Prijava

Koliko vidim otvarača teme najviše zanima kategorija tzv "društveno prihvatljivog" ubistva gde pord ubistava u ratovima, ubistava tajnih službi spada i abortus i izvršenje smrtne kazne. Dve poslednje kategorije su u današnje vreme najčešća tzv. "društveno prihvatljiva" ubistva. U ovoj temi se može diskutovati i o tome.

Edit: Zaboravio sam novu kategoriju a to je "neupotrebljavanje" ili jednostavno rečeno bacanje embriona koji kao višak u procesu vantelesne oplodnje nisu "upotrebljeni" te nemaju šansu da se realizuju kao bića iako imaju potencijala za to. To je tekovina i kategorija "društveno prihvatljivog ubistva" 20. veka.

Postade farmacija drustvena nauka.. Jebes ga.
Ne mogu da te ubedim u to da naukom ne moze toliko da se sprda koliko ti mislis. Ni necu.

Izvrsenje smrtne kazne je drustveno prihvatljivo? Mislim da je to diskutabilno, neke zemlje su to ukinule. Ceo svet je podeljen po tom pitanju.
Verovatno je abortus jedino ubistvo koje ja smatram prihvatljivim. Pre svega zato sto se radi na bicu koje pouzdano nije svesno, koje cak nije ni bice do kraja, nego tek treba da postane.
Za sve ostalo, osim za onaj slucaj kada je neko meni drag u opasnosti da izgubi zivot, ne prihvatam ubistvo kao takvo. Mozes da osakatis coveka koji je hteo da ti oduzme zivot, ako ga ubijes, gori si od njega.

Hm, da. Ja mislim da su prljave ruke i onome ko izda naredjenje. Mada ne mislim da nisu prljave onome ko izvrsuje, sto ga je izvrsio na kraju krajeva?
Ljudi su slobodna bica da rade sta zele. Uvek mogu da kazu ne.

Loše sam se izrazio tamo. Krenuo sam da ti nabrajam probleme vezane za društvene nauke, pa sam onda tu ubacio farmaciju i medicinu, koje svakako ne spadaju u domen tih društvenih nauka. Ali nebitno. Nije to poenta, nego pročitaj ceo moj tekst, pa kaži da li se ne manipuliše naukom, naučnim saznanjima i čovekom uopšte. Da li je tvoj deda, pradeda, ili neko učestvovao u nekom ratu? Previše je zajebana i neprijatna situacija da nema teorije da bi ti rizikovao svoj život, da ne bi ubio nekog ko puca na tebe i u suprotnom će te ubiti. Hvataj se za moj odgovor u celosti, a ne da se u nedostatku argumenata hvataš za neke previde koji nisu apsolutno bitni za razumevanje teksta. Mrzi me sad da gledam ali mislim da sam čak medicinu i farmaciju stavio u drugi pasus, tako da niđe veze.

Jeste, videh da sam napravio previd. Ali sam ubacio i fiziku i matematiku u post. Tako da ti argumenti, padaju u vodu. Uglavnom kucam sa mobilnog, tako da nemam dobar pregled onoga što kucam. Komentariši moj post u celosti.

I još ovo da te pitam, ti stvarno misliš da si nedodirljiv ako treniraš aikido?! Daleko od toga, brate. Trenirao sam aikido par godina, sad treniram muay thai i MMA i daleko od toga da je moguće nekome tek tako lako polomiti ruku. I kako bi se branio od utoke? Na ratištu slabo rade noževi, je l' bi pustio nekog da te ubije da puca na tebe? Ne verujem.

реме се ти то свађаш сам са собом :))

Ma jok nego zaboravim nešto da kažem, pa dodam, sa moba sam na Vuki tako da nemam edit posta. U tripu sam da sam i Jovičića smorio. :)

Реме, шта је муау тхаи?

Tajlandska verzija kik boksa, tačnije kik boks je evropska verzija muay thai-a :) mma znaš šta je?

Aikido ne zaustavlja metke.

A ni pancir lololo. Zato moli Boga da ti jedino iskustvo sa oružjem bude pucanje u papirne mete ili eventualno kerove lutalice.