Никола Тесла

1. Он је сигурно један од највећих научних генија икад, ал' онај интервју ми звучи као да говори Николај Велимировић, а не Тесла.

2. Tesla je car, zamislite samo kakav bi seks bio da je na snazi ostala Edisonova ideja o jednosmernoj struji. Lik je ubio slona kako bi dokazao da je Teslina naizmenična struja opasna za ljude. Šta mislite o teorijama zavere koje se vezuju za Teslu, a pri tome mislim na Tungusku eksploziju i Filadelfijski eksperiment?

3. Зато што на почетку има једну реченицу која се јавља тек касније у једном телеграму. Спомињу се они зраци о којима је почео да прича тек после 1899

ne znam o čemu pričaš al prvo što mi pada na pamet je da je to pomenuo prvi put možda baš u ovom intervjuu, a posle to isto napisao i u telegramu godinama kasnije.
    ....i čekaj šta, samo si preleteo preko teksta i zaključio da je fejk ???
    svaka čast đenije :)) ...............a to za srpski rod je pomenuo samo u par navrata bez tog patetisanja koje ti navodiš.
    to za Stefana Nemanju pojma nemam, i to je još citat.
    Ovaj tekst ne možeš da isplagijaš i još je čoek stvarno dao taj intervju za te i te novine te godine.

4. Можете да причате шта 'оћете, Тесла је Србенда који је јеб'о маме свима, без пардона. Штета што није јеб'о, али је можда њему било боље тако.

Dvа su putа: mnogo ili nimаlo seksа. Sredinа služi zа obnаvljаnje ljuskog rodа. Previše seksа kod izvesnih ljudi pothrаnjuje i snаži vitаlnost i duh. Uzdržаvаnje od seksа to isto čini kod drugih ljudi. Jа sаm izаbrаo tаj drugi put.

Ženа je nаjveći krаdljivаc te energije, а time i duhovnih moći. Jа sаm to oduvek znаo i čuvаo se. Od sebe sаm stvorio ono što sаm hteo: misаonu i duhovnu mаšinu.

izgleda da sam uzjebao definiciju.

5. Tesla je Amer...čovek je tamo radio i stvarao, a mi i Hrvati možemo samo da ga svojatamo za džabe...

Bio je svojevrsan ludak, koji je tačno izračunao šta mu čega treba da bi živeo 150 godina. Da je to ostvario i danas bi bio živ i terao nas da idemo u Evropsku Uniju.

Inače to je jedan veliki čovek, koji je doneo čovečanstvu mnogo toga. A sad ako nije jebo, ipak je jebo, jer zahvaljujući njegovim izumima svetska populacija je naglo porasla jer je stekla uslove za bolji život. Tako je Tesla praroditelj možda polovine svetske populacije.

"Jednom rečju": Džingis kan

6. Da je to ostvario i danas bi bio živ i terao nas da idemo u Evropsku Uniju.

ЛОЛ

Tesla je Amer...čovek je tamo radio i stvarao, a mi i Hrvati možemo samo da ga svojatamo za džabe...

Не знам одакле ова фиксација, да му је Америка омогућила да пробуја. Човек се школовао у Хабзбуршкој монархији. Знање је тамо стекао. Није да се крије какве је све проблеме имао у раду у Америки. Између осталог и

Tesla je car, zamislite samo kakav bi seks bio da je na snazi ostala Edisonova ideja o jednosmernoj struji. Lik je ubio slona kako bi dokazao da je Teslina naizmenična struja opasna za ljude.

Ко је данас амерички херој, а ко опскурни имигрант? Чему уопште расправа око етничке припадности? То је јасно као дан. И шта ће Хрвати, који мој, у целој овој причи?! Има онолико везе с њима колико цар Константин са Србима.

....i čekaj šta, samo si preleteo preko teksta i zaključio da je fejk ???
    svaka čast đenije :))

Да, то су те чари одсуства вишка на хромозому 21.

7. Šta se sad svi gubite da je naš čovek i da nam pripada? Kad su mu stvarno trebale pare i pomoć, dupetom nismo mrdnuli sve dok nije otišao u Ameriku. Onda je počelo svojatanje. Da, nema veze, što su ga Austrougari školovali i što su ga Amerikanci finansirali, ali on je NAŠ covek. Glupe Srbende.

8. filozofe koje glupo razmisljanje

Tesla je otisao u Ameriku jer je to jedini nacin bio da ostvari ono sto je hteo, jer se tamo obrcu pare...... sta si ocekivao da ce ovde uspeti to, bez para, tehnologije i ostalog.
    i ovi nasi studenti sto zapale preko grane jer ovde nemaju buducnost, sta, oni cim predju preko grane vise nisu SRBI !?

može čovek da se školuje gde hoće i da radi gde hoće, ali on je to što jeste po nacionalnost.......drugo je da si ti rođen u Americi a matorci ti Srbi koji su se tamo doselili.

On jeste naš čovek!

9. GM ajde ti meni objasni kako mi nikakve veze nemamo sa Konstantinom kada u izvorima stoji da mu je otac (i sam car) bio poreklom sa ovih prostora sto ce reci Srbin.

10. filozofe koje glupo razmisljanje

Наравно да није глупо размишљање. Видиш да пише у дефиницији. И то одабраној!

ДОПУНА:

Da, nema veze, što su ga Austrougari školovali i što su ga Amerikanci finansirali, ali on je NAŠ covek. Glupe Srbende.

Не да су га Аустроугари школовали, него постоје индиције да је идеју за наизменичну струју "позајмио" из изгубљених дневника Марије Терезије!
    ГЛУПЕ СРБЕНДЕ!!!!1

11. GM ajde ti meni objasni kaok mi nikakve veze nemamo sa Konstantinom kada u izvorima stoji da mu je otac (i sam car) bio poreklom sa ovih prostora sto ce reci Srbin.

Пробаћу примером да објасним:
    тај лик са твог аватара је рођен на подручју данашње Италије, али то не значи да је Италијан.

12. Наравно да није глупо размишљање. Видиш да пише у дефиницији. И то одабраној!

a odabrana definicija je kompetentna umotvorina odobrena od naših moderatora - inače akademika koji su potvrdili tačnost informacije.

TEEEEEEEESLA SRBENDA, mojne se prepucavate nego pročitajte nešto o tome i onda dođite ovde da ga hvalite jer ste mentoli ako radite suprotno.

ae Zdravko.

13. Тесла је више пута рекао како се поноси својим српским пореклом, а и:

http://www.youtube.com/watch?v=Da5uuzWPEeg

Последња Теслина жеља, "Тамо далеко".

14. Ма јасно је то све. Чак толико јасно да не видим чему уопште расправа око тога. Сем да пружи забаву побаченим троловима, и прилику тотално модерним ликовима да засијају у свој својој модерности и напредности.

15. Džoni Tesla je bio mali srbin, veliki čovek koji je svoj život podredio svojoj nauci, stoga i veliki naučnik (jedan od najvećih eksperimentatora), koji je svojim pronalascima uticao na čitav ljudski rod. Bio je mali srbin, taman toliko koliko je bio uslovljen svojim poreklom i mestom rođenja kao takav. Lepo je to što je taj konkretni pojedinac rođen na ovim prostorima, te možemo da ga okačimo na vikipediju kao deo našeg nacionalnog identiteta. Da je on mnogo mario za tu odrednicu, ne bi bio fizičar, već bi se bunio protiv dahija i prepešačivao bi Prokletije te završio negde u nekoj od plavih grobnica, kao jedan od mnogobrojnih neznanih junaka. Srećom po svoju veličinu i pronicljivost, nije, nebesima hvala. Takođe, da se nakon školovanja vratio ovde i pokušao da simulira nekakvog fizičara, ostvario bi kurac, te ne bi on "pronašo struju", već bi po tom pronalasku bio poznat NEKO DRUGI (pre ili kasnije).

Većina onoga što se raspreda oko njegovog imena je mit, naročito kod nas, jer naš je čovek a mi pravimo dobre mitove, to nam je nacionalni hobi.

A ovaj intervju koji je neko okačio na prethodnoj strani, ne bih reko da je Džonijev, toliko opštih mesta, teško da može poteći iz usta tako promućurna čoeka, a i teško da se može zamisliti takav razgovor dva ozbiljna čoveka, totalno neuverljivo, zvučao bi ko Nušićev komad, mada je Nuša naravno parodirao svoju stvarnost pa mu se ta nategnutost prašta...

16. Većina onoga što se raspreda oko njegovog imena je mit, naročito kod nas, jer naš je čovek a mi pravimo dobre mitove, to nam je nacionalni hobi.

Овде грешиш. Већина митова који постоје о њему су пореклом из Америке. Тамо имаш гомилу дружина лудака који трипују о његовом ванземаљском пореклу и сличне форе. (Тужно је да се у Америци углавном они занимају за Теслу.) Од њих су се прошириле те бајке о Тесли и на нас.

17. Vrlo moguće, ameri su to, samo mi sve te mitove doživljavamo vrlo emotivno, baš ih onako primamo k srcu i takoreći ih nacionalizujemo tj posrbljavamo, kapirajući dotičnog kao božju iskru (jer pobnogu tatko mu je bio seoski vrač pravoslavne veroispovesti), kao otelovljenje božje promisli u jednom ćaknutom srbinu, jer on na kraju krajeva nije bio od ovog sveta, bio je Džoni konektovan na onosvetsko...

patologija jebem ti sunce žarko da ti jebem

18. Ал ипак мајсторски знају да му одраде трибјут, мајку им едисонску!
    http://www.tb3.com/tesla/sparky.gif

19. Јесте фацсинантан интервју, али бајковит превише.

20. GM to je bila cista ironija, za iole upucene dovoljno je reci da mu je otac bio Ilir i sve ce biti jasno.
    Sto se tice mog avatara niti je mogao u to vreme da bude rodjen u Italiji (osim ako ne mislis na teritoriju pod kontrolom italskih saveznika tokom saveznickog rata, a i u tom slucaju je to nemoguce jer je rat poceo 15godina posle njegovog rodjenja) niti je mogao da bude Italijan jer tada takva kategorija nije ni postojala.

Rekli o sajtu

Kada pitate dva čoveka o nečemu, dobićete više od dva mišljenja. Na toj osnovi je stvoren Vukajlija. Rečnik slenga i idioma.

Kompjuterska Biblioteka · 7. Maj 2009.