Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
pa.. masturbacija je valjda kovanica od manus (ruka, ud, voteva) i stu.. nešto? o.0
a onanija je valjda samozadovoljavanje u bilo kom obliku, a sad.. ne znam tačnu etimologiju, valjda po nekom istorijskom ili liku iz biblije je ta "radnja" dobila naziv.. aj duno.
Онанија и мастурбација би требало да су синоними. Мастурбација: Мастур = рука + бацати.
А онанија је добила име по извесном Онану који га је дркао јер није хтео да оплоди ваљда своју снајку, немам појма.
То и причамо.
Ко што видиш, пуфнице, Риба са ЕЏИТ-а користи руке.
ono jes, sve su to sinonimi.. ali.. ako sad ti zaglaviš flešlajt u kauč npr, ti se na neki način samozadovoljavaš (nije ti tu riba ili drugi lik..), ali ne masturbiraš valjda onanišeš? m.. ne mo'ž reći da jebeš jer ono..
e jebem li ga.
Ali vidis, Dzimi, kad kucam define masturbation negde se pominje ruka negde uopste ne. Ovo je bas cudno, bilo bi fino da neko zna nesto vise o tome.
Ево шта каже Вики за етимологију:
Taj rad. Ili mehanickog bika.
ali, možda bez obzira što u samoj reči stoji ruka, vremenom se značenje promenilo, pa masturbacija može biti i bez upotrebe iste? :)
E, taj rad, Christine. Realno oni su imali dovoljno muke sa sakrivanjem toga da bi mogli i da budu mastoviti kao mi.
Могу рећи да је у овом случају пракса свакако пријатнија од теорије.
Ако занемаримо лика без удова, наравно.
Pa on je bitan, jebem te.
Ko bolan?
Amputirani masturbator.
А јел се аутофелацио рачуна онда у мастербацију?
džimi, mislim da nema potrebe da se ograđuješ na tu definiciju "masturbacija je samo samozadovoljavanje uz upotrebu ruku" msm, ok, etomologija to kaže..
ali.. šta znam.. kultura je nastala od reči cultus - obrađivati zemlju, pa više ne znači nužno da se kultura odnosi samo na poljoprivredu.
jednostavno pojmovi se prošire. a kontam da je i u antičkoj grčkoj korišćeno još nešto i bez ruku i opet su to tako nazivali.. jbm li ga.
Gm, pa ja bih, jebiga. Ali ne verujem ni da ovaj momak moze dohvatiti.
Christine, sta ti na primer pada na pamet da su koristili?
Yoga!
m.. m..
aj hev nou ajdija..
današnje sprave su plastične i meke.. m.. sigurno je bilo ili od kože ili tkanine ili pak su "kresali" nešto organsko, mislim na "hranu".
Kukuruz, krastavac, banane, kaktuse...