Разноразно питање

1. Прочитах део Закона о дозволама мало пре. Све је као што си рекао, енеми, једино 90% од брзине уместо 80%, и са 18 се добија права дозвола, а са 17 пробна. Сад ми је много јасније све.

2. са копијом возили и од 23 до 5

Чекај, ово ми није јасно. Под "копијом" мислиш на пробну? А о каквој контрадикторности се ради? Значи вероватно негде онда пише да се може возити и ноћу, ако је тако.

3. А како беше оно кад се положи?

Posto sam pre mesec dana polozio, a imam jos 10 dana do 18. rodjendana moglo bi se smatrati da sam u toku. Duzan sam da vozim 10% manje od propisane brzine, ako je ogranicenje 50 ja moram 45 da vozim primera radi, da imam istaknuto P (ovo su mi dali u auto-skoli) napred i pozadi na autu, hendsfri ne smem da koristim, ne smem da vozim od 23 do 5h, i suvozac mi mora biti neko ko ima vozacku dozvolu izdatu na 5 godina (ne neko ko ima 5 godina vozackog iskustva kako sam do skoro mislio). E sad, kad napunim 18 imacu iste ove obaveze s tim sto mogu sam da upravljam vozilom. Onaj ko punoletan polozi ima iste obaveze kao ja kad napunim 18.
    Neko pomenu kontradiktornost. Jedino zbunjujuce je to sto u probnoj vozackoj clanovi nisu obelezeni brojevima. Ispada da je sve to tekst i da se odnosi da svakog bez obzira da li on imao 18 ili ne.

4. E sad, kad napunim 18 imacu iste ove obaveze s tim sto mogu sam da upravljam vozilom.

Чекај, шта генерално мислиш? И кад напуниш 18, исто не смеш од 23 до 5 да возиш, већ тек кад прође годину дана од издавања праве дозволе?

5. Nisi dobro shvatio. Imacu jos 10-11 meseci od punoletstva do prava na regularnu dozvolu. Hteo sam da kazem, imao 17 ili 40 godina prilikom polaganja, dobices probnu.
    Kad se navrsi godinu dana od izdavanja probne, menjas je za pravu, biometrijsku, i tad si vozac kao i svaki drugi.

6. Е, сад ми је јасно. Хвала на појашњењу.

7. Da jebeš sirotinju što nema 200 dinara.

8. Zašta će gluvim ljudima imena? Mislim, nije baš da će da se obrnu kad ih pozoveš.

9. Па можда нису сви глуви од рођења, па су некада та имена имала смисао?
    Иначе добро питање лол...
    Не би био трип кад не би лик имао име, зар не?

10. Posto ste me prejebali sa pitanjem o dozvoli,i niste odgovorili na moje VEOMA BITNO pitanje,moracu da ponovim...

Znaci da li neko zna,na jebenom IMDB-u,kako da pogledam filmove koji su izasli ove nedelje,pa da odem last week i vidim prosle,pa last month,itd??? Ranije je to moglo,a sad mi izbacuje jebenih 10 filmova koji kao najvise zaradjuju i to je to... Ko je ikada posecivao ovaj sajt,zna o cemu pricam sigurno...

11. Da li postoji neka mogućnost ispravljanja minusa datih slučajno? I čemu služi ovo polje pored označavanja za omiljene?

12. За таква питања, обрати се Колету на ПВТ-у. :))
    Али кад си већ питао овде, минуси не могу да се исправе, бар ја мислим. А штиклица она поред означава да је у одабранима. :)

13. Kome da se obratim :D??
    Izvini, relativno nov sam na vukajliji, pa mi i dalje neke stvari nisu jasne :)...

14. Skapirao sam, hvala puno :D!

15. хахаха, ништа :Д

16. Interesuje me, pošto se ne razumem najbolje u konfiguracije kompova, kakva mi mašina treba da mogu da igram sve nove igrice? znači pes 2012, raznorazne nove pucačine i trkačine xaxaxa i tako to, znači nove stvari da mogu da pičim. Odavno nisam igrao igrice, a baš sam se uželeo i oću kevu da nagovorim da digne kredit na 72 meseca da mi kupi neki komp.
    Idealno bi bilo kad bi mogla neka konfiguracija da se sklopi za 40 000 - 45 000 i tako to.
    E sad, jel bi moglo za te pare da se sklopi nešto što bi mi koristilo barem godinu dana?

17. Moglo bi itekako dobro da se sklopi...
    Nego uzoh sinoć veb kameru i radi mi zvuk ali slika ne, verovatno se ovo desilo nekome ima li rešenja?

18. Dodjite na ovu temu da ne spemujete ovde.

19. Зашто је на гомили Бајагиних песама на јутјубу уједно и гомила Пољака који на пољском коментаришу? У чему је фора, одакле Пољаци знају за Бајагу?

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.