Predlog: Čet tek od 500

1. Šalu na stranu, i meni su se na glavu popeli četeri novajlije, mada ima i njih koji su ok...
    Po meni bi možda ipak bolje rešenje bilo ignore dugme...
    Ali kolačiću, apsolutno te podržavam :*

2. Ne bi valjalo kad bi se uvele razne sobe za čet, onda pošten šmeker ne bi znao u koju da bari ribe. A da se uvedu dva četa, da budu jedan pored drugoga, ali na jedan da budu oni sa preko 50 poena, a na onaj drugi oni ispod 50 poena? Obadvije grupe bi mogle da vide obadva četa, ali ovi ispod 50 poena ne bi mogli da učestvuju na ovaj za ove preko 50, a ovi sa preko 50 poena bi mogli da učestvuju na obadva četa. Zekstra zamisao a?

3. Predlažem da moderatorski tim, na osnovu procene duhovitosti člana i kvaliteta definicija, istom dodele pravo za četovanje. Ipak, naše defke su ogledalo nas samih, i čet na Vukajliji je čet za prave članove koji ostavljaju deo sebe ovde.

4. @kolač: ranije je bez četa sve bilo savršeno, i ja sam nekog ličnog mišljenja da je čet nepotreban, ali ako pogledaš na sajt kao sajt u celini, nekako mi je besmisleno da ja nekim merama uslovljam ljude šta da rade. ko hoće da četuje nek četuje, ko neće ne mora. Veruj mi na reč da se teranjem ljudi koji inače ne definišu već na četu bleje, neće popraviti kvalitet, već naprotiv...

fora je omogućiti ljudima da rade ono što žele, a ne soliti im pamet i govoriti šta treba a šta ne treba, šta je kul, a šta nije, šta je potrebno sajtu ili bilo kome, a šta nije.

Sve opcije treba da su na raspolaganju.

5. @Corleone: Nešto slično sam i ja predložio, samo ovo tvoje izgleda jednostavnije za napraviti nego ono moje. :)

@Kolach: Nemoj da brineš za doprinos sajta. Od kako se pojavio novinski članak o Vukajliji, prosečni broj definicija u danu se digao sa oko 85 na 116, a ti četeri novajlije se pojavljuju po dvojica u jednom danu kad nakupe 50 poena. I sobzirom na to da se ne zadržavaju dugo (najjčešće pola sata, pa se smore jer niko neće da priča sa njima), ne pojavljuju se toliko često. Pa tako da oni imaju uticaj na kvalitet sajta koliko i pišaćka u okean.

Meni lično ne smeta kad se neko nov pojavi. Svaka mu čast što je deo ove zajednice i ne smemo da zaboravimo da je taj novajlija, takođe, čovek. Došao je ovde da se zabavi. Ako mu je vid zabave četovanje, ko smo mi da mu osporavamo tu zabavu? Niko ga nije tukao po ušima da se registruje.

Ali ne zaboravi, taj novajlija za nekoliko meseci može da dostigne rank cara ili psihoterapeuta pa će ti onda biti žao što si loše govorila o njemu (ako jesi) kad je bio početni nivo.

I zato treba da granica ostane ovakva kakva jeste.

6. Ma neka ostane ova od 50... Tako skoro da i nema ograničenja za to da se neko pojavi, jer očigledno svako može da skupi tih 50 bodova, a bar imamo na četu ljude koji su bar napisali koju defku. Oko povećanja na 500... svejedno mi je. Možda će to da obeshrabri neke nove članove... meni ne bi bilo svejedno da mi nešto bude uskraćeno zbog neke predrasude ili šta već... A i kada dostigne tu mističnu cifru od 500, dolazak na čet će biti žešći anti-klimaks. Ali mi je svejedno.
    To sa time da modovi sami odlučuju ko sme a ko ne sme na čet... Ta ideja mi je tolko gnusna da je to neverovatno. Osnovna odlika moda je da treba da bude neutralan. Po kom objetivnom algoritmu on treba da oceni da li neki član ima pravo da ode na čet? Ili da mu to pravo oduzme? Ne! Protiv sam toga potpuno...

