Pa Bojane, oprosti, nisam hteo da vređam, ali ti si mene prvi uvredio. Ja nisam pokušavao da ispadnem pametan. Ja sam samo skrenuo pažnju na to da imperijalističkim planovima Amerike savršeno odgovara vladavina jednog diktatora. Da Gadafi nije samoproklamovani vladalac već 30 godina, već da je malo pustio narod da diše i da neko drugi vlada (o hlebu se ne govori, jelte, jer hleb je nešto što svi treba da imaju i za šta niko ne treba da zahvaljuje ni diktatoru, ni premijeru ni kralju), ne bi sad Ameri imali izgovor da bombarduju Libiju. Zašto Ameri ne bombarduju i zauzmu Indoneziju, Paragvaj, Argentinu? Pa nemaju izgovora. A ovaj lik im daje izgovora. Tako da, voleo bih da čujem tvoje argumente, umesto što me proglašavaš za maloumnika.
Iskreni i topli pozdravi,
Valdemar
Lololo drago mi je sto si spustio loptu (nadam se bez sarkazma) jer mi se vec penjalo na zivce ono prepucavanje...
Istina je da ce Ameri pregaziti svakog ko im stane na put, a oni sto kazu da ih bas briga sta se desava u Libiji samo da su oni mirni grdno se varaju, jer smo vec bili jednom na njihovom repertoaru, a bicemo opet verovatno cim vlada digne malo glas zbog stanja na Kosmetu. Dakle niko ne osporava cinjenicu da su Ameri bili, jesu i bice agresori kojima nije problem da prospu krv civila zbog nafte i ostalih stvari. A sto se tice Gadafija zasto vidis problem u tome da jedan covek vlada 30 godina?! Ljudi imaju besplatno zdravstvo, skolovanje, 5-6x vece prosecne plate nego mi, dobijaju platu i kad su nezaposleni u visini prosecne plate zavrsene struke, dobijaju prosecnu platu i prilikom studiranja. A ne samo hleb da jedu kao sto kazes. Po mom misljenju takav covek treba da vlada dok god moze da obavlja svoju funkciju.
Pozdrav
Taj hleb bio je metafora. Svaki američki ili evropski predsednik može da vlada na taj način da zemlju dovede do ove tačke:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_Human_Development_Index Primetićeš da je Libija 53. na listi svetskih zemalja, po ukupnom skoru razvijenosti, pismenosti, obrazovanosti, itd. Ništa posebno. Takav i viši nivo razvijenosti imaju 52 zemlje. Zašto malo on ne bi išao u penziju, kao što radi većina njegovih kolega iz tih zemalja. Jok, neće, hoće da vlada, po cenu krvi, pa su Ameri nanjušili krv, i eto, sad će baš biti krvi. A da je slušao svog kolegu iz Urugvaja ili Hrvatske (gde se predsednici menjaju na 4, eventualno na 8 godina), Ameri ne bi zgrabili naftu libijskog naroda. Ali ne, oće čovek vlast. Eto mu sad.
A da nas ne bi slučajno i bombardovao? Koji kurac, sad sam ja zločinac ako mislim da je Gadafi isti gad kao i njegove američke i francuske i britanske i američke kolege? Ajde banujte me zbog političkog stava, molim vas. Da bar znam gde živim.
Nema veze bombardovanje sa sociološkim stanjem u zemlji. Šta njih ima da zabole kurac za platu i stopu pismenosti u Tripoliju srijedom naveče? Dajte, ne ložite se.
Izgleda da je ovom narodu dovoljno da Ameri počnu da bombarduju nekoga, i odmah je taj heroj. Plitko razmišljanje, karakteristično za narod (istina, svaki).
Ma super, vidim obrazac plemenitosti kod Srba: u sukobu između slabijeg i jačeg uvek navijaju za slabijeg. To izgleda važi i za sukob između slabijeg i jačeg zločinca. Drži se, Gadafi, mi smo uz tebe.
Pa Bojane, oprosti, nisam hteo da vređam, ali ti si mene prvi uvredio. Ja nisam pokušavao da ispadnem pametan. Ja sam samo skrenuo pažnju na to da imperijalističkim planovima Amerike savršeno odgovara vladavina jednog diktatora. Da Gadafi nije samoproklamovani vladalac već 30 godina, već da je malo pustio narod da diše i da neko drugi vlada (o hlebu se ne govori, jelte, jer hleb je nešto što svi treba da imaju i za šta niko ne treba da zahvaljuje ni diktatoru, ni premijeru ni kralju), ne bi sad Ameri imali izgovor da bombarduju Libiju. Zašto Ameri ne bombarduju i zauzmu Indoneziju, Paragvaj, Argentinu? Pa nemaju izgovora. A ovaj lik im daje izgovora. Tako da, voleo bih da čujem tvoje argumente, umesto što me proglašavaš za maloumnika.
Iskreni i topli pozdravi,
Valdemar
Lololo drago mi je sto si spustio loptu (nadam se bez sarkazma) jer mi se vec penjalo na zivce ono prepucavanje...
