Разноразно питање

1. Ako ti što znači, nije samo tebe tako V.

Ne znači mi :) Hoću rešenje problema :P

2. E baš to sam tražio, hvala, Aleksandre :)

3. Zna li neko zašto nam se dešava da smo nekad naelektrisani, u smislu da 'peckamo' ljude oko sebe, isto kad dodirnemo neki metalni predmet i sl? Meni se to dešava još od prošle nedelje, a i mnogi su mi rekli da i oni peckaju okolo :) Od čega to zavisi, da nije nešto u atmosferi? Jbg, ne bavim se prirodnim naukama, ne znam kako to funkcioniše...

4. Zna li neko zašto nam se dešava da smo nekad naelektrisani, u smislu da 'peckamo' ljude oko sebe, isto kad dodirnemo neki metalni predmet i sl? Meni se to dešava još od prošle nedelje, a i mnogi su mi rekli da i oni peckaju okolo :) Od čega to zavisi, da nije nešto u atmosferi? Jbg, ne bavim se prirodnim naukama, ne znam kako to funkcioniše...

Мени се то одувек дешавало, али ове зиме варничим на све стране. Кад скидам нешто од одеће са себе, будем к'о теслин калем.

5. Forget sta znam, mozda se odecom naelektrises :)

6. Pa to, GM... I kosa mi je bila nakostrešena, ali se smirila... Čim je to ovih dana masovna pojava, mora postojati neko naučno objašnjenje. Ajmo, fizičari, zna li neko?

7. Ladno je ovih dana, a kriza je vec godinu dana->nema se para->nema se za leba->nema se za odecu->kupuje se sintetika->oce kosa da se najelektrise od toga.
    I rest my case.

8. Znam da se od trenja osoba nakupi elektriciteta, a pretpostavljam da i to zavisi do odjeće.

9. Носим исто што сам носио и раније, али се више наелектришем. А и дешава се људима којима се то није дешавало раније.

10. Ovo što GM kaže... Mislim da nije do odeće... Neko reče da je od stalnog kontakta sa kompjuterom, ali ima onih koji uopšte ne provode vreme za kompom, pa su naelektrisani...

11. Mislim da su ove zime gustina vazduha veća i vlažnost vazduha manja nego prošlih zima. Naelektrisane čestice se lakše kreću, što dalje dovodi do lakšeg naelektrisavanja tela. A kak' je i ladnija zima, pa se verovatno i više oblačite nego ranije, veće trenje, pa sve to saberite i dobićete odgovor.

A sad možete me kačite na transfer pošto nemam pojma zašto ste naelektrisani.
    Možda ima veze sa februarom i parenjem. Lolo.

12. Da razradim. Nije samo do odece, malo je i do obuce. Skoro svako trenje moze da dovede do stvaranja stat. elektriciteta. E sad, dugo je vec hladno, sto ce reci da je verovatno vazduh poprilicno suv. To dodatno pojacava efekat.

Reme: Ako je vlazniji vazduh i bolje provodi, pre ce doci do uspostavljanja es ravnoteze, a onda nista od varnicenja.

13. ко је, не роди му ни њиво ни шљиво, закључо ово?

Нека несрећа се играла ауторитета изгледа. Питао пре пар страна за Наци звуке (који су исто закључани), али неће да се јави.

14. Mada ću morati opet da editujem post, videh još jednu grešku.

15. Reme, Salmonele, hvala :) Ne znamo da l' ste u pravu, ali može biti... Znala sam da je do atmosfere nešto...

16. Pazi meni je to logično. Meni u stanu 27 stepeni pa ne pravim veliku razliku u odnosu na leto. A napolje slabo izlazim u poslednje vreme. Ne volim zimu. Pa se ni ne osećam naelektrisanim. :)

Rekli o sajtu

U busu se devojka svadja preko fona da se ne kaze Vukajlija nego Vujaklija za recnik... ocaj na njenom licu kad je shvatila da ne moze objasniti

Mokoš · 11. Maj 2011.