Prijava

sedplas

dottere ne prepisuj :D

Рекох лепо МПНЧ :Д
Шта сад. А и даље ме мрзи.

Valsinarb90
To o čemu ti pričaš nije agonija idealnog zbog toga što ja taj svet nerealan, pa kao takav ne postoji niti može doživeti bilo kakvu agoniju. Agoniju može doživeti nešto što postoji ili je barem ostvarivo. Utopija ne može doživeti agoniju zbog toga što nikada nije bila ostvarena niti je postojala.

reme

sve jedno. Kapiraš da je ovo odgovor na temu. Meni je do jaja ovako kako jeste, ne bih ja tu ništa dir'o.

baš si inspirativan za raspravu.

jesam. Ja sam došao na ovu temu, da bih pitao Dotera, da li oće na neko nesavršeno pivo, a ne da bih ulazio u neke dublje rasprave. Doteru mwa mwa zilj zilj :)

Čekaj, istina je da kad bi bilo sve savršeno, jednostavno svaki jebeni dan bi bio isti i ne bih imao čemu da se radujem.

Logic fail. Ova rečenica je tako kontradiktorna samoj sebi. Kao kad bi se član PETA-e hranio u KFC-u.
Ako je sve savršeno, onda je i svaki dan savršen! Svaki dan bi bio neprestana zabava, ako tako želiš, ako je to za tebe savršeno. A zašto? Zato što je to SAVRŠEN svet po defaultu, utopija gde bombone rastu na drveću, a telepotujući jednorozi su prevozna sredstva.

pa vidiš nije tako. Monotonija brate. Ako bih imao sve ono što zamislim ne bih imao čemu da se nadam i zašto da se radujem nečemu.

@Reme:
Da, bolja je agonija lažne nade koja daje utehu koliko god pogrešna bila, je l'?
Razmisli, ako nemaš nešto, ti čezneš za tim. Ne nadaš se, nego čezneš, a to je jedno neprijatno osećanje po meni. Ako imaš nešto što si želeo, zadovoljan si, srećan.
Ako ti se piša, ti čezneš za WC-om. Želiš ga odmah i sad. Kad zadovoljiš homeostazu, ispišaš se, srećan si. Sigurno ne sediš i misliš: "Aaahh, jednog dana ću naći taj WC, život je uzbudljivo putovanje na kome nikad ne znaš šta te sledeće očekuj... U jbt, šta je ovo mokro?"
U idealnom svetu, imao bi taj WC odmah, i to ne bilo kakav, već onaj japanski što ispira dupe i onda ga suši toplim vazduhom. "WC papir - šta je to?!"

Реме, имам неких кило и 300 грама страна да прочитам до око 15.-17... Не знам да ли ћу моћи у скорије време.

lololo pa posle petnaestog. :) ajde obavezno, zovem te bre na okupljanja al' si se bre uobrazio od kako si postao Marinko :) lololo

Valsinarb90, ali molim te za prost odgovor, koju muziku slusas?

Valsina, al' zar nije dojajniji osećaj da nakon trčanja do wc-a stigneš i sedneš na wc šolju? Nekako osetiš mnogo veće olakšanje. Ne znam, ali ne bih hteo da me neko uskrati za neke doživljaje. Meni je i mojim ortacima je baš do jaja da pričamo o nekim ispalama sa mora, da ispričamo o startovanju neke ful ribe i lošeg prolaza koji sa ove distance izgleda smešno, iako je tada bio neprijatan. Pa onda o startovanju nakaza i bežanju od istih, kad provalimo da su nakaze. :) kapiraš? Ne bih se odrekao sećanja zarad trenutnog zadovoljstva kapiraš? Jer kad bi sve bilo do jaja o čemu bi pričali naknadno?

Valsinarb, mislim da bi trebalo da nadješ ribu, ili da pamprčiš malo emo cave, srediće ti Stefan Kostić, otvori samo temu u Vukajlija Servis podforumu. Bila bi korisna i za druge, realno.

Niko nije trezan u Srbiji. Srbija je stvorena da te intoksira, intoksira sopstvenom nepodesnošću, intoksira obećanjima u bolje sutra koje nikad ne dođe.

Tebi to samo tako izgleda, da te Srbija truje. Ti si oboleo od Sartrove mučnine ili Kjerkegorove bolesti na smrt. Ti si u egzistencijalnoj krizi, suočen sa apsurdnošću sopstvene egzistencije. Ti ne umeš to da artikulišeš, pa uperuješ prste u orbit žvake i lažljive reklame, nesposobne političare i nedostatak radnih mesta, kao da je tako samo ovde. Ti bi se u Americi žalio na zdravstveni sistem, hipoteke i nehuman kapitalizam, u Skandinaviji bi izvor užasa i depresije bilo otuđenje, mrak i hladnoća, a ne smem ni da pomislim na Rusiju ili Meksiko. Pusti to, čoveče. Priznaj bol u sebi, i transformiši ga u lepotu.

Valsinarb, mislim da bi trebalo da nadješ ribu, ili da pamprčiš malo emo cave, srediće ti Stefan Kostić, otvori samo temu u Vukajlija Servis podforumu. Bila bi korisna i za druge, realno.

Ti si u egzistencijalnoj krizi, suočen sa apsurdnošću sopstvene egzistencije. Ti ne umeš to da artikulišeš, pa uperuješ prste u orbit žvake i lažljive reklame, nesposobne političare i nedostatak radnih mesta, kao da je tako samo ovde. Ti bi se u Americi žalio na zdravstveni sistem, hipoteke i nehuman kapitalizam, u Skandinaviji bi izvor užasa i depresije bilo otuđenje, mrak i hladnoća, a ne smem ni da pomislim na Rusiju ili Meksiko. Pusti to, čoveče. Priznaj bol u sebi, i transformiši ga u lepotu.

Slazem se sa obojicom.

Meni samo nije jasno da neko sa 21om ima ovu krizu, vecina nas ovo prebrodimo sa 18 plafon :/

Meni samo nije jasno da neko sa 21om ima ovu krizu, vecina nas ovo prebrodimo sa 18 plafon :/

E, jebi ga. Takve stvari nisu rezervisane samo za pubertet.

Ali ja bas mislim da jesu. Ovako moze da misli samo neko sa podivljalim hormonima.

A, ne, ja mislio na egzistencijalizam.

Da nije možda kurčina?