Uroš i grobari,pravedno osuđeni za zločine ili represija države?

  1. Da nije došao pandur da provocira ne bi izbila ta tuča i bilo bi mirno tako da je ta tuča njegova direktna krivica. Da ideš češće znao bi koliki procenat tuča je direktna policijska krivica.

    Питање је Валдемар кад си последњи пут био на текми?

  2. E to mene zanima. Kolika bi, po vašem mišljenju, bila pravedna kazna za udaranje i prženje lica (uzećemo da nije pokušao da mu nagura usta, da nije pokušao da ga ubije...nego eto tako -da ga oprži) običnom čoveku (ne mora biti pandur) bili gde na ulici (ne mora biti na stadionu)?

    Pazi, Frenki, ko te pita šta je pravedno? Ko može to da kaže? Bitno je šta je ZAKONITO. Mislim da sam bio veoma jasan: 3-5 godina zatvora, neka doživotna zabrana ulaska na stadione i šlus.

  3. pabla brate s kim se družiš ti? sve neke ubice i svirači klavira

    1. Нисам Пабла, него Пабло.
    2. Дружим се са људима који су одрасли на улици. Са људима који су углавном рано остали без родитеља. Са људим који нешто воле за разлику од тебе и који су спремни да дају главу за другара. Са људима који умеју да цене.

  4. Moj ujak je ležao 8 godina u tvorzi zbog NESAVESNOG POSLOVANJA. Znači, ne pronevere, ne sticanja koristi, već samo zato što je toliko kilav da mu se zagubila neka roba u završnom računu. Ukrao nije, jer je kiloster i danas ima samo za leba i za pljuge. I sad recimo ja mogu da kažem: Hej, pa gde je pravda, ako je on dobio 8 godina za to, hoću da Uroš dobije 40 godina za ono što je napravio, makar se dokazalo da mu nije baklju gurao u usta.

  5. То је твоје мишљење и твој став. Не мораш да говориш да су други ненормални само зато што не мисле исто што и ти. И нема толико тога. Пар изузетака се догодило и одма' је трибина место злочина. Важи!

    Zalutao sam na ovu temu. Iskreno, mislim da je ekstremno navijačko huliganstvo samo žestoko ispoljavanje nekog tam-tam plemenskog mentaliteta, kao mi se sa njima sukobimo, otmemo im krave i silujemo žene, a pristojno navijanje je isto to samo razblaženo do homeopatskih razmera. Ne mislim da je iko nenormalan, kako nenormalnim proglasiti dve trećine naroda. Odo ja da čitam knjige, a vi mašite zastavama i bodite se noževima (istina, veoma, veoma retko).

  6. E to mene zanima. Kolika bi, po recimo tvom mišljenju, bila pravedna kazna za udaranje i prženje lica (uzećemo da nije pokušao da mu nagura usta, da nije pokušao da ga ubije...nego tako da ga oprži) običnom čoveku (ne mora biti pandur) bili gde na ulici (ne mora biti na stadionu)?

    Eto?

    Kazna za nanošenje teških telesnih povreda je maksimum do 5 godina i to daleko gore dranje od ovog što je žandar popio. Uroš je maksimalno trebao da dobije 3 i to da se nategne. 10 je suudo.
    Miladin Kovačević je dobio 10 puta manju kaznu i plaćeno je nekih brdo para za njega a pet puta gore je osakatio čoveka. Ima keša, zna nekog, nije navijač pa ne mor aonda ni na robiju.

  7. I sad recimo ja mogu da kažem: Hej, pa gde je pravda, ako je on dobio 8 godina za to, hoću da Uroš dobije 40 godina za ono što je napravio, makar se dokazalo da mu nije baklju gurao u usta.

    Грешка. Не можеш то да кажеш. Лично не верујем да није ништа украо, јер се 8 година робије не добија због неслагања завршног рачуна. Ето, то ти је моје искрено мишљење. И шта сад, Гробари су добили 240 година због ''убиства''. Ја онда захтевам да, маторци који силују девојчице од 6-7 година који код нас добијају мизерне 2 или 3 године затвора, добију 100000 година робије. Не можеш тако гледати на то. Потпуно две различите ствари.

  8. 1. Нисам Пабла, него Пабло.

    izvini, nisam namjerno, jebi ga desila se greška...

    Са људима који су углавном рано остали без родитеља.

    takve i ja poznajem, ali ne vidim zašto bi to bilo nekome opravdanje...

    Са људим који нешто воле за разлику од тебе и који су спремни да дају главу за другара.

    volim i ja nešto ili nekoga, tako da ne kapiram kako si ovo zaključio... možda zato što ne volim zvezdu do te granice do koje i ti?

    Са људима који умеју да цене.

    ovo posebno, naročito rad i poštenje

  9. Hvala na odgovoru.

    Kontam da je pet godina taman, ali pod ovim olakšavajućim okolnostima koje sam naveo. Ako je bilo šta od toga drugačije...i 10 mu je malo. Znači ako je hteo da mu nabije baklju u usta ili ako je znao da je pandur...10 godina mu je da gurne prst u uvo i peva.

    Sa tim da ako ima krivičnu za bar jednu jedinu tuču od ranije (bez obzira šta je hteo i šta je znao ili nije)...10 godina mu je malo.

    али мој најбољи другар је пре 5 година добио од 6 МЕСЕЦИ до 3 године за хладнокрвно убиство.

    Loši primeri nikad ne smeju biti odrednica. Ne samo u pravosuđu nego bilo gde jebiga.

    Eto. To je neko moje mišljenje...a pošto ja nemam nikakvu dodirnu tačku ni sa navijačima, ni sa pandurima, ni sa sudovima, ni sa državom i sve što oni rade nikako ne može uticati na moj život...kontam da je dosta objektivno.

  10. Kazna za nanošenje teških telesnih povreda je maksimum do 5 godina i to daleko gore dranje od ovog što je žandar popio. Uroš je maksimalno trebao da dobije 3 i to da se nategne. 10 je suudo.

    Жандар је имао 7 лакших телесних повреда које у збиру чине једну тешку. То није ни близу тешких телесних.

  11. Питање је Валдемар кад си последњи пут био на текми?

    Poslednji put tamo devedeset i treće, kad su mi najboljeg druga ubili nožem zbog šala koji je nosio. Posle toga su me par puta tukli na ulici jer kad su me zaustavili i pitali za koga navijam, pa nisam navijao za isti klub kao oni. Ne treba mi to u životu uopšte. Ja bih stoku saterao u obore.

  12. Znači ako je hteo da mu nabije baklju u usta ili ako je znao da je pandur...10 godina mu je da gurne prst u uvo i peva.

    Sa tim da ako ima krivičnu za bar jednu jedinu tuču od ranije (bez obzira šta je hteo i šta je znao ili nije)...10 godina mu je malo.

    Mislim da nije osuđivan ranije ali nisam siguran za to. Naravno ako pokušaš nekoga da ubiješ treba da ideš na tešku robiju, samo smatram da ne treba da montiraš procese nego nedvosmisleno dokažeš da je neko kriv tačno za to za šta ga optužuješ.

  13. a pošto ja nemam nikakvu dodirnu tačku ni sa navijačima, ni sa pandurima, ni sa sudovima, ni sa državom i sve što oni rade nikako ne može uticati na moj život...

    frenki, jbt, đe ti živiš? a šta ako poskupi nafta, zbog libije? i onda država neće imati dodira s tobom?

    P.S. zajebancija naravno

  14. Frenki, moš ti da misliš šta god hoćeš, mogu ja da mislim šta god hoću - ali zakon mora da bude iznad tvog i mog mišljenja, pa makar zakon bio i bangav i nakaradan kao što često i jeste. Ne može, da jebe rak raka, 10 godina za ono. Mišić je pičketina mala, govno glupavo i tako dalje, ali ne može država da mu se sveti za bilo šta. Pa mi tu državu plaćamo da bi dala Mišiću Mišićevo, a Bogu Božije - ni manje ni više od toga.

  15. Pa ja i ne gledam tako, nego navodim hipotetički primer kako su kazne za razne stvari veoma čudne. Uostalom, ovo je bilo još u Titovo vreme, danas bi za to dobio uslovnu.

  16. Sa tim da ako ima krivičnu za bar jednu jedinu tuču od ranije (bez obzira šta je hteo i šta je znao ili nije)...10 godina mu je malo.

    Није, ово му је прво дело, али у том случају они неће то гледати.

    Znači ako je hteo da mu nabije baklju u usta ili ako je znao da je pandur.

    Доказано је да није хтео да му угура бакљу у уста, али суд то није хтео да уважи па су ангажовали нове вештаке који су утврдили исту ствар. Сад су нашли нове, треће вештаке..
    По мом мишљењу, он треба да добије потпуно исту казну и да је знао да је пандур и да није. Не треба људима набијати мишљење да ће блаже проћи ако нападну некога ко је ''обичан'' грађанин и некога ко је пандур. Идеш да лежиш за оно што си урадио, никако за оно што ниси.

  17. Pa mi tu državu plaćamo da bi dala Mišiću Mišićevo, a Bogu Božije - ni manje ni više od toga.

    Nezavisno sudstvo, a ne Boris Tadić da sudi ljudima.

  18. Poslednji put tamo devedeset i treće, kad su mi najboljeg druga ubili nožem zbog šala koji je nosio. Posle toga su me par puta tukli na ulici jer kad su me zaustavili i pitali za koga navijam, pa nisam navijao za isti klub kao oni. Ne treba mi to u životu uopšte. Ja bih stoku saterao u obore.

    Где ти живиш уопште? Београд?

  19. ovo posebno, naročito rad i poštenje

    Навијачи имају много више поштовања и цене се међусобно, од било ког другог лика који има такво мишљење о њима. Не можеш ти никад због 3-4 изузетака да поредиш све остале са њима.

  20. Poenta svega je da niko ne opravdava napad ne bilo kog drugog čoveka. Ni navijači ne traže pravdu tipa pa šta ako je neko mrtav pustite sve napolje.
    Samo tražimo da se osude ljudi po zakonu za ono šta su uradili, tačno za to a ne kao primer ili bolesno šlihtanje strancu pa makar on bio iz mozambika. Oni ne bi imali problema da su osudili Grobare za ono što je dokazano a to je učeće u tuči i to ne svih optuženih. Oni podelili 240 godina kao bombone da dele "slobodnim sudijskim uverenjem"
    Pa u Francuskoj nose zastave pravda za Grobare njihovi navijači, jer im je jasno koliko je to smešno.

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.