![](/assets/vukajlija-8a1b5c1cfaa37915a8b4d51bf02b92cb0e9e1dd235e6e15aa94e201901a8c758.png)
Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
treba temama zabraniti da zavode osnovce
Ne, nego ima tema o JEBANJU, idi tamo i molim lepo. A, ako baš, baš hoćeš i ovde da učestvuješ, e onda imaš jebeni internet, pa prvo pročitaj nešto o čoveku kad već u školi nisi.
kizo...daj sad stvarno prekini
Dobro, nastavite.
ko zna kako sad izgledaju ti njegovi izumi koje amerikanci cuvaju u tajnosti i usavrsavaju sve ove godine.
da se useres od same pomisli.
I da li ih je uopšte bilo.
Gde ima članak o opširnijem opisu prenosa energije bežičnim putem?
I ima li neko neku knigu o svim njegovim radovima?
http://hr.wikipedia.org/wiki/Nikola_Tesla
Написали су ликови да је Србин...Ко сад кога овде јебе у мозак, не бих знао...
Šta ti je tu čudno?
Па је л' они нису као на фору да је он Хрват?
Dobio među prvih osam Zvijezdu slavnih Hrvata u Hrvatskoj ulici slavnih na šetalištu Slatina u Opatiji 14. ožujka 2006. godine (zajedno s Miroslavom Radmanom, Dragutinom Tadijanovićem, Miroslavom Krležom, Draženom Petrovićem, Janicom Kostelić, Krešimirom Ćosićem, Oliverom Dragojevićem)
Na dnu članka sa vikipedije koji si linkovao!
To da je rođen u Hrvatskoj kao Srbin, je činjenica. Može taj članak biti napisan u Hrvatskoj, ali se i dalje vode proverenim podacima.
http://hr.wikipedia.org/wiki/Datoteka:Telegram_Macek_Tesla_0108.JPG
http://hr.wikipedia.org/wiki/Datoteka:Telegram_Tesla_Macek_0108.JPG
Јебему, ако је Личанин, онда је Србин.
Уосталом, кога боле курац шта је? Амери полажу највеће право на њега.
Niti znam sta ste pisali u prethodnim postovima niti me interesuje, ali cu dati svoj doprinos temu u vidu par zanimljivih prica, naime Tesli je Lenjin svojevremeno nudio sobu cistog zlata kako bi dosao kod njega i razvio istrazivanje zraka smrti, Tesla navodno niko nije vise od 24h posetio pre smrti i zna se da se u njegovoj sobi nalazio sef, Tesla je izmislio radio i zbog svedocenja Pupina koji je podrzavao Markonija sa njim nije razgovarao sve do Mihajolovih poslednjih casova kada mu je sve oprostio, a sam proces koji je povela Amerika protiv Markonijevih naslednika jer su trazili pare zbog koriscenja njegovog( u stvari Teslinog) patenta od strane americke vojske je zavrsen par meseci posle Tesline smrti i tu je dokazano njegovo pravo prvenstva u odnosu na Markonija. Postoje teorije koje u vezu dovode Teslin zrak smrti i exploziju u Sibiru (region Tunguska) 1908, Tesla je takodje uspeo da vestacki izazove zemljotres (one dve picke razotkrivaci mitova su ga u jednoj epizodi zesce napljuvali zbog toga, ispalo je da je covek bio usamljeni ludak koji je imao zemljotres u svojoj glavi, a u stvari oni nisu mogli da rekonstruisu Teslinu napravu). Tesla je zeleo da svima obezbedi besplatnu struju tako sto bi pokupio struju koja je rasuta u atmosferi i koje ima sasvim dovoljno za sve nas, ali je taj projekat(vordenklifski toranj) naglo prekinut kada je finansijer shvatio da on tu nigde nece moci da stavi merac i meri koliko ko uzima, tj. kada je shvatio da tu za njega profita nema. Tesla je bio Srbin i njegov otac je bio pravoslavni svestenik rodjen u tadasnjoj Austro-Ugarskoj i sa Hrvatima ima veze koliko i oni sa pamecu.
хахахаха, дао бих ти плус да могу!
Haze, pročitaj slobodno prethodne postove, nema ih puno i zanimljivi su. Bar meni.
http://www.softicons.com/download/web-icons/hand-drawing-icon-set-by-aleksandra-wolska/png/256/tick.png
Slažem se. Kad smo jebena stoka, oteramo svakog ko valja dok smo mu potrebni, pa posle kad se dokaže i pokaže da valja, onda ga svojatamo, ponosimo se i dižemo ga u nebesa, nazivamo trgove i ulice po njemu. Jadno.
Хејз, можеш ли навести изворе одакле си ту читаву причу нашао?
Мени делује као да користиш историјске изворе валидности "Протокола сионских мудраца".
Reci koju pricu i dacu ti izvore, inace procitao sam sve samo i uglavnom kao i na svim temame zejebancija 60% 20% citiranje i 20% normalnih postova. Inace neko je pomenuo da je pokusano ubistvo autom, to je tacno i to su pokusale ustase i jos nesto koliko ja znam Tesla je uspeo da izvrsi wireless energy transfer http://en.wikipedia.org/wiki/Wireless_energy_transfer. -obratite paznju na donji deo sa godinama.
Inace sve sto sam gore rekao su manje vise price koje mogu biti istinite, a mogu biti i delimicno ili potpuno izmisljene na gore ili bolje u smislu da je mozda Tesla uradio jos neverovatnije stvari ili se mozda ljudima cinilo da je postigao vise nego sto jeste jer je svakako bio daleko ispred svog vremena.
Tesla je takodje planirao da bezicno prenosi sliku i zvuk, dakle zeleo je da stvori neku pretecu interneta, takodje znam da je sve svoje experimente prvo obavljao u glavi i tu je mogao bez problema da konstruise indukcioni motor npr.
Sto se tice izvora ne mogu da ih pojedinacno navodim jer sam procitao dosta zanimljivosti o njemu sto na internetu, sto po novinama, a opet kao moj najbitniji izvor moram navesti jednu citanku o Tesli koja je izdata povodom 150 godina od njegovog rodjenja, nisam siguran kako se zove jer mi nije pri ruci, ali ako bas insistiras sutra kada ustanem naci cu je pa cu ti dati pun naziv.
INTERVJU TESLE IZ 1899. godine.
jebeni genije.