Разноразно питање

1. Jbg, ima lekara seronja, to je nažalost tačno. Ali i dalje ne može biti ukupno opasnije od toga da dete ne primi vakcine.
    Inače, to olako prepisivanje i uzimanje antibiotika zapravo prkosi farmaceutskom učenju, to je ponovo do doktora...

2. Svako danas završava medicinu i zapošljava se preko veze...

3. ја никад нисам био болестан, никакве лекове не пијем и никад нисам био код лекара, само попијем ујутру једну ракију и то је то

4. Ima Jugoslavija. Mogu postojati i te države, pod uslovom da neka država izvrši aneksiju nad Jugoslavijom i rasparča je. Ja sa Jugoslavijom Osvojio sve od Varšave do Pirineja, komplet Balkan, Tursku, sjever Afrike, pa tamo sve do Indije.

Ako to moze onda je vrhunski odradjeno.Tako isto mozes u Knights of Honor, uzmes Srbiju (mozes cak i Zetu al je bas tesko) i vec koliko sutra tvoja izlazi na Atlantik (:

5. зоки стара комуњара

6. ФАРМАЦИЈА УКАЗЕ НА НЕПОСТОЈАЊЕ БОЖАНСКОГ ЕНТИТЕТА ЛОЛО
    Елем, ја сам у некој приватној апотеци купио таблете за деменцију(блажи облик алцхајмера) за бабу, и нико ми није тражио рецепт, насупрот томе што је потребан и наглашен рецепт од доктора који су исти преписали

7. А да не заборавимо да су многи родитељи пријавили појаву аутизма код деце после примања вакцина. Ја лично не верујем више лекарима који се ватрено залажу за вакцинацију него онима који су против, мада имам резерве према и једнима, и другима.

Pa, sad, evo recimo, da te pitam ja ovo: koliko se smanjila smrtnost novorođenčadi i beba samo u zadnjih pedeset godina? Sad da vidiš nekog da umre od difterije, to je prava retkost. Ili da zaradi veliki kašalj. Od toga su masovno umirala deca. I pod masovno zaista tako mislim, više od polovine do deset godina.

Kažu da autizam vakcine mogu da izazovu u 0,001%, što se smatra bezbednim. A inače se kace prave vakcine sa virusima, uvek vode i posebne debate da se uvere da virus neće da se sastavi u krvotoku, ako ubaciš parčiće (pošto tu jezivu stvar postoji moućnost da virus hepatitisa B odradi, ta vakcina se daje iz delova, parče po parče virusa na veći vremenski period).

Ali autizam se sada češće dijanostikuje, definitivno. Ja sam se FRAPIRALA, '95, je kod Amera svako 110 bilo dijagnostikovano, a dveiljadedesete je svako šezdeset deveto. To je jezivo ogroman broj ljudi. Ali tu je zajebano mnogo kad si klinac, lako lekar može pogrešno da uspostavi dijagnozu (ako posmatra dete u stranoj okolini, ono je pod stresom, ili prosto ga taj dan boli kurac za lekara), naročito ako se malo više zanima na nešto drugo, što nisu ljudi. Moja vaspitačica je tako na mene bila sumnjala, plašila mi roditelje bez veze, al' dobro, nije ona kriva.

O da, tu se slažem apsolutno! Antibiotike treba uvesti u istu kategoriju kao i benedin - da možeš SAMO na recept dobiti.

Iako, kao što i sama znaš ponekad ubace i antibiotik u terapiju virusa (smatra se da neki penicilini npr. pomažu efikasnost antivirotika drugim mehanizmima), apsolutno se slažem da nikako ne treba da se daju bez recepta, i u apoteci gde sam ja bila, nisu ni mogli bez recepta ili antibiograma.

Брус, ја ко'ко знам, антибиотици сад и иду само на рецепт. Тј. овде по апотекама младима нема шансе да дају без рецепта, небитно да л' је државна или приватна, немош без рецепта, па да си бог. Ал чим се појаве старији, њима дају. Типа ја ушо у приватну апотеку по хемомицин, ова ме истера што немам рецепт, одма после ушо мој ћале, три кутије без проблема му дала.

E, ja baš tela reći kako ni meni nisu hteli nikako bez recepta ili antibiorama dati, što je super. A sad mi ti kažeš ovo da matorcima daju. Moraju penzosi da budu srećni, i bensendina mora da se ima, jbg. Srbi su rekorderi za bensendine (što nije tako strašno jer su to realno najbezbedniji lekovi za smirenje). Pa godišnje se popije više bensendina nego što nas ima ukupno u Srbiji. Ček pre je bio razlog tranzicija, jesmo li mi ono beše i dalje u njoj?

Manipulacije sa lekovima su ogromne, to mene brine. Zloupotreba antibiotika je nešto najgore što nam se dešava u medicini trenutno. Jednostavno, faramceutske kuće nas kljukaju, a mi gutamo samo tako. Amoksicilin i ampicilin su postali ko andol jebote.

Amoksicilin daju uz sve što ima veze sa kijanjem i kašljanjem bukvalno, lolo.
    Mora da se zaradi, a to su jeftini lekovi. Za lekove imate dva pravila kada će se na njima raditi (mislim na privatne kompanije i istraživače koji će ih modifikovati):
    1. ili su jeftini a bolesti koje leče popularne
    2. ili jako mnogo ljudi pati od njih, najbolje bi bilo na duže vreme, lekovi protiv holesterola i za terapiju raka su apsolutni bum, jako lepe pare dobiješ na to. ♥

8. па и да се запосли преко везе, тако рећи, ако је предан и зна да обавља посао који ради, немам замјерке
    (вјероватно серем, јер немам посао, и никаква искуства јебања с истим)

9. Vakcine ne izazivaju autizam jer i ne mogu da ga izazovu, jer autizam nije takva bolest. To je kao da kažeš da mogu da izazovu Daunov sindrom. Autizam je skroz drugačiji poremećaj i ne možeš da se "razboliš" od autizma odjednom zbog vakcine.

Ljudi koji kažu da im je dete dobilo autizam od vakcine samo prave klasičnu "post hoc ergo propter hoc" logičku grešku i misle da zato što su skapirali da im dete ima autizam, mora da je od vakcine. Prvo, dok je dete baš malo ne možeš ni da provališ da ima autizam jer su skroz mala deca realno debilna, a onda kad malo poraste, taman krene da prima vakcine malo po malo i onda ako dijagnostifikuju da ima autizam, ne znaju šta će, pa okrive vakcine.

10. ФАРМАЦИЈА УКАЗЕ НА НЕПОСТОЈАЊЕ БОЖАНСКОГ ЕНТИТЕТА ЛОЛО
    Елем, ја сам у некој приватној апотеци купио таблете за деменцију(блажи облик алцхајмера) за бабу, и нико ми није тражио рецепт, насупрот томе што је потребан и наглашен рецепт од доктора који су исти преписали

E, tu imaš neka dva leka. Jedan je možda nešto maaalkice bolji od drugog, i pošto su oba skupa kao đavo, a svakako su oba leka kod te bolesti sranje što se tiče dejstva, onda ti oni plaćaju samo da uzimaš taj lošiji. Kod nas dobijaš bolji iako realno vrlo slabo to utiče na mozak. Na žalost.
    Najtužnija bolest pored šizofrenije, mada makar napada starije, za razliku od nje, za koje se obe iskreno nadam da će se iskoreniti, te dve bolesti kad vidi čovek, bukvalno počne da veruje u đavola, da me izvine Čak.

11. bukvalno počne da veruje u đavola, da me izvine Čak.

:)

12. 3.600 dinara, dosta, bogme
    abixa se lijek zove
    ili ebixa, tako nesto, da ga jebes

13. ма мерилине, једна ракија свако јутро...

14. ја никад нисам био болестан, никакве лекове не пијем и никад нисам био код лекара, само попијем ујутру једну ракију и то је то

A bijeli luk?

Ako to moze onda je vrhunski odradjeno.Tako isto mozes u Knights of Honor, uzmes Srbiju (mozes cak i Zetu al je bas tesko) i vec koliko sutra tvoja izlazi na Atlantik (:

Može svašta. Prema ideologiji koja vlada mijenjaju se ministri u vladi, ili ukoliko je velika promjena i sam vladar ( ako odes skroz ulijevo Tito zamijeni kralja). Na to možeš uticati sam, mogu druge države da utiču na to, istorijski događaji. Knights of Honor igro takođe. dobra je igra.

Inače, Tito i Draža generali koji su rame uz rame pregazili Bugare, Rumune, Grke, Turke, Iranska goveda i Afganistance. Tito dobio atribut pustinjske lisice. Inače mi je ritual da dok počnem igru osvojim Albaniju.

15. Чак, што се тиче хемикалија из авиона, то није измиљотина, то је као да кажеш да аутомобили не испуштају штетне гасове

Јесте, штетно је. Али ти је аргумент на нивоу "истресем две флаше ракије у Дунав у Бечу, да би се напили они што који попију воду у Београду".

Што се тиче неуспешности вакцине грипа. Приличан сам нуб по питању фармације, али ми је и даље познато да брате вирус грипа мутира до јаја брзо, и толико се људи зарази њим да је нереално да вакцина има већу ефикасност.

Тако да и даље лупаш Фендере.

16. хах, оно што је занимљиво, баба је пила сваки дан по чашицу ракије, неке траварице, задњих пар мјесеци је престала, ваљда је заборавила гдје је оставила лоло

17. Hahaha, moja baba pila neke ginko biloba tablete za pamćenje, i pita je ćale: "Jesi popila one tablete za pamćenje?", a ona odgovara: "Nisam, zaboravila sam".

18. A bijeli luk?

И бијели лук ал то из других разлога, превенција је исто у питању (јебање и вампири)

хах, оно што је занимљиво, баба је пила сваки дан по чашицу ракије, неке траварице, задњих пар мјесеци је престала, ваљда је заборавила гдје је остила лоло

Колико си суров. :Д

19. И бијели лук ал то из других разлога, превенција је исто у питању (јебање и вампири)

E vidiš, komunizam. Dođe drug član, kaže rekla partija vampir od danas ne postoji, ljudi prestali jesti bijeli luk. E, sad, došlo do tranzicije, vampir je vraćen u opticaj, ali navike o nejedenju bijelog luka su ostale. Komnisti su krivi i za vampire mater im jebem Titinu!

Rekli o sajtu

Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).

Skodin blog · 04. Septembar 2010.