Prijava

Ako imaš novi njihov uređaj, promeni širinu kanala. Stavi da ti wi-fi bude na 5GHz. Tj. da ti radi i na 2.4Ghz, i na 5Ghz, jer stariji uređaji i većina telefona često nemaju opciju biranja frekvencije.
U suštini, na 2.4GHz, ti je najveći broj uređaja, kanal kojim se prensi signal je uži, i interfenrencija signala je mnogo, mnogo veća na tom opsegu. Što ti i dovodi do trokiranja (mešanje signala, smetnje koje unose drugi uređaji i sličnije), pa su samim tim veze i nestabilne.

Rokni mu na 5GHz, manje je zagušeno, u suštini, na 20 ljudi koji akaju na 2.4GHz, idu dvoje ili troje koji koriste opseg od 5GHz, što implicira da je veza mnogo manje zagušena i stabilnija. Kod 5GHz, prepreke ti akaju signal solidno (i kraći je domet 5GHz signanla), ali to u stanu ne bi trebalo da bude veći problem.

Probaj tako, pa vidi, u najmanju ruku, trebalo bi da ti bude stabilniji net.

Sada nesto listam ovu stranu, sta se na koncu desilo sa Stevcom? Da li jos uvek broji stepenice, naizust sabira velike brojeve, salje ljudima broj ziro racuna u mejl, odbija stipendije, vozi se taksijem nakon zurke? Gde je ona tema na forumu o njemu?

Brate, daj to na srpskom lolo.

Kako se menja to i kako?

Pesma "Kalif" od Vojislava Ilića Mlađeg. Nema nigde na netu, a treba mi relativno hitno. Svaku pomoć u vidu teksta/slike/linka/pvta cenim.

:*

P.s ide nešto ovako

Razbole se Kalif, car od sto država,
Nit može da jede, nit može da pije...

Bili su pre par dana i zamenili mi ruter, neki najniviji kao stavili. Al isti kurac, kad odem na speedtest izbaci da imam 4 megabita po sekundi.

Sad mi izmerio 0.4Mb/s za preuzimanja.

dobra stvar kod sbb je sto imaju eon.

thilmo: obicno se u browseru dobije ruterov admin panel ako ukucas
192.168.1.1
ili
192.168.0.1

onda ce da ti trazi sifru, nemam pojma sta je sa sbb-om, al obicno to imas zalepljeno negde na ruter. ako nemas onda je user/pass recimo admin/admin ili admin/password ili admin/pass ili nista/nista, nesto od kombinacije. mozes na netu da nadjes te defaultne passworde. to niko ziv ne menja iz nekog razloga, pa cisto zezanja radi ponekad proverim po hotelima mogu li da im sjebem mrezu i tipa 50% hotela nema nikakvu zastitu (ne radim to inace).

onda kad otvoris ruter pod jebem li ga, advanced settings nekad imas "select band", i onda tu biras 5GHz pa onda band.

tako nesto.

recimo na 5GHz imam solidnih 50-150Mb/s po kuci u zavisnosti gde je. Nikad nece da bude ko na kablu, ali je dosta bolje od 2.4 gde imam nekad manje od 10, a na kablu je 250, ili 500 sad, jebem li ga jel povecavali.

veliko je to duvanje kurcu, daju ti kao BW od 0.5Gb a u praksi nista od toga ne mozes da koristis osim ako nemas server neki pa da rgnes 2000000000 torenta.

Pa plaćam im 3800din mesečno, trebalo bi da imam 100Mb/s. A jebu me u zdrav mozak. Mada, ako je tačno, u ugovoru su se ogradili da je ta brzina na kablu a za wifi ne garantuju ništa.

mnogo raja voli da ima jako brz net.optika ovo ono.na kraju im se koriscenje neta svede na fejsbuk i aplikaciju blica.

Saću probam to za 5GHz. I meni je admin juzer i pas. Xd

Kad kliknem na Band, nece da mi otvori padajuci meni. Da izaberem 5GHz.

Ovako mi izgleda kad otvorim stranicu

https://i.postimg.cc/WNHqywCp/20190317-185637.jpg

Тилмо, тешко да ћеш на СББ-овим рутерима постићи 100 мегабита у секунди, максимум је 2/3 те брзине. Пуна брзина се постиже само преко кабла.

ja idem do 35 wifi

Ma 2/3 brzine bi bile idealne. Nije problem brzina koliko pucanje signala na deset minuta i manje.

Bili pre par dana jer sam ih smarao pozivima, zamenili mi ruter al opet isto. Koči wifi kao da sam u nekom studentskom klubu.

kako se zove pliduuu kad počne da se širi ovde

BahanAlija