7. Ja bih samo piro-u da oduzmem pravo cetovanja... :p

8. Neo... Nemoj da te ogovaram kod Olje!
    Pripazi na ponašanje! Imam i tvoje kompromitujuće fotke! nemoj da osvanu u Kuriru!
    Već vidim veliki naslov:
    Modovi na Vukajliji!!! ovo je našta mi trošimo našu internet pretplatu!!
    ...a dole Neu kako pozira u... hehehe....
    :)

9. ...u tesnom šljokičavom kombinezonu?

najež

10. Moderatori, ako se bude granica od 50 poena bude popela na 500, izbrišite mi taman toliko definicija da imam ispod 500, da ne mogu da učestvujem na čet. Prvo bi da se zabrani selenijumim avatar, onda se predlaže minimum 500 poena da bi učestvova' na čet, što je sledeće, moraš da napišeš 2 definicije dnevno da bi uopšte išta moga' da radiš na sajt?

11. e mensure kako je krenulo izgleda da ta tvoja zajenancija nije daleko od istine.

12. Морам да се сложим са Месјом и Суровим.
    Овај предлог се полако претвара у дебакл и фарсу и ни мало ми се не допада, а ево и зашто: сви чланови треба да раде што им срце иште.
    500 поена је идеално за креирање елитизма на сајту које је заступљено.Зашто би ово био ичији друштвени клуб за окупљање, ако је предвиђено као слободан сајт?
    Нека ради ко шта хоће, а они који то угрожавају - боже мој, па постоје модови и различите реприкуције. Није толико ни страшно понекада пријавити некога ко те угрожава.

13. kaizene, vrati šautboks!

14. Ili ko voli da na miru priča s drugim autorima, ima ono na Mesindžer da pričaju grupno, mene je jedanput jedna đevojka odavde zvala i sevast mi je vika' da ne idem, da su sektaši, da će me nap'janit' i izvadit' kutnjake i prodat' ih ka' rezervne djelove vlasnicima trkačkih konja. Nisam ga bio poslušao. Iz nekog razloga sam tu noć bio odolio njihovim pričama i učlanjivanju, a vidio sam da je neka zajebana sekta kad su u svoju redove bili vrbovali i ujka vanju! Zapravo, lažem,nisu me vrbovali jer sam ja bezveze bio napomenu da imam plombe na sve kutnjake, a njima trebaju zdravi zubi.

Naravoučenje: jedite slatko i ne bojte se sektaša.
    Ala bi ovo bila dobra definicija... Za u groblje.

15. KolachUchorbi

In medias res:

Broj članova je nabujao, stariji članovi su primetili, velikom brzinom. Promenjeni su rankovi, skin sajta već(čini mi se) dva puta od kad ga posećujem, dodate su nove funkcije, a ono što je ostalo isto, a potpuno besmisleno je prag četa.

Čet je postao nepregledan, ponekad i haotičan(npr. nedeljom) čiji je glavni uzrok bujica novih članova. Nemam ništa protiv istih, ali cenim da nije normalno da neko nakon 3-4 definicije raspali po četu k'o blesav. Brzina rasta popularnosti povećava se s brojem članova dok prag četa ostaje na tričavih 50, pa bi bilo realno da se prag pomeri na 500, kao što su i rankovi pomereni za x10.

P.S: Mislim da ovakva tema već postoji, ali me užasno mrzi da češljam sajt.

+1
    vreme je, aman.

16. Potrebno je najpre ovo uvesti.
    Neko napiše ŽNJ definiciju, skupi 50 poena i dođe da se (d'izvinete) proserava na četu.

Uvođenjem 500 poena za učestvovanje na četu bi se smanjila količina seljanije tamo, plus bi se više pisalo.

17. Uvođenjem 500 poena za učestvovanje na četu bi se smanjila količina seljanije tamo, plus bi se više pisalo.

Нешто увиђам да би се сајт опет затрпао говнима као кад је била она граница за постере.

18. i na forumu, naravno.
    smanjio bi se spem.

a isto mislim da je krajnje bzvz da neko uplati ktitor nalog i onda, bez obzira što mu je skor u minusu, spemuje čet i smara pošten narod.

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.