Agonija idealnog

1. Meni su pičke savršene kad popijem svoje savršeno ledeno nikšićko pivo koje se savršeno oznojilo

Ko na reklami!

Ja kad oću da izađem iz ovog pakla postojanja spucam dvije Orbit žvake i ujednačim ph vrijednost u svojim ustima. Ko na reklami!

2. valsinarbe jebem li ga ne razumijem ja sta ti oces?
    jel mislis da bi bio zadovoljan kada bi imao sve sto pozelis? samo zamislis i bez po muke dobijes to isto. jel bi bio zadovoljan? bio bi....ali kratko vrijeme. smorio bi se covece ej!
    zamisli scenu treba da odes da jedes nedje i razmisljas: imam tu preko puta ovu usranu picu a imam na SAT vremena odavde picu (misli se na jelo da se razumijemo) koja je bogovska! i sta odlucujes? ides na tu carsku, jbg sat vremena ali isplati se majku mu.
    a ovako, sve sjajno bajno, imas bogovsku picu i preko puta, ali isto tako bogovska je na sledecem cosku, i preko puta skole, i pored kladionice, pa cak i kevina pica je bogovska.... njaaah isti kurac, sad ti se jede ona obicna jer si jebeno razmazeno deriste i nije ti dosta to sto imas, ti bi jos....

3. МПНЧ

Инкарнација Јовичића се јавља... Него, и да ти дође шта год оћеш савршено пред тебе несавршеног има да томе савршеном нађеш ману. А та мана може бити можда и следећа: Не могу ја ово, није то за мене, много је добро, зајеби.. Или: Ма који ће ми курац, леп је мени качамак, онако сав никакав по изгледу.

Проблем је што "савршенство" гледамо у "савршеним" пропорцијама, у "савршеним" облицима. Кад се оградиш од математике и сличних глупости, онда схватиш да је савршенство у манама, јер те мане чине то таквим какво јесте, јединствено и супер. Замисли да је сваки јебени чизбургер или чипс идентичан ономе другоме. Па када би онда имао оно блаженство кад загризеш сланији комад чипса, или део чизбургера који има више сира на једном месту?
    Да не тупум, не серите леба вам.

4. dottere ne prepisuj :D

5. wellcome to the dark side, sedplast.
    Have a cookie.

6. Doteru sad se raznežih. Kakv govor, ma ja sam ostao bez reči. Mwa mwa zilj zilj. Kad ćemo bre na neko nesavršeno pivo?

7. Svakako da svet nikada ne može da bude idealan samim tim što će ljudi uvek biti deo njega (možda ne uvek, ali dok si ti tu, biće i ostatak ljudske rase, a ona stalno pravi neka sranja).
    U suštini, da li je bitno koliko ima čipsa u kesici? I da li su ribe savršene?
    To je površno gledanje na stvari.
    Nerviraju me ovi komentari tipa :"ne, biće sranje zato što ćeš da se smoriš u idealnom svetu", već prežvakana stvar. I to što u idealnom svetu pominjete parče pice.

8. Faco!
    FACOOOOOOOOOO!
    neće picu!
    DAJ KIFLU!!!

9. dobro jebo te, parce pice je primjer koji kurac se hvatate za svaku rijec?

10. Ne hvatam se za svaku reč, ovde je cela tema raspravljanje o hrani.

11. u govnima plivanje, pravo je uživanje.
    Čekaj, istina je da kad bi bilo sve savršeno, jednostavno svaki jebeni dan bi bio isti i ne bih imao čemu da se radujem. Ovako mi je do jaja, taljigam, i kad isplivam, dođe nešto dobro, jebeno se obradujem. Monotonija je sranje.

12. Sarma jebe!!!2 daj šta se raspravljate, jebeš i picu i čips, to su ti samo banalni primeri.

13. Zašto savršenstvo povezujete sa monotonijom? XD

14. zato što bi sve bilo jebeno isto. Pročitaj primer sa picom, pa to preslikaj na sise, na automobile i ostale pičkematerine. Jer je savršenstvo u tome što niko nije savršen i svi se razlikuju. Kad bi postojao obrazac za savršenstvo svi bi bili isti. Kapiraš?

15. Kako meni ove teme idu na kurac koji nemam, neverovatno. :ustajeiidedaseiskenja:

16. Savršenstvo ne znači da je sve isto.
    Savršeno je što su svi različiti i sve što je prirodno jeste savršeno.
    A i ne bi mogao da postoji obrazac za savršeno, pošto, kao što vidiš, svi različito razmišljaju.
    Automobili nisu savršeni, zato što se proizvode u masama, isti modeli...Čipsevi su isti, u istim kesicama, kao i Najlepše želje i mars, ali te to ne sprečava da uživaš u njima i smatraš ih merilom za savršenstvo. Ti zapravo uživaš u navikama i materijalnim stvarima.
    Materijalne stvari ne bi trebalo da postoje u idealnom svetu.

17. sjajan govor za neko takmicenje u besednistvu i nista vise od toga

18. sve jedno. Kapiraš da je ovo odgovor na temu. Meni je do jaja ovako kako jeste, ne bih ja tu ništa dir'o.

19. Svetlo na kraju tunela, obećanje koje ne dolazi, zar to nije smisao ljudske psihe? Očekivati netšo, konstanto očekujemo i čekamo. I kada bi sve imao nešto drugo bi očekivao, da imaš savršeno pivo imao bi cirozu jetre, da te savršene sise šamaraju nebi ti se digo, da imaš savršen čizburger bio bi vegeterijanac. Ono što očekujemo daje nam motivaciju da nastavimo, mehanizam potrošnje energije i reciklaže materije. Kada jedeš zasitiš se, onda očekuješ da ponovo postaneš gladan, i onda opet jedeš i sve tako u krug. Nije ni čudo da su mnogi kultovi uzimali cikličnost kao osnovu svega, kruženje vode, energije i materije, sve to u odreženom trenutku očekuje sledeći.

Šta bi bilo da su svi ljudi inernitni i da nemaju snove ka kojima streme? Pokušam da nacrtam čiča glišu prvi put i failujem, hoću li odustati ili pokušati da dobijem čiča glišu kakvog zamišljam? Da li bi trebalo da odustanemo od ideala zato što ne postoje? Ili da nastavim sa pokušajima i jednog dana ih stvarno dobijemo? Da znam da nas lažu, svi nas lažu, daju nam iskrivljenu sliku sveta i daju nam lažnu nadu, ali da li je lažna nada bolja od alternative? Da surova istina bi nas možda probudila, ali caka je da mi tu istinu već znamo samo ne želimo da poverujemo u nju. Jednostavno biramo šta hoćemo da verujemo. Svet je nastao iz bajki, iz fantazije prošlosti koja je ponovo opisana lažnim knjigama istorije i gomilom špekulacija i predpostavki. Svi mi živimo od laži, laž je ono što nam daje iluziju nestvarnog savršenstva. Videti istinu u magli i progledati svojim očima je teško jer istine, poluistine, lažne istine, manipulisane istine, laži, polulaži i ostale kombinacije prave kakofoniju kroz koji se izlaz ne vidi. ONI, ko god bili pobeđuju, ONI su krivi što su nam dali lažnu nadu, ONI nas kao stoku vode, nas slepe i uboge ka kraju koji je totalna kontrala. Lutkari i šahisti, carevi i kraljevi, ministri i predsednici, bogovi i svetci, sve je to nastalo kao oružije protiv naših snova, oni su naše snove ukrali i zamenili ih slikama laži i iluzije. Bez Bogova i Gospodara, zbaciti jaram tirana i eksploatora ljudske vrste. Mi nismo marva, mi smo na vrhu lanca ishrane i imamo potencijal ka savršenstvu punog mana.

E sada odoh da pustim vodu.

Rekli o sajtu

Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).

Skodin blog · 04. Septembar 2010.