Разноразно питање

  1. Пробала, нашла сам ту са злочином, али мени се чини да је баш било о озбиљном планирању убиства или тако нечег, да вас не ухвате. Свакако, фала. :)

  2. Uf, negde sam ja iznosio plan kako da ubijem ženu kad mi dosadi... ček da pogledam...

    EDIT: jok more, ne umem da nađem...

  3. Уопште нисам трол, научите значење те речи.
    А нисам ни дупли аутора постера, и то је нешто што би модератор морао знати, а не клеветати.
    Једино ми је било жао што сам пријавио вређање, уместо тога је аутору, дакле због мене, обрисан постер а вређање и поред тога није санкционисано.
    Но, доста о томе.

  4. Danchi...Danijele, ako mogu tako da te zovem, pošto pretpostavljam da ti je to ime...ne smaraj tako agresivno

  5. Evo ga opet! :-)

  6. Treba mi link od foruma na kojem bi mogao da postavim pitanje u fezi mobilnih telefona. Trazio sam u IT kutku, ali nisam nasao.

  7. lakše ti je ovde da pitaš - više se čita...

  8. Kako se nalaze izdavači za knjige?
    Jel to ide tako što se odnese sve ono što si napisao, oni pročitaju i onda odluče dal će da izdaju to i za koju kintu?
    ili može da bude ti doneseš vrhstra knjigu koju si napisao...oni isčitaju, prekopiraju i kažu ''e mali sranje ti je ovo nemoj više da gubiš vreme, obriši šupak sa ovim'' i onda izdaju tu knjigu i zarade multimilijarde??
    Jel ima neki način da se autor zaštiti od ovakve situacije ili nema to vas ja pitam sada?

  9. Odeš u Maticu srpsku ili Narodnu biblioteku i pitaš kako da registruješ intelektualnu svojinu nad delom pre nego što ga ponudiš za štampu - ja sam štampao mali tiraž u svom izdanju i kod Matice uzeo CIP...

  10. e to me interesovalo, znači intelektualna svojina. Fala.

  11. Uhvacen si Hence. Krades ideje za knjigu sa http://vukajlija.com/forum/teme/42527-probudi-psihopatu-u-sebi i hoces tudjim idejama da zaradis te milijarde.

  12. Што не мерем да одговорим на тему психопате? Је л' забаговала или сте закатанчили?

  13. da bre, sto zatvoriste psihopate?

  14. Pojma nemam ko je zaključao...glupo mi da sada ja otključam.

  15. Kako se nalaze izdavači za knjige?
    Jel to ide tako što se odnese sve ono što si napisao, oni pročitaju i onda odluče dal će da izdaju to i za koju kintu?
    ili može da bude ti doneseš vrhstra knjigu koju si napisao...oni isčitaju, prekopiraju i kažu ''e mali sranje ti je ovo nemoj više da gubiš vreme, obriši šupak sa ovim'' i onda izdaju tu knjigu i zarade multimilijarde??
    Jel ima neki način da se autor zaštiti od ovakve situacije ili nema to vas ja pitam sada?

    Evo predloga za štampanje:
    http://www.adaciganlija.info/stampa-knjiga

    Inače, posle kad je odštampaš, treba da odeš u Narodnu biblioteku i da platiš katalogizaciju, nije nešto puno, ne bi trebalo da je više od par hiljada. I to ti je to. A oko promocije i prodaje se snalaziš.

  16. Ček, ovo kolko sam skontao je da prvo uradiš promociju knjige po raznoraznim sajtovima i onda štampaš po narudžbinama? Nije ni to loša stvar...čak šta više...

  17. Fala Valdemaru.

    Да ли у Кини имају дауновце и како изгледају? По чему се разликују од обиче популације?

    Slično, gotovo isto pitanje sam pre 2 dana postavio učenicama medicinske škole, na koje one nisu imale odgovor. Razlika je jer sam ja pitao za Mongole, pošto se Daunov sindrom drugačije zove mongoloidna retardacija ili tako što.

  18. pa ja mislim da kinez ili mongol koji ima daunov sindrom onda izgleda kao običan čovek? tj. ovako kao mi...valjda je tako jebem li ga...

  19. Хоће ли неко слагалице?

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.