NBA VS Evropska košarka

1. ma zaboravljamo najbitnije...kol'ko god da je nba bolji...oni tamo jedu krofne dok gledaju tekmu! jebo ja to navijanje, tu draz i ostalo...basket je zivot a ne razonoda.

2. Zato sam ja rikao kao lud na Partizan - Zvezda u pioniru

3. dasisti, brate, izvini al tupiš.

могуће брате ал томе ваљда служи форум :) то је само моје виђење могуће да грешим...

4. Нормално, навијање се не може поредити.

5. Најслабији НБА тим, добро не најслабији, али један од најслабијих, би се прошетао до титуле у Евролиги.

Nikako. Jer u Evropi igraš 10 tekmi u prvoj fazi, samo 6 u drugoj, na 3 pobede u nokautu i fajnal for - 2 utakmice odlučuju raspored prva četiri. NBA ekipe su navikle na milion utakmica i lako bi mogli da prođu kao SAD 2002. Prc Argentina, prc Juga, prc još neko (ne sećam se ko). A to je, saglasni ste, bio mnooogo jači sastav od prosečnog NBA tima. Pirs, Finli, dva Milera, Džermejn i još mnogi.

Ovo da Barsa ne bi dobila 20 tekmi u NBA ligi - to stoji. Ali Barsi celo prvenstvo ima 20 utakmica, cela Evroliga ima dvadesetak utakmica i jasno da ne bi izdržali sa napucanim crncima da igraju svaki dan.

Zaboravljamo i pravila. Taj njihov jebeni prvi korak mi toliko ide na kurac jer od njega nema odbrane. To je i izmišljeno da bi se trpali poeni. Na poslednjem svetskom su im gledali kroz prste (da se razumemo, bili su najbolji ubedljivo). Kada bi imali suđenje kao Partizan po evropskim pravilima prodavali bi 20 lopti po tekmi.

6. Šut iz kontre je po mom mišljenju jedno od lepih stvari u košarci.
    Igraš prenosi loptu, šuteri idu u ćošak, razvlače odbranu koje se nije konsolidovala, i , ako uzmemo u obzir da pravom šuteru ne treba ništa više no pola metra prostora, pam. Rej Alen u Bostonu živi za takve poene. Meni nema ničega lepšeg od njihove igre, kada nijedan igraš ne postigne više od 25, šut iz igre drže na 55-60 % , a protivniku dozvola 80 poena. Milina:)
    I najviše prednost NBA-a po mom mišljenu su asistencije.Kada vidim da Rajon Rondo podeli 24 asistencije na utakmici, i kada razmislim i ne setim se nijedne evropske utakmice u kojoj sam video 24 asistencije, sve te priče o silovanju lopte , sebičnosti mi padaju u vodu.

7. Kada bi imali suđenje kao Partizan po evropskim pravilima prodavali bi 20 lopti po tekmi.

Ремизирамо, НБА тим НЕ БИ МОГО да освоји Евролигу.

8. U NBA se po asistencijom racuna svako dodavanje igracu koji da kos, u Evropi se broji kao asistencija samo dodavanje prema reketu.

9. Jezivi jesi siguran u to?

10. Je l' prenosi neka naša televizija nba?

11. Jezivi jesi siguran u to?

Da.Kod njih se, recimo, racuna kao asistencija dodavanje igracu na trojci, a u Evropi ne.

12. Да се надовежем на пост изнад - мени је неко рекао да се у енбиеју и промашен шут рачуна за асистенцију (плеј дода нпр. на тројку, шутер промаши, а овоме се ипак рачуна асистенција). Делује ми глупо и вероватно није истина, али шта знам... Зна ли неко?

Елем, у енбиеју ме једино нервира ово што рече Окс - тај шугави први корак, то би дефинитивно требало избацити. И америчка и европска кошарка имају својих чари, а оба такмичења гледам (ако сам у могућности) кад дођу до завршнице. Додуше, испратим и Партизан онако површно, гледам нпр. кад играју преломну утакмицу у групи, топ 16 фази, итд. Гледам Звезду последњих година, из године у годину сам све чешће у Пиониру и одговара ми да гледам ову екс-Ју кошарку, шест пута је квалитетнија од фудбалског пандана.

13. Stivene, nema asistencije kada nema koša.

14. Да потврдим ово што ти рече Ох за асистенцију.

15. Да се надовежем на пост изнад - мени је неко рекао да се у енбиеју и промашен шут рачуна за асистенцију

хахаха... шалио се можда :)

16. Беше врло озбиљан. А реко', није ми на одмет да проверим сада кад сам се сетио те тврдње.

17. јашта брате :)

18. Sve ja razumem, i godine i pubertet. Ali da Kobi Brajant šutne 40 puta iz igre, a u igri je npr 41 minut! Eeej! Mene bi blam pojeo da u bilo kom kolektivnom sportu toliko silujem. Pa to je svaki napad. Njegovo dodavanje je kao milostinja saigračima. Naravno, nekad on ubaci 50 poena, nekad stane na 25, ali šutnuti 40 puta!? Dule bi mu zalepio jednu vaspitnu, sto posto...

E, to je dobrim delom NBA. Uostalom, američki sportski novinari ovako započinju tekstove:
    "Džejms je ubacio 34 poena i bio nadomak tripl dabl učinka - nedostajao mu je samo jedan skok. Zvezda Hita je posebno oduševila u trećoj četvrtini sa dva zakucavanja i dve vezane trojke. Vejd je dodao 24 poena, a Boš 18 uz 13 skokova. Na kraju je Majami pobedio Kliperse sa 98:85."

19. E, baš. Kobi jebeni Brajant. Sebičnijeg čoveka nisam video u životu. Pa jebo mater svoju, dodaj tu loptu! Evo vidi ga skotina na All-Staru ove godine. Trčao da obori neki jebemliga koji rekord u poenima, 50ak li je, kol'ko li je, i bre trči čovek trči,umire. Baldisao i oznojen kao da je na sudu optužen za silovanje. I posle valjda ukapirao da ne može da stigne pa zajeb'o. E zato kažem jebeš NBA. Generalno igrači su u boljoj formi nego Evropski, igra je lepša za oko, u Evropi Alej Up tek prestaje da bude pojam, na primer. Ali nema te čari tamo. Sve mi se nekako svodi na trejdove, ko je gde, ko će šta, ko će da nastupa na All Staru u pauzama... Daj bre malo košarke normalne.

Rekli o sajtu

Na sajtu vukajlija.com definisan je pluskvamfutur I i II , poseban morfološki oblik glagola, kojim se služe političari kada govore o ulasku Srbije u Evropsku uniju.

Kurir · 20. Februar 2011.