji kao najvise zaradjuju i to je to... Ko je ikada posecivao ovaj sajt,zna o cemu pricam sigurno...
Нисам сигуран да ли су донели правилник о полагању, мада прошло је већ годину-две, морали би да јесу. Распитај се при полагању.
Елем, да, можеш да возиш само са неким ко има дозволу ваљда 5 или више година. Не можеш да возиш од 23 до 5, ограничење брзине ти је мислим 80% од постављеног ограничења, и носиш оно слово П (мада нисам видео два аутомобила са тим). Та пробна дозвола траје ваљда годину дана, без обзира на године мораш све ово да радиш. После тога вадиш регуларну дозволу.
Узми све ово са резервом јер нисам сто посто актуелан, ово је само овако из главе што се сећам.
Хвала још једном, то ме је занимало отприлике, а тако нешто и јесте. Значи то ми важи док имам пробну, а колико сам ја упућен регуларна не може пре 18 година, ваљда.
Па не може јер тек са 17 можеш да полажеш.
Ископирај закон, негде су фејловали тако да је закон контрадикторан, знам људе који су са копијом возили и од 23 до 5, заустави их мурија и они већ имају подвучено оно говно где пише да је заправо дозвољено. Колико се ја сећам.