Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Jedva čekam da gledam revanš, jer je poznato da je Barsa u priličnoj frci kad mora da juri rezultat, a trenutno gube sa 1:0. Još ako daj Bože prime jedan gol kod kuće, koja će tek tada panika da nastane!
I sam Gvardiola je rekao da posed lopte ne donosi pobedu.
Dani Alveš je možda 7 igrač po kvalitetu u Barsi, a u Sevilji je po mom mišljenju bio najbolji, i mislim da bi i sad u velikom broju velikih klubova bio najbolji igrač.
I ne mislim da je precenjen za igru u napadu, pre mislim da je "tanak" u odbrani (nešto slično Robertu Karlosu, koji je ipak bio bolji igrač od Alveša).
Ponoviću da me tim pre nervira što jedna ekipa sa toliko majstora igre, igra tako dosadan fudbal.
SiM ponavlja da je Čelzi igrao bunker (mada ja ne mislim da su igrali bunker, nego su pustili Barsu da se do besvesti dodaje na centru, i nisu se izletali). Da li to onda znači da ako protiv Barse igraš bunker dobićeš ih? Ne znači. Nisu iskoristili svoje šanse, a Čelzi je iskoristio jednu od svojih, zahvaljujući vrhunskom pasu Lamparda, još boljem pasu Ramireša, i efikasnoj Drogbinoj završnici.
Kolega mi kaže da je Barsa imala preko 500 pasova, a Čelzi tek nešto preko 100 u prvom poluvremenu. Ali tih Čelzijevih 100 je uglavnom bilo usmereno ako ne ka napadu, onda većinom unapred, a Barsinih 500? Zato i kažem da ne mislim da je Čelzi igrao klasičan bunker. Igrali su onako kako treba igrati protiv Barse, ako nemaš u veznom redu životinjski(kondiciono mislim) spremne igrače, koji će probati tu da ih pritisnu (a izgleda da niko, ili malo ko na svetu ima takvih 4-5 veznih igrača). Tako sam omanuo prošle godine u prognozi da će MU da ih stisne na sredini, i da ih dobije, mada je možda svemu kumovala i Gigsova afera (i njegova najlošija igra u karijeri).
Živi bili pa videli, u revanšu.
Ima da ih nema! Koga? Ne znam! Vidjećemo!
А прву утакмицу и суђење не коментаришеш? Класика. Нема везе.
I ja to ponavljam od kada je odigrana utakmica, al još nisam dobila odgovor na to. Uhvatili se druge i gotovo. Imam osjećaj da neki ljudi posjeduju dar za selektivno čitanje. Izbjegavaju vidjeti ono što im ne odgovara.
I potpisujem ono što si napisao u prvom postu.
'Оћу и ја да кажем нешто за 'невник.
Челси није до јуче био мали клуб. Јесте мањи од Јунајтеда и Ливерпула, али је имао успеха и пре него што је дош'о Русоња. Не смета ми што су они одједном постали једна од најјачих екипа. Клуб са традицијом чине титуле, што Челси има, и навијачи, што Челси опет има. Јеби га, овај Реал на пример је од фудбала и направио срање кад је почео сваке сезоне да доводи по пет-шест играча за најмање 30 милиона по њушци. И пре су највише пара трошили на трансфере, па чак и онда кад се није давао пун брод пара за једног играча. Увек су доминирали новцем.
Што се Барселоне тиче, њихови најбољи играчи из ове генерације су дошли из њихове школе. Пујол, Меси, Инијеста, Ћави, (Пике и Фабрегас), БускеЦ... То треба поштовати. Довели су само оно шта им треба, нешто за будућност и да попуне тим добрим алтернативама. И играју бољи фудбал од Реала, који си купи цео тим за пола милијарде. Разбијају га са петардама.
За Дрогбу да кажем: он је, уз Рунија, најбољи нападач у последњих 7-8 година. Најкомплетнији је. Не могу да верујем да већ има 34 године. Кад пре, бре? Прво су стали да га клепају у првом полувремену, па је онда почео да се ваља по терену и кад треба и кад не треба. Јеби га. (:
Немци нису правили бункере у другом светском рату него бетонска склоништа, нису се штекали него су само допуштали противнику да се залеће на њих док их они мирно чекају са митраљезима. Мени то тако изгледа.
Питаћу те исто што и овог Саншајна
Мени је очигледно да је Барса морала да прави бескрајна додавања да би развлачила одбрану Челзија покушавајући да нађе рупу у букнеру. Дакле не зато што они тако ХОЋе него зато што МОРАЈУ јер противник не жели да се надиграва. И да мутави Санчез није на почетку погодио пречку него гол натанкали би их са једно 3 комада и здра'о.
И онда ми реци, шта би ти радио да испред себе имаш 10 врхунских играча сабијених и згужваних испред свог шеснаестерца? Јел' би могао све да решиш са два-три паса?
