Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Јбг. ја због наслова фурао, можда мислиш на Косу?
sad sam vido trejler ono gore francuskog, planiram da odgledam, obećava.
Da nije ovaj:
Big Wednesday (1978)
Покушавала сам да неђам један филм али ми не иде...
Азијски филм је у питању.
Радња укратко и колико се сећам:
Нека екипа путује негде по неким планинама, стопирају, иду пешке, логорују, и један од њих (чини ми се неки будистички монах) све време док путују прича неку причу. Како он прича тако се радња филма пребацује на ту причу.
Прича о неком младићу који је игром случаја, рањен или болестан, тако нешто, доспео у неку усамљену кућу дубоко у шуми. У тој кући живе један старац и његова млада жена. Они га примају и лече. Младић се заљубљује у младу жену и они планирају да убију старца или да побегну заједно (?).
Занима ме који је филм јер ми се допао а не сећам се краја па бих баш волела да га одгледам опет...
highlighter, pomagaj!!!
http://www.imdb.com/title/tt0096969/
Mada sam ga otpisao kad su mi pre par dana predlozili taj posto sam mislio da nije glumio neki poznat glumac. Sad kad sam pogledao trailer izgleda da jeste, mada se secam ko iz magle cini mi se da su neke scene identicne :D
Uglavno fala svima koji su pogodili da je ovaj :)
Leco, jeb'o te opis filma, je l' znaš? :-) Sledeći put preciziraj, razlika između čoveka koji ima i nema obe noge nije baš nebitna.
Прича о неком младићу који је игром случаја, рањен или болестан, тако нешто, доспео у неку усамљену кућу дубоко у шуми. У тој кући живе један старац и његова млада жена. Они га примају и лече. Младић се заљубљује у младу жену и они планирају да убију старца или да побегну заједно (?).
Trebalo bi da je ovaj Travellers and Magicians (2003)
Izgleda da jeste po zapletu Travellers and Magicians (2003)
Јесте, свака част, хвала!
Možda je ovo:
Æon Flux (IMDb)
Æon Flux (Wikipedia)
Ma izgleda da jeste taj, samo trebam da nađem vremena da pogledam pa da se 100% uverim :D.
Æon Flux (IMDb)
Æon Flux (Wikipedia)
Jeste... Svaka ti se dala! Još kad bi i ovaj našao... Ma ima da ti iznajmim drugaricu u javnoj kući :D
Secam se samo scene u kojoj se padobranci spremaju za skok a jednom od njih se padobran ne otvori(mozda su mu namestili), on skoci padne i pogine.
Ljud neki ruski film sam davno nekad gledao, ko mi pomogne da skotnam koji je osevapice se pred Bogom moce gresit 40 godina a opet ce u raj otic... uglavnom film je o nekom mladom Rusu koji kao studira a mozda i ne nisam siguran samo znam da zivi neko vreme sa nekim cimerima kao u nekoj sobi... pocne da se bavi sitnim kriminalom... glavna uzrecica mu je "Moja rec je cvrsta kao stena!" mozda pomene i svoje ime nisam stvanro siguran ono tima "Ime Ognjena je cvrsto kao stena!" (ne zove se ognjen primera radi sma napisao). Kasnije pocne malo da bilda i postane i policajac... pa malo uznapreduje i u onu opasniju policiju tacnije obilaze mafijase i uzimaju mito tj ono sto drzavi pripada i slicno uglanvom ima nekog nasilja u filmu i drame... i jebem li ga da mi je nac koji je film :D
To zvuči kao film Alekseja Balabanova, pogledaj opise njegovih filmova. I ja ću, pa ako nađem sličan opis, javljam. On se inače proslavio filmom Brat, preporučujem ga.
I da, velika preporuka za kratku seriju Brigada, kod nas prevedena kao Sašina ekipa. U istom fazonu urađena.
Неки клиња је положио возачки. Изима од старога ауто и купи двоојицу ортака, гдје се послије опијања један исповраћа пос задњем сједишту. Враћа ауто кући гдје стари ваљда примјећује да је мало огребан, полуди и одузима му возачку. Још се сјећам да је упознао неку цуру која се зове Мерцедес (властито име, а не име аута).
Неки клиња је положио возачки. Изима од старога ауто и купи двоојицу ортака, гдје се послије опијања један исповраћа пос задњем сједишту. Враћа ауто кући гдје стари ваљда примјећује да је мало огребан, полуди и одузима му возачку. Још се сјећам да је упознао неку цуру која се зове Мерцедес (властито име, а не име аута).
gledao sam davno nesto slicno, da nije:
http://www.imdb.com/title/tt0095519/
Конзерво, због чега си макао онај убер кул главатар и ставио то говно (шта год да значи), увијек сам говорио да имаш најготивнији главатар на вуки и сад си то зајебао, тја.
Ево да не буде спем:
http://www.imdb.com/title/tt0452637/
Гавране, је л ово ?
Није !? Ок.
Konzerva naš'o, Barete, al' zanimljiv ti ovaj film, moraću da pogledam ;)
Конзерво, због чега си макао онај убер кул главатар и ставио то говно (шта год да значи),
pa, cak sam bio uplatio i ktitora jer sam hteo da promenim nik, ali su to ukinuli pre nego sto sam stigao da ga iskoristim.
tako da sam samo promenio sliku. to sranje je belo drvo Gondora.
Опрости Гандалфе нисам те препознао.
:)
Jao mene zanimaju 2 crtana filma koje sam gledao kao mali, možda zna neko kako se zovu.
- Prvi je kao o nekim zmajevima i čarobnjacima, crvenim, crnim, zelenim, a sve se odigrava kao ne nekoj tabli za društvene igre, kao ne ljuti se čoveče ili šah, a oni se i stvarno bore, ne znam da li neko kao upravlja te figure.
- Drugi je o divovima, kao neki klinac upozna nekog čiču diva, koji je zapravo jedan od najmanjih divova, što dečak zaključi kad ga ovaj odvede u njegovu zemlju...