Разноразно питање

1. Мене занима зашто у мењачницама не примају метални новац? Имам неке металне форинте (око 700-800 наших динара) и заборавио сам да их променим назад у евре на крају екскурзије, и овде нико неће да ми замени у другу валуту.

2. A da probaš u nekim većim mjenjačnicama ili bankama? ;D

3. Zna li neko kako se zove pesma i ko peva gde stihovi refrena idu valjda ovako nešto

JA SAD DOLAZIM IZ NICEGA, SAMO LJUBAV JE MOJ GREH, SVE STO IMAM TO SU STIH0VI, MOJE SUZE I MOJ SMEH

Pesma je neki naš glupi noviji dens, ali me interesuje, pa ako bi neko mogao da pomogne.

4. ili bankama? ;D

u banku idi, uzeće ti proviziju, ali ćeš se bar riješiti toga :)
    ---------
    da pitam nekoga ko zna, da li se može steći uvid u autore koje te prate, mogu li to bar moderatori da vide?

5. slabije, krompiru.. ali mislim da neki madŽari u subotici to menjaju.. bar smo mi tako kad smo se vratili s exurzije pre par godina.

6. Е, нисам пробао у банци, пробаћу тамо, па нек' узму провозију, само да ми не стоје форинте за џабе. Хвала на савету.

Змају, раније је могло кад је била она модерна верзија Вукајлије, која није дуго трајала. Сада то могу само модови колико ја знам, а можда и они са оним неким пехарима, мада нисам сигуран за то.

7. Ne moze sad niko da vidi. Mozda Kaizen.

8. da li ove titule, počev od druge, omogućavaju i ono što prethodna/e omogućava, ili samo ono što je toj u opisu?

9. Ne bih znao da ti odgovorim na to pitanje ali jedva čekam večeras-sutra da vidim šta će biti još od medalja-titula...

10. pa kako ne bi znao? npr. jel ti ta tvoja omogućava da vidiš kome je omiljena tvoja definicija?

Ja za te neke nove prvi put čujem sad :)

11. Moderatori inače vide ko im je omiljenjavanjao definicije/postere/reakcije tako da ne znam.

12. da li ove titule, počev od druge, omogućavaju i ono što prethodna/e omogućava, ili samo ono što je toj u opisu?

Ono što i prethodna.

13. ima li neko link do mjesta gdje se predlažu definicije za naslovnu?

14. http://vukajlija.com/forum/teme/39288-predlozite-definicije-za-naslovnu-stranu-resurrection-obavezno-procitati-pravila-u-1-postu?strana=53#post_1994011
    Samo pazi, za svaki spem banuju. Nemoj da pises postove u kojima nisi naveo link od defke. Procitaj prvo pravila u prvom postu.

15. ako neko sa manje od 500 poena postuje, smatra se da je dupli nalog ili nepismen, te trajni ban.

bolje nemoj

16. ej, nemaš staža ni poena, nemoj da postuješ

17. Obrisi post

glupo pravilo, ti glupi dupli sakate nas koji nismo, obrisao.

18. E ljudi, šta vi mislite, kad na nekom YouTube spotu (a u pitanju je strana pjesma, npr.) vidimo mnogo komentara na srpskom, da li je to zato što ih zaista toliko ima, ili možda youtube (koji je u vlasništvu google-a, btw) selektivno prikazuje komentare, favorizujući one sa geografskog područja sa kojeg se gleda spot?

19. da li je to zato što ih zaista toliko ima

Pa ako ih vidiš, znači da ih ima.

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.