Istina je da ce Ameri pregaziti svakog ko im stane na put, a oni sto kazu da ih bas briga sta se desava u Libiji samo da su oni mirni grdno se varaju, jer smo vec bili jednom na njihovom repertoaru, a bicemo opet verovatno cim vlada digne malo glas zbog stanja na Kosmetu. Dakle niko ne osporava cinjenicu da su Ameri bili, jesu i bice agresori kojima nije problem da prospu krv civila zbog nafte i ostalih stvari. A sto se tice Gadafija zasto vidis problem u tome da jedan covek vlada 30 godina?! Ljudi imaju besplatno zdravstvo, skolovanje, 5-6x vece prosecne plate nego mi, dobijaju platu i kad su nezaposleni u visini prosecne plate zavrsene struke, dobijaju prosecnu platu i prilikom studiranja. A ne samo hleb da jedu kao sto kazes. Po mom misljenju takav covek treba da vlada dok god moze da obavlja svoju funkciju.
Pozdrav
Valdemar, ti očigledno ne razumeš da se ne radi samo o hlebu. Mogao si barem ovu temu da pročitaš kako bi se informisao.
Ja bi obojici ban.
Taj hleb bio je metafora. Svaki američki ili evropski predsednik može da vlada na taj način da zemlju dovede do ove tačke:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_Human_Development_Index
Primetićeš da je Libija 53. na listi svetskih zemalja, po ukupnom skoru razvijenosti, pismenosti, obrazovanosti, itd. Ništa posebno. Takav i viši nivo razvijenosti imaju 52 zemlje. Zašto malo on ne bi išao u penziju, kao što radi većina njegovih kolega iz tih zemalja. Jok, neće, hoće da vlada, po cenu krvi, pa su Ameri nanjušili krv, i eto, sad će baš biti krvi. A da je slušao svog kolegu iz Urugvaja ili Hrvatske (gde se predsednici menjaju na 4, eventualno na 8 godina), Ameri ne bi zgrabili naftu libijskog naroda. Ali ne, oće čovek vlast. Eto mu sad.
Takodje izvinjavam se zbog vredjanja malo sam prokljucao, jebiga!
Ban moze nece biti ni prvi ni poslednji...
A da nas ne bi slučajno i bombardovao? Koji kurac, sad sam ja zločinac ako mislim da je Gadafi isti gad kao i njegove američke i francuske i britanske i američke kolege? Ajde banujte me zbog političkog stava, molim vas. Da bar znam gde živim.
Zasto bih?
Zemlje koje je divlji zapad bombardovao:
China 1945-46
Korea 1950-53
China 1950-53
Guatemala 1954
Indonesia 1958
Cuba 1959-60
Guatemala 1960
Belgian Congo 1964
Guatemala 1964
Dominican Republic 1965-66
Peru 1965
Laos 1964-73
Vietnam 1961-73
Cambodia 1969-70
Guatemala 1967-69
Lebanon 1982-84
Grenada 1983-84
Libya 1986
El Salvador 1981-92
Nicaragua 1981-90
Libya 1986
Iran 1987-88
Libya 1989
Panama 1989-90
Iraq 1991-2002
Kuwait 1991
Somalia 1992-94
Croatia 1994 (of Serbs at Krajina)
Bosnia 1995
Iran 1998 (airliner)
Sudan 1998
Afghanistan 1998
Yugoslavia 1999
Afghanistan 2001-02
Iraq 2003
Pakistan (tribal areas) 2008
Prizivaš oružanu intervenciju jer ti se ne sviđa priča. Zar na ovoj temi?
Ama, likuuuuu!
Nema veze bombardovanje sa sociološkim stanjem u zemlji. Šta njih ima da zabole kurac za platu i stopu pismenosti u Tripoliju srijedom naveče? Dajte, ne ložite se.
Izgleda da je ovom narodu dovoljno da Ameri počnu da bombarduju nekoga, i odmah je taj heroj. Plitko razmišljanje, karakteristično za narod (istina, svaki).
Aj ti lagano u Švedsku, ko nam jebe mater što uopšte i raspravljamo o ovome...
Ma super, vidim obrazac plemenitosti kod Srba: u sukobu između slabijeg i jačeg uvek navijaju za slabijeg. To izgleda važi i za sukob između slabijeg i jačeg zločinca. Drži se, Gadafi, mi smo uz tebe.
Odoh da branim Libiju viljuškom u ustima...
Primetićeš da je Libija 53. na listi svetskih zemalja, po ukupnom skoru razvijenosti, pismenosti, obrazovanosti, itd. Ništa posebno.
Na toj listi Srbija se nalazi na 60. mestu u "High human development (developing countries)" rangu. Koja lolčina!
A što nonstop potenciraš da je Gadafi zločinac?
Jeste zlocinac. Cinjenica.
...i kurtonom u džepu...ko zna, možda nabasam na neku seksi Libijku...
Izvini, imam prilično izražene levičarske, skoro pa anarhističke političke poglede. Ne sviđaju mