Kvaksonska loža - Moćne patke

1. Pozdrav Shan. :)
    Ma ja inače u svojim defkama ne pCujem mnooogo, ali u ovoj večeras sam baš oplela :DDDD

2. de si mode, sam sebi sam vikao vi u ogledlu kad sam skontao s kim se družim :)))

3. Ne psujem ni ja, tek u svakoj desetoj možda. :) Šta ću kad sam fin. 0:)

4. Od sada sa gdinom Pekkyjem sa štovanjem! :)

5. Ela postaje bRezobrazna i počinje da psuje u defkama. Moja škola. Tako sam ponosan...

6. Kombuha je čaj? Nisam probao. Šiitaku moja ćerka jede presnu, ako hoćeš, npr, da skineš holesterol iz krvi treba da pojedeš 50 grama sveđe gljive dnevno tokom 15 dana - proveren recept. Inače za nju kinezi kažu da je svako uzima za lek, ali samo bogataši za hranu. Ekstra he u svakom slučaju, ali prvi put kad kupuješ uzmi manju količinu jer kod nekih ljudi može izazvati i alergijsku reakciju - tipično pakovanje je 250 grama.

7. Cepate pečurkice?! :)

8. Bogami, Ella se provulgarizovala, primećujem u zadnje vreme. :))

Mada, ovo za moda, možda me stvarno i izaberu jednog dana, nikad se ne zna. :)

9. Ela postaje bRezobrazna i počinje da psuje u defkama. Moja škola. Tako sam ponosan...

Da znaš da rastem sad kao kvasac, konačno da neko bude i na mene ponosan ;)))

10. razmenjujemo iskustva sa gljivama :)

11. Bogami, Ella se provulgarizovala, primećujem u zadnje vreme. :))

Hehe ma niiiiiiiiiiiiiiisam, to samo u ovoj defki večeras, nekako se moralo, išlo je uz naziv :D

12. razmenjujemo iskustva sa gljivama :)

Ja se najedoh vrganja cele prošle godine dok sam živela u Kruševcu. Oni tamo idu po pečurke u brdo svakog dana. Jbt čega ima, čega ne, ali vrganja uvek pun zamrzivač :)))

Vala ako se tada nisam otrovala, nikad neći, beru oni tamo šta stignu :DDD

13. Djes' Shanz.
    Kombuha je pecurka, ali prave od nje i cajeve. Propustih da je probam prosle nedelje, spremao jedan lik. Hvala za info o japanerki, do sada u zivotu nisam naleteo na nesto na sta sam alergican, moguce je da jesam na tu gljivu:) Reci mi, da li se kupuje susena, ili ziva?

14. Ovo je moja možda najvulgarnija. :)

Da, da pekky. To je ta što sam je omiljenovala. Evo i sada se iskidah primerima :D

15. pamti: uvek jedi samo dosadne gljive, one zanimljive su garant otrovne :)))

16. Jezivi, ima je i sveže i suve, sveža je lepša i lakše se sprema. Inače alergija nije jaka, jodnostavno imaš problema sa varenjem - ali to se jako, jako retko dešava. Od suve se uglavnom pravi čaj jer je jako lekovita.
    evo ti link za bliže informisanje: http://www.herbateka.eu/Shiitake/1.htm

17. Odoh ljudi. Budite mi pozdravljeni! :)

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.