И баш зато су ми се и згадили ови бункераши, не ради се о Мајорци него о Челзију, ради се о тиму који има 11 врхунских играча, све зверине, (Дрогба-Лампард-Тери-Ивановић-Кол-Мата итд) а који на свом терену у полу-финалу игра онакав фудбал.
Ето, живи били па видели, нек' испадне Барса, мени нису ни род ни помоз Бог али ако треба да бирам да ли треба да прође тим који се игра фудбала или тим који калкулише не бих се никада двоумио ни секунде. Јога бонито форевер.
Да се придружим неверовању када се ради о Дрогби, свака му част, зверина од играча, ето само због њега и Ивановића бих волео да Челзи узме ЛШ , заслужили су и као играчи и као људи.
Како ме је одушевио Веб на Бајерн-Реал. Одавно нисам видео од неког судију да тако добро прати игру. Бајерн за класу бољи од Реала. Не мож ти да играш финале ЛШ са волинама, типа Пепе, Марсело, Рамос, Алонсо.
Челзи имао више среће, него Барса 2009. Драго ми је што су им вратили, ал тешко ће бити у реваншу. Моја прогноза...Бајерн-Челзи.
Није био мали, ту се слажем, али није био ни велики. И симпатични су ми мали клубови који с времена на време помрсе рачуне великим, али мали у који се уложи кинта да би постао велики, дефинитивно не.
Али, 90% њихових трофеја је у задњих 10-12 година. И били су ми симпатичнији док су били снобовски клуб.
Фали им нешто да буду велики, а ту не рачунам само трофеје, нити им фале трофеји за велики клуб, макар не у последњих 10 година, једноставно им фали нешто.
Елем, од четири јебене титуле у Енглеској три су у последњих осам година.
И понављам ти, овај садашњи Реал није велики тим. Иако је можда подједнако јак као многи други Реалови тимови. Фали им јебено понашање и држање једног великог тима. Једноставно, не можеш да будеш велики тим, ако ти је стандардан првотимац човек који на свакој утакмици заслужи трогодишњу затворску казну и батине, а на клупи тренер који кад год изгуби криви судије, ма колико то доносило резултате.
Čelzi je vazda bio šmekerski klub...Onaj vid huliganstva i navijačke kulture kakav je danas poznat na ostrvu su započeli upravo navijači Čelzija još sedamdesetih godina, uska povezanost Madness-a i njihovog frontmena koji je odradio navijačku himnu, sa klubom, Kaziragi i legija stranaca devedesetih, Viali kao trener-igrač, pa i era Abramoviča i Murinja sa svojim pikanterijama su za mene i više nego dovoljni da u svim takmičenjima već godinama uvijek navijam za njih... Boli me kita za trofeje i to da li je veliki ili mali klub.... ONE STEP BEYOND!!! GO BLUES!
U redu je, Montana. Kapiramo da je JEBENO!
Нешто међ' ногама.
Da u srpskom jeziku već nema naziva za panj, bilo bi buskec garant.
http://www.youtube.com/watch?v=N-uyWAe0NhQ&feature=fvst
Нико Мурињу не може оспорити све што је урадио као тренер у Порту, Челзију, Интеру и Реалу. Не сећам се да је иједан тим мање заслужио ЛШ од Порта и Интера. Порто замало у првом колу да изгуби у Београду од Партизана, а онда су се провлачили. Мурињо је сваки реванш у којем је имао предност из првог меча играо истом тактиком. На исти начин је извуко пролаз и на Олд Трафорду 2004. и на Камп Ноу 2010. Никакав фудбал. Чак је и прошле године на Бернабеу играо исто. Тео је 0:0 ал му га је Меси увалио. Сад му је Хајкенс јебао кеву. Кад је Бајерн повео са 1:0, мислио сам да ће се повући, а он је још више напао Реал. Довољно је рећи да је од 70. минута Реал 3 пута прешо центар.
Исто тако је и Челзи добио Барсу. Јес да ми је драго што су их мало спустили на земљу ал јебем ти такав фудбал кад из једног шута даш један гол који ти донесе победу. Било би фуј финале Реал-Челзи...ту би свега било сем фудбала.
Меси му га је увалио јер је Пепе добио црвени картон за непостојећи фаул.... До тада се није ни видео....
Што се мене тиче, Челси-Бајерн би било до јаја финале.... Више ми се Ел класици попеше на врх главе.... А и не волим Барселону, вечито их судије провлаче....
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/306586_363485493687638_183220395047483_939496_1540446897_n.jpg
Vala se naigr'o Sele, bac'o se na svake 3 sekunde. :)
Biće teško, biće 0-3,
ili da se istorija ponovi. Dugo nisu bili produžeci u polufinalu.
Grifiče, nije mi se dalo mjenjati pa da napišem: "Mora neko i da se koprca po travi", al bunker je objasnio :)
ХААХХАХА краљевска слика!