Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Bioshoxcker ako je tebi neshvatljivo mojne se mešaš...ja ne serem, ozbiljan sam....
@KBO
Jebga ja sad ispade da volim Dodika ko Ilija Cvorovic Staljina u mladosti. Ne volim ga, ne volim politiku globalno. Naravno da nije sve bajno i sjajno, cak naprotiv. Ja na svu srecu mogu uvek naci posao, i nalazim ga preko leta, kad ne studiram. Takav je sistem, skini jednog docice drugi, isti, ako ne i gori. Ja neam snage da se borim, sto kaze kizo docice opozicija i proglasice sebe revolucionarima. Kao sto sam napisao "kakav narod, takva drzava".
EDIT: Nisam iz Laktasa, iz Bijeljine sam. U Laktasima sam bio 96'te kad sam izbjego, spavao u skoli na klupama jedno mesec, dva :)
Evo ga mudroser sa lockom.....zaobidji ako ti se ne svidja......
sunshine ne može da dođe drugi gori ako ima kontrole...to fali...kontrola...i misliš da je kralj Petar bio dobar sam od sebe?..možda i jeste al ima i toga da mu je bilo u mozgu kako je onaj pre njega završio.....
živeo u BN i izbegao u Laktaše? I to 96.? Pobjego od kuće ili šta?
I sanšajn, koji faks studiraš? Je l' onaj u vlasništvu Dodika?
Pusti se ti tog, nisu bogom dani da ih ne možeš menjati
Daj ljudi ne skrecite sa teme.....
Vidim da ćete ad zaserete i nista necemo da uradimo.... -.-
Pa to su letargični ljudi ili oni minimalci kojima je dobro. Meni je lično dobro, al ne može da mi bude dobro kad je ljudima oko mene tragično, neću ni ja sistemom domina sutra živeti dobro. Ne pune budžet budžetlije nego privreda. A nje nema. Ima rijalitija...
Izbego u Laktase pa posle preko jos x mesta dosao u Bijeljinu? Sad sam u BN, tu zivim. Ovo pre nije bio zivot, bio je rat :D !!
Koje je godine prestao rat u BH? A taj još profitira na njemu, to te ja pitam, Je l' ti bolje od 1995.? Zajebi granate, o životu a ne ratu sad pišemo.
@aurora072
Ae ja cu prvi doci sutra kod konja da jebemo mater svima, ako mi obecas da ce posle doci neko ko valja, ko ce iole biti bolji od ovih trenutnih. Ljudi su stoka, a "čoveci" su izgubili volju.
Kako bi to aurora znala da li će doći neko pametniji? Ja samo odgovaram za sebe, ali to ne znači da ne mogu vrištati okolo što nije došao neko pametniji. To da su čoveci izgubili volju to pišem i ja, ali ne znači da se trebam pomiriti da mi je super kad nije i znam da samo gore ide. U Subotici je gradonačelnik pica majstor, pa jebem ti sunce gde to ima, normalno da će da lampa gde stigne jer ga boli kurac odnosno zna da neće biti posledica i kad ode.
Ali to ne znači da se potraga ne treba nastaviti.
Da imamo naftu, davno bi mi bili organizovani, ali ovako em nismo više interesantni em nemamo naftu. I još te plaše babarogama iz devedesetih i jbg.
Naravno da nije i zato treba da se mijenja , a ko će mijenjati ako ne mi. Čitavu političku scenu na Balkanu treba smaketi i dati šansu mladim ljudima koji imaju neku viziju za razliku od ove stoke. I džaba tebi i fax i sve ako nemaš snage da se boriš da tebi i tvojoj dijeci sutra bude bolje i da živiš kao i svi normalni ljudi. Eto imate sada studentske proteste 11 maja pa da vidimo kako "akademski građani" ganjaju pravdu i koliko su zadovoljni blagostanjem u državi.
Politika je zanat. Ova zemlja ima određeni krug ljudi koji se bavi politikom. Dakle, čak i nekim fundamentalnim preokretom, čak i da se proglasi monarhija i vrati se onaj Englez Karađorđević na prestol, ponovo će državu voditi neko iz današnjeg KRUGA POLITIČARA, tačnije današnje opozicije, jer ne postoji niko nov, barem ne u javnosti, ko ima konkretni plan razvoja, a ne neke apstrakcije i pominjenja Unije u 2015, 2020, mi živimo sada, a za 5, 10 godina, ko zna.
Plašim se da nam se Alahovci u Sandžaku ne pobune, da ne zahtevaju neke autonomije, oblasti i pičke materine.
Tako, da skroz sam pesimističan što se tiče bilo kakvih divljanja i revolucionarenja. I nemojte još da ocenjujete revolucije u Tunisu, Egiptu i Libiji kao dobre, vreme će pokazati da li bile plodonosne.
Ovo po Tunisu itd nema veze s nama, mi smo ovo trebali i pre njih, a oni pre nas, kakve veze ima, moramo li uvek i isključivo kad talasa tuđa masa?
Tamo će, za njihove narode, tek gore biti, oni će sad dobiti svoje Dinkiće, Tadiće, Đeliće...
CUlle niko nije rekao da su ove u Tunisu i Egiptu dobre......zna se ko stoji iza svega toga......nije narod narpasno izašao na ulice
Previše gulite viršlu na ovoj temi...to jest priča se o svemu samo ne o izlasku na ulicu
To je frka kod nas generalno , jbt pa mogli smo do sada bar parlament očistiti a mi sjedimo ovde kao klade.
Ja nisam ni očekivala da će se odavde ljudi skupiti i izaći bilo gde. Ovo je zadnji sajt gde bi se tako nešto moglo okupiti naroda.
Ali mogu reći da bi trebalo i ja bih, sigurno.
Kao sto rekoh u prvom postu na temi.... gomila Mudrosera koji laju a ne ujedaju...... sto bi se reklo KUSI PSI!!!!
Ne mislim na sve na ovoj temi.....
Edit
isprazne jaja ovde, jer ne smeju u stvarnom svetu....
Kompleksi iz mladosti se ne leče ovde nego kod stučnjaka......
Od 1991. do 2000. sam redovno dobijao dozu suzavca. Postao sam zavisnik, šalim se, nisam, jedan je zavisnik!
Kad neko opljačka banku ili poštu, postoji mogućnost da bude gonjen i uhapšen. Kad neko pokrade budžet ili očerupa neko preduzeće, ubeđuje nas da je on pravi izbor i da će nas izvući iz krize.
Ja pokušam da se okupim pa ustanovim da sam strašno malobrojan. Nemam čak ni dupli nalog!
Rešenje je samo ONA motka. I tako sve dok ne počnu da se plaše! Naravno, ostavke nisu dovoljne. Sve u zatvor! I oduzimanje celokupne porodične imovine (da imaju kontrolu i u porodici). Nije rešenje par godina zatvora, pa, kad izađem, aktiviram kapital i žalim se kako sam bio žrtva.