Разноразно питање

1. Library Genesis po preporuci Plastičnoga

2. ozbiljno pitanje, potrebna mi pomoc baš. treba neki lekarski da radim uz vađenje krvi, a imam problem kad vidim iglu, bukvalno za par sekundi roknem u nesvest, bez obzira što okrenem glavu i sve te fore. ima li neko rešenje da se sve to lakše prođe?

3. ozbiljna je stvar batice

4. Pa ja mislim da ne postoji nijedno konkretno rešenje, već kao i kod svakog straha, pokušavaš da ga prevaziđeš na neki način
    Fora sa vađenjem krvi je ta da ne smeju da se koriste neki lekovi za smirenje pre vađenja i slično, jer valjda se ne prikazuje verodostojna slika posle, jer sve to utiče na rezultate, zato se i daju ujutro, al to se raspitaj negde za svaki slučaj
    Eto ono što se ja sećam što su mi pričali kad sam bio klinac, nemoj gledati kako ti vadi krv, misli na neke gluposti, tipa kako će prevoziti ćopavog zmaja i sl.
    Kupi vodu, sok od borovnice, to pij čim izađeš, možeš i neku čokoladicu
    Ja sam kao klinac imao tih strahova, od igle, od zubara, ali jbg u jednom trenutku vidiš kako to ostali rade bez nekih problema, stisneš mošnje i ideš pa šta bude, posle tog momenta kad presečeš sve ide lakše (posle vađenja živca iz zuba bez anestezije, prestaneš biti svestan bola i straha kao pojmova xd)

5. Brt idi u privatnu laboratoriju i trazi da ti vade iz prsta kontakt lancetom gde se igla ne vidi

6. Čuj, boji se igle! Kratko i jasno, moraš to proći. Nema tehnike da ti bude lakše.

7. Evo sad uzmi i razmisli npr. zašto se ja plašim toga, koji su uzroci, da li su ti uzroci iracionalni
    Evo ja ti kažem a i sam znaš, ne boli ništa, rutinska je procedura, ne može da ima nikakvih posledica, osećaj je malo čudan, ali to je sve, trajaće sveukupno pola minuta, razmisliš za sebe, koja je poenta da se stresiram oko toga, hiljade ljudi to radi svakog dana bez problema, što bih se ja plašio toga
    (tako sam se ja hrabrio pre prvog jebanja xdd)

8. Zavisi koliko krvi treba i za koje analize, iz prsta može za određene namene, ali inače mora valjda iz vene.
    Nemoj gledati uopšte u pribor za vađenje, razmišljaj o kolekciji noktiju ili o tako nekoj prijatnoj temi i biće to gotovo začas

Sećam se na regrutaciji svojevremeno, došli neki likovi prenaloženi, kao tu bacaju neke skečeve po bolnici, opet neko kurčenje i tako. Kad je došlo vreme za vađenje krvi, dvojica padoše ko sveće, haha, kakve su to grimase bile presmešne

9. Tronožac imaš li ti nekakav životni blog ili tako nešto

10. Brt reci toj sestri koja ti bude vadila da imaš taj trip i da ces da lepo da držiš oči zatvorene sve vreme.

11. Mali ker aj nemoj me jebes pls

12. Nikad ne bih to učinio, ps, moraš mi verovati

13. @valter
    da znaš da sam razmišljao da otvorim al me mrzelo i retardirano je xd

brate, evo još jedna psihološka tehnika, kupi taj sok od borovnice i čokoladicu i razmišljaj o njima kao o nekom spasu od te procedure, tipa neće mi biti ništa jer imam svoju borovnicu posle koja uništava strahove, mada ovo bih pre savetovao nekom klincu od 7 godina koji može da poveruje u tako nešto xD

Mali ker je u pravu inače, vađenje iz prsta je samo za brze rezultate i brzu dijagnostiku, za bilo koju detaljniju analizu iz vene
    e sad možda se nešto promenilo pa mogu i iz prsta da vide sve, otkud znam, al kapiram da onda niko više iz vene ne bi vadio

14. Jebeno je to, ja i dvojica drugara išli četvrtom drugaru da dajemo krv za babu na VMA, a nismo znali da on ima taj trip. On je nekim čudom preživeo ono inicijalno vađenje krvi iz prsta bez napada panike, izašao ispred u dvorište da čeka dok ga ne prozovu, krenuo da paniči i pre nego što je video ikakvu iglu, skinuo naočare, odložio u torbicu, skinuo sat, odložio u torbicu, krenuo da sedne na klupu i preturio se u nesvest. Za to vreme ja i drugar dajemo krv, a sestra upada i viče doktoru: Davalac pao!!! xD

A posle sam povezao da se iz tog razloga gadi klipova gde se ljudi povrede, slome ruku ili nos, gadi se klipova s tučama iz istog razloga, krv ne sme da vidi ni na monitoru. Ne znam kako da ti pomognem, on nije našao rešenje za ovo. ://

15. Mali ker prodajem ta sranja pa ne baratam sa valjda. Sve moze iz malih epruvetica da se radi samo je pitanje da li hoce. Izmisljene su zbog dece al ne vidim sto ne bi ucinili coveku

16. Zavisi opet, malo sam i po netu pogledao, ti rezultati iz prsta su potpuno verodostojni ako meriš šećer, postojanje infekcije herpesom, holesterol, trigliceride, ali ne pokazuju uvek ispravno nivoe hemoglobina, leukocita itd. Ti rezultati iz prsta dosta više variraju, mogu nekad da prikažu da je sve u granicama normale i ako nije, ali za dosta nekih stanja su uglavnom ispravni

17. кромпир дај им нокте на анализу

18. ne mogu sve analize iz prsta jer postoje neke koje ne mogu da se izvedu bez 5 ml krvi. ne mogu ni deci sve analize iz prsta, malim bebama se kod nekih stanja vadi iz vene na čelu tako da pseto ne lupaj gluposti

krompir, možeš da tražiš da ti vade bejbi sistemom, možeš i sam da ga kupiš u apoteci, košta oko pedeset dinara pa im odnesi u laboratoriju, iglica je jako tanka, jedva ćeš da osetiš, samo vađenje malo duže traje

Rekli o sajtu

Vukajlija, lijek koji je potisnuo iz upotrebe Edronax, Zoloft, Prozac, Aktivin H i ostale antidepresive. Nuspojave su: grčevi u trbušnim mišićima, suzenje očiju, ludački osmjeh i lako se navući na njega.

Psiholog · 20. Februar 2011.