Prijava

Šta mislite koja je bolja, prednosti i mane kod obe, razlozi za i protiv...

Uh, pa ne bi rekao da mogu da se porede. NBA ko NBA, tamo su najbolji. Posebna država za sebe. Drugačija igra od Evropske, drugačiji kriterijum, neuporedivo bolji košarkaši generalno, duže utakmice, više poena. Ima mnogo košarkaša iz Evrope tamo, ali Ameri su Ameri, pogledaj im samo reprezentaciju. Jeste da se kolju sa selektorom oko (ne)igranja za nju,ali kad vidiš ko bi sve trebao da igra, sve jasno. Mana im je što ceo svet gledaju očima šoubiznisa, tako da to ne zaobilazi ni košarku, konkretno ciljam na All-Star Weekend i zakucavanja. Sad, Griffin dovez'o Kia automobil, generalnog sponzora NBA-a, preskočio haubicu i uz'o pehar, dok se njegov protivnik polomio oko originalnosti i izvođenja. Nerealno. Tako je i na utakmicama uopšte, takav je mentalitet, to je odvratno i meni kvalitet njihove košarke ne nadoknađuje to. U Evropi je onaj deo duše, a tamo je mašinerija. O Evropskoj košarci ne bih naširoko da tropam jer nisam bogzna kako upućen osim osnovnog.

Lepo kaže Anchor. Meni je fascinantno koliko ta NBA košarka može da bude zanimljiva u pojedinačnim akcijama - kucanja, blokade, brzina, driblinzi... a sve to zajedno daje neverovatno dosadni cirkus - bar do plej ofa. 82 utakmice - ej, pa kad igraš toliko zaboraviš i koga si pobedio, a od koga si izgubio. Poznato je da se do play offa odbrane i ne igraju. 90 odsto utakmica se dobije do treće četvrtine. Posebno mi ide na kurac kada uđu u run and gun game. Samo se ispucavaju. Promašaj je ok. Kada Brajant ubaci 30 poena, to ništa ne znači (može da bude šut iz igre 40-10, bacanja 12-10), kada neko u Evroligi da 30 poena to znači da nije imao promašaj. Uvek sam za Evroligu jer volim mušku košarku i jake odbrane. Uostalom, pet godina nisam propustio tekmu Partizana, a bio sam i na F4 u Parizu -poseban doživljaj i sjajne utakmice.

Чинењица је да је тај НБА пропао.
У НБА утакмицама има више поена, много више него на европским, али то је због 1 на 1 игре, игре без одбране, брзих напада, док се у Европи игра пун напад и стратешки.
Мени је Евролига лепша за гледање, не кажем да је квалитетнија, у Евролиги ретко кад један играч постигне преко 30 поена, док се у НБА то сваки пут дешава.
И да, контам кад би неки НБА играч дошо у Евролигу, да не би мого да се зајебава ко у НБА, ако би га чувао неки добар дефанзивац, или кад би га удвавајали, не би прелазио 10 поена.

контам кад би неки НБА играч дошо у Евролигу, да не би мого да се зајебава ко у НБА, ако би га чувао неки добар дефанзивац, или кад би га удвавајали, не би прелазио 10 поена.

Dzankivoje ne slazem se. Kad bi neki igrac koji drzi tim u NBA, npr Derek Rouz ili Dvajt Hauvard dosau Jevropu, uz solidan ostatak tima nacinio bi dar mar u euroligi, moje misljenje. I nemojte spominjati Iversona, on je propo ko sidro. Jebte Dzejson Kid ima odnos pobeda i poraza 56-0 kad je igrao za USA.

Ајверсон је пропао скроз.

Ne treba se zavaravati.
To da se u nba ne igra odbrana je obična zabluda.
Igra se , i to na kakvom nivou. Okej, možete reći da Niksi( bar do Karmelovog i Čonsijebog trejda, sad cemo videti) Golden Stejt, Finiks ne igraju odbranu, ali oni igraju run and gun, i nikada se nisu dičili odbranom.
Ali reći da Miami, Boston, San Antonio ne igraju odbranu je glupost, nijedan Evropski tim ne bi imao šanse.I sad će neko reći kako je Barselona dobila Lejkerse . Blaa. Dešava se.
U svakom slučaju, volim da gledam bilo kakvu košarku, ali Nba ubedljivo najviše :)

Најслабији НБА тим, добро не најслабији, али један од најслабијих, би се прошетао до титуле у Евролиги.

Барселона или било који европски квалитетан тим не би могао да има више од 20 победа у НБА.

Свако ко каже да се у НБА не игра одбрана, или да се игра слабо, се једноставно не разуме у кошарку.

Ja sam basket fanatik, volim da gledam i našu ligu na tv-u i to ovu bez najboljih klubova. Išao sam godinama na Partizan, voleo sam da gledam Mega ishranu dok je igrala u Jerkoviću, Vizuru, razne studenstke lige i kk Put u opštinskoj ligi. I evropska i nba su do jaja, nema zbora. Različite koncepcije iste igre. Za nba sam zaluđen još od početka 90-ih i finala čikago-portland. Realno, kvalitet je i dalje na strani amera, al evroliga je sve samo ne mnogo lošija. Super je što sad ima dosta stranaca u nba i takođe dosta čamugana u evropi pa se stilovi ipak približavaju, kao i kvalitet. Lepo je gledati ran en gan timove, ali čar je definitivno u odbrani. Bukvalno sve ekipe koje osvajaju i nba i evroligu umaju granitne odbrane. Lepo je rekao jedan trener: Napad dobija utakmicu, al odbrana osvaja titulu.

Најслабији НБА тим, добро не најслабији, али један од најслабијих, би се прошетао до титуле у Евролиги.

тачно али само због тога што су нба тимови пуни црнчуга који не излазе из теретане и само ђипају и рипају по терену, а остали само вежбају шут. ничег другог ту нема јебеш ми све... тако да то стоји али квалитет кошарке у нба, а то види свако ко се иоле разуме у кошарку, је сведен на минимум... евролига ми је много занимљивија за гледање поготово кад баш желим да се удубим у игру ...

тако да то стоји али квалитет кошарке у нба, а то види свако ко се иоле разуме у кошарку, је сведен на минимум..

Po čemu je sveden na minimum?

NBA je prije svega jako unosan biznis...
Evropski timovi, da se tako izrazim, posluju sa gubitkom, dok u NBA ligi se obrću grdne pare.

Što se tiče kvaliteta, neosporan je kvalitet NBA lige, ali mnogo igraju na snagu.
Evropska košarka je isto dosta jaka, ali nije ni primać njihovoj.

Најслабији НБА тим, добро не најслабији, али један од најслабијих, би се прошетао до титуле у Евролиги.

Sa ovim se ne bih složio, ne mora da znači.

Po mom mišljenju, sve je to sranje.

Izađeš lepo s društvom i cepaš basket. :)

Најслабији НБА тим, добро не најслабији, али један од најслабијих, би се прошетао до титуле у Евролиги.

Никако.

Ne gledam NBA toliko dok ne dodje play-off. Ono mi dodja kao zajebancija, uglavnom se zna 70% timova koji ce uci u playoff. Tada pocinju pravi mecevi. Za Lakerse navijam jos od 2000-te i meca protiv Pacersa, doduse bilo je malo prekida jer neko vreme nije niko prenosio. Odbrana donosi titulu, kao sto rece Blek, cist primer su mamuzi iz S.A.. Zaboga, sto bi onda oni "navijaci" samo znali da vicu defense :D

рецимо по томе што се сваки напад своди на шут са дистанце или полудистанце па чак и из немогућих ситуација... а највише попиздим кад видим да човек дође сам на полагање па врати лопту неком на шут... а о шутевима из транзиције да не говорим, мада то све чешће виђам и у европи...

E, da...
Ne rekoh da pratim košarku baš odavno, mislim NBA.
Navijao sam za Sakramento, naravno zbog Peje i Vladeta, nakon toga sam se razočarao i navijao za Minnesotu i onda kad je KG prešao u Boston, navijam za njih...

а највише попиздим кад видим да човек дође сам на полагање па врати лопту неком на шут...

Ej? Ti ne vidiš nikakvu ljepotu u ovome?
Si ti lud?
Ovakvi potezi su lijepi za oko, još + asistencija

а о шутевима из транзиције да не говорим, мада то све чешће виђам и у европи...

To je radio Stojaković često, i šta fali tome?

и ја некако симпатизирам бостон сад јер су пуни пензоса који су живе легенде... а још и крстић стиго...

dasisti, brate, izvini al tupiš.