Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).
Skodin blog · 04. Septembar 2010.
Kažem vam, ja moram igrati za reprezentaciju, kad ste vi ćupovi.
Ja je nisam pomislio, ja sam je dao :P
Ево један предлог. Кселомир остаје капитен, сенка му помаже око тренерског посла. Јел може тако?
Dušan1001.
И даље је најбољи кога имамо ......дакле....
Aj opletemo 3 na 3, pa ćaskajte tamo.
Drao ga svaki put... ne stidim se ja, dobijao si me, ali gledao sam te danas, propao si covece...
Pa ti si rekao da će on da proba posle mene, ima čak i u privatnoj poruci posle toga.
Edit:
Što se tiče odluke, ja sam svoje rekao, ali ipak ako igrači hoće da me zadrže ostaću (koja sam kurva)...
bas smo popricali, udjem kao da me nema, svi me ignorisu...
Ako ostanem na mestu kapitena SHB tima, ili ko god bude bio kapiten tamo predlažem da SHB ligu iskoristi kao trening za olraund igrače, više o tome će napisati Senka jer mene mrzi.
evo i ja da se upisem!
Млади Биошокер је покушао да уђе у репрезентацију на стари "садистички" систем квалификација 3 од 5 против 3 тестера.На последњој препреци је ипак посустао , Џанки је и даље непремостива препрека.
Mene boli srce ...
1.
2.
Da vratim temu u aktivne...
Dakle ovako, moje mišljenje je da ključ neuspeha u toj ligi koju igrate, leži u tome što ne postoji nijedan "all round" igrač među vama, osim Jorgandžije. Znači igrač koji podjednako dobro igra u napadu i odbrani i ima dobar pas.
Dakle, po nekoj mojoj viziji, igra sa 3 "all round" igrača je ono što bi dalo rezultate.
http://i51.tinypic.com/2m6of7n.jpg
Na slici je predložena taktika kretanja igrača u smeru kazaljke na satu. Dakle, ukoliko igrač broj 1 ima loptu i započinje napad, igrač sa brojem 3 bi zauzeo njegovo mesto (odbranu), dok bi igrač sa brojem 2 dolazio na mesto igrača sa brojem 3. Dvojica ofanzivnih igrača u tom trenutku bi solo potezima ili dodavanjima tražila šansu za gol. Jako je važno da se igrač bez lopte pozicionira u svakom trenutku dobro, da bi igrač sa loptom mogao da mu prosledi dodavanje! Ova rotacija igrača bi se vršila započinjanjem svakog novog napada.
http://i55.tinypic.com/nfikvp.jpg
(Slike su napravljene na klasik terenu, zbog lakše preglednosti)
Na ovoj slici je predstavljen model pozicioniranja igrača u fazi odbrane, i u fazi napada. Naravno, u odbrani igrači ne bi samo stajali ovako zgusnuti, to je početni stav. Ukoliko lopta ide uz gornju aut liniju, igrač sa brojem dva bi vršio presing, dok bi igrač sa brojem 3 motrio da se lopta ne dodaje slobodnom igraču u sredinu terena ili donju aut liniju, dok bi, ukoliko lopta ide uz donju aut liniju, igrač sa brojem 3 vršio presing, a igrač sa brojem 2 motrio na eventualne pasove u sredinu ili na drugu stranu. Igrač sa brojem 1 bi pazio na gol. Mislim da nema potrebe da govorim da ni u jednom trenutku protivnički igrač ne sme biti iza vaših leđa, odnosno bliži vašem golu.
Što se tiče napada, bitno je da igra bude što šira, da ukoliko igrač sa brojem 2 vodi loptu, igrač sa brojem 1 čuva njegova leđa, a da se igrač sa brojem 3 otvara za dodavanje. Isto važi i za promenjene uloge igrača sa brojem 2 i igrača sa brojem 3. Igrač sa brojem 1 u ovom situaciji, može da ide u napad onoliko daleko, dok god je najbliži igrač svom golu, znači nipošto da se priključuje nekoj gužvi i slično. On sprečava eventualne kontre.
Ovo je moguće ostvariti samo uz prisustvo 3 "all round" igrača. Po mom nekom mišljenju, to je samo Jorgandžija. Ono što ja predlažem je, da već od sutra (tj. danas) počnete sa treningom, koji bi izgledao ovako: Svi igrači koji su dobri u napadu (Sanšajn, Reme, Lupus, Madafaka, itd.) da igraju samo i samo u odbrani, a da igrači koji su defanzivci (Xela, Dušan, Jabučilo, Đejms, itd.), igraju samo i samo napad. Da me neko ne shvati pogrešno, ne mislim ja da je neko od vas loš, samo da vam je ofanziva ili defanziva prenaglašenija od ovog drugog, i da to treba ujednačiti. Kroz to ćete napredovati na pozicijama koje vam slabije idu. To je način da postanete "all round" igrači, a 3 takva igrača, koji trče po celom terenu i podjednako dobro igraju na svakom njegovom delu je vraški teško čuvati. Oni koji se na treninzima najbolje pokažu, neka nastupaju na meču.
Eto, nadam se da sam vam pomogao i da ćete imati koristi od ovoga.
Сенко, ово је сјајно... Што пре почети са увежебавањем овога. И укинути јебено 1 на 1 ових пар недеља док се ово увежбава...
СЕНКО ЈЕБИ МЕ !
Ја јок, ал ми се спава...
Jebote,al je neko bio dokon :D