Разноразно питање

1. Ko može da posumnja u tebe ako ne pokazuješ pare i ako odeš u Tanzaniju? :D

2. Папа је ваљда вијерник па његова корпорација прави разна срања. Људи су Бога измислили чисто да би се имали чега плашити. Мој став.
    Бај д веј ја сам атеиста, чисто да не буде забуне.

3. Mislim na prave vjernike. Ako je pravi vjernik, ne bi to učinio.

Kad smo već kod ovoga, pravi vernici ne postoje.
    Gledaj to kroz jebanje, koncept je osmišljen samo i isključivo za produženje vrste, a ljudi, pa i vernici, se jebavaju uglavnom iz zadovoljstva, a često i u rupe koje nisu predviđene za razmnožavanje.

4. Čampi, idi klanjaj namaz. Dokle više sa ovakvim sranjima? Ako si pička, pička si, tu ti ni bog ni ništa neće pomoći.

5. Otići ćemo predaleko... :D

Kontam da je to zbog toga što su ateisti okruženi vjernicima (ipak su oni manjina), pa i na njih pređe taj neki vjerski moral. :D

6. Kolko vas ateista... Prosto sam zapanjen vašim hipsterstvom...

7. Kontam da je to zbog toga što su ateisti okruženi vjernicima (ipak su oni manjina), pa i na njih pređe taj neki vjerski moral. :D

Misliš moral je prešao iz nekog nepoznatog izvora, (verovatno ljudske psihe i inteligencije) u sve ljude, bili oni ateisti ili vernici?

8. Kolko vas ateista... Prosto sam zapanjen vašim hipsterstvom...

Ајде Бога ти лоло

9. Misliš moral je prešao iz nekog nepoznatog izvora, (verovatno ljudske psihe i inteligencije) u sve ljude, bili oni ateisti ili vernici?

Ne mislim. Mislim da je baš iz poznatog izvora došao. Ljudi su oduvijek vjerovali u nešto, imali su neke, da tako kažem, vjerske zakone. A tu se govori šta je dobro, a šta nije.

Eh sad, kad skontaš ateistu, on to ne jebe, da tako slengovski kažem. Boli ga đon za tim, on piči po svome. Šta je to u njemu što ga ne bi ponuklo da ukrade, opljačka, ako zna da neće biti kažnjen?

Jednostavno ne mogu da shvatim da će mu razlog biti: "Pa to nije moralno".

10. Bolje i šerijet nego ateizam jebo vas Engels i Marks i cela Češka

11. Čampi, prvi strah kod ljudi u vezi toga se javio mnooooogo ranije nego što su bogovi smišljeni, zvao se strah od krvne osvete drugog plemena ako im ja roknem poglavicinog sina ili naguzim njegovu ćerku pa ova mala drolja ostane trudna. Ostalo je istorija.

EDIT: Deki, Engels i Marks su bili jevreji, tako da možeš da isključiš ateizam dok pričaš o njima.
    Čak i njihova dela mogu da se posmatraju kao religijska, samo što centar religije više nije bog, već ga menja RADNIK, koji treba da bude uzor i kog treba da se plaše, blabla trućtruć.

12. А ти си неки фактор да кажеш шта је боље?

13. Nisu prvo nastali verski zakoni, prvo su nastala logična pravila i "zakoni" kojima se uređuje primitivno društvo. Morali su da srede haos, pa su zabranili krađu, ubistva, i ostale stvari. Vremenom su ljudi shvatili da ako ih niko ne vidi ili uhvati, nema kazne. Tada je neko skapirao da moraju da smisle način kako da ubede ljude ne kradu iako mogu. E tu na scenu stupa religija, da uvede strah od neke više sile koja će te kazniti, bilo u ovom ili narednom životu. Naravno, postoje i LJUDI kojima ne treba strah od kazne, bilo božije ili svetovne, da bi skapirali da nije u redu da ubiješ nekog, jer imaju dovojno mozga da sagledaju situaciju i shvate da takođe može neko i njih da ubije i da to ne bi bilo baš prijatno.

14. Čampi, prvi strah kod ljudi u vezi toga se javio mnooooogo ranije nego što su bogovi smišljeni, zvao se strah od krvne osvete drugog plemena ako im ja roknem poglavicinog sina ili naguzim njegovu ćerku pa ova mala drolja ostane trudna. Ostalo je istorija.

A šta je sa sadašnjim vremenom? Čega se sad bojiš da nešto ne učiniš?

Риха Дисидент
    А ти си неки фактор да кажеш шта је боље?

Nemojte da počinjete. Popiće neko bezveze ban. Pitanje je bez truna provokacije, čisto me zanima ta logika po kojom se ateista vodi.

15. Logika po kojoj se vode ateisti je ljudska, možda si čuo za taj pojam, Čempi verniče? Ono nešto ljudsko u nama što nas sprečava da budemo đubrad i zveri. Što nam omogućava da shvatimo stvari bez straha da će nas pogoditi grom.

16. Nemojte da počinjete. Popiće neko bezveze ban. Pitanje je bez truna provokacije, čisto me zanima ta logika po kojom se ateista vodi.

Деки попује није до мене.
    Питај ме конкретно шта те занима, ако хоћеш можеш и ПВТ послати па ћу ти ја као атеиста из вијерничке породице одговорити.

17. A šta je sa sadašnjim vremenom? Čega se sad bojiš da nešto ne učiniš?

Konkretno na primeru šeika sa prethodne strane:
    Ako ubijem šeika i ja postanem bogat, ja onda budem šatro šeik, onaj kineski, al imam pare i zamisli, nađem se ja sa nekim tako u šumi ili pustinji ili jednostavno neko upadne u kuću.
    Dakle, nije strah od boga nego od čoveka.

18. А ти си неки фактор да кажеш шта је боље?

da, vidiš da mi piše u niku... AOD ili ti (Ja Sam Faktor) to ti je akronim...

19. Sarumanče, skini mi se s kurca sa tim nabrijanim stavom. Ako ne znaš da učestvuješ u diskusiji, napusti konverzaciju i svi sretni.

Hari, uopćeno me zanima.

Ono nešto ljudsko u nama što nas sprečava da budemo đubrad i zveri.

Evo ovo uzmimo kao primjer kako ateista razmišlja.

Sad se vratimo na primjer sa šeikom. On će i dalje ostati bogat, normalno da ne nosi sve pare sa sobom. Ali ćeš se i ti obogatiti ako ga opljačkaš. Dvostruki dobitak, a ipak se to ne učini. Zašto? :D

20. I da se utefteri, nisam ateista, a nisam ni vernik, jednostavno ne znam šta sam. Lako je reći verujem ili neverujem, a teško je da preispitaš sebe, sabereš i oduzmeš sve i utvrdiš da l' si vernik ili ateista.

Rekli o sajtu

Da. Definitivno ima dobrih fora, svaka čast onima koji ih smisliše. Respect Vukajlija.

MyCity Forum · 4. Februar 2009.