Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
"Тамо далеко" му је свирано на сахрани, на његову захтев. Толико о томе како се осећао. Иначе, треба погледати онај филм, неко га је окачио овде на теми. Ја сам јебено шокиран био.
Ja sam odgledao prvih 10 minuta. Ostatak ću večeras, pred spavanje.
jebeni genije.
* Intervju sa Teslom.
Potpisujem.
Уз дужно поштовање генијалности дотичног, интервју обилује булажњењем којекаквих фантазмагорија.
И ја сам то приметио, али брате, не можеш да кажеш да је он луд, јер га ти и ја не разумемо.
Da, ali je jako fascinirajući. Bar meni.
Не свиђа ми се што је навр'о на Ајнштајна толико. Ал' има неких лепих мисли, стварно, био је баш опасно образован чо'ек.
Ne možeš nikako da kažeš da bulazni, on je u nekom svom tripu bio
i pored svega što je uradio, šta god on rekao to se mora uvažiti kao činjenica, samo što je on to iznosio na svoj način koji je meni dosta nerazumljiv ali fascinantan.
Na mene je veliki utisak ostavio ovaj tekst, doživeo sam Teslu kao natprirodno biće koje je došlo na svet sa jednim zadatkom koji je i ispunio..........samo je loše što takav čovek nije živeo bar 300 godina.
nekoliko puta sam pročitao ovaj teks.
....i bez patetike, dosta se može naučiti o životu u ovome što je rekao, ne mož ga skapirati i naučiti koristiti u toj meri koje je on znao, ali bar se može shvatiti kako funkcioniše ovaj svet......... bar ja verujem u sve ovo što je rekao.
Србин бре човек, не знам је ли овде постављано, али ћале му је био ПРАВОСЛАВНИ ПОП. А контам да су га убили, мало морген је умро од саобраћајне несреће. Едисон му је украо брда патената, једном му је и послао неке силеџије да му запале радионицу. А за радио су сконтали(наводно) да је Теслин изум тек пошто је умро 1943. Тесла је тај патент регистровао 7 година пре Марконија, лика који је добио све паре за измишљање радија. Цигани одвратни.
i RENDGENSKE zrake je izmislio samo što je Rendgen to objavio pre njega jer mu se u međuvremenu zapalila laboratorija.
imao preko 300 izuma, od toga još toliko još ne ostvarenih.
jednom rečju FACA.
Онај интервју на прошлој страни је фејк.
zeko, zekooooo razbij to jedno jaje sebi o glavu.
evo još i ovo i neću više.
Razgovor o Teslinom životu sa jednim od najboljih svetskih poznavalaca lika i dela Tesle.
Гилиптерчино, је л' се пипкаш док размишљаш о Тесли?
ne, šmekeru.
nego sam naišao na temu i ostavio par komentara na račun jedinog Srbina kome se divim, a ti nemoj da ispadaš budala jer ti ne stoji.
Звекнух се, и јавило ми се не само да је фејк интервју, него је и фејк драма.
a zašto tebra, jel neki genije sa Vuke sa razvijenom maštom za pisanje izmislio intervju jer je imao previše slobodnog vremena !?
ja mu skidam kapu, ako je tako.
Гилиптерчина кобјашњава на више нивоа!
Зато што на почетку има једну реченицу која се јавља тек касније у једном телеграму. Спомињу се они зраци о којима је почео да прича тек после 1899... само сам прелетео преко текста.
Изгледа ми као сам сценарио драме "Тесла или прилагођавање анђела" са уметнутом фразетином о "српском роду и хрватском завичају". Нешто као онај "цитат" Стефана Немање о језику, који је измислио неки лик са развијеном маштом, па и дан-данас кружи интернетом као проверена чињеница.
Можете да причате шта 'оћете, Тесла је Србенда који је јеб'о маме свима, без пардона. Штета што није јеб'о, али је можда њему било боље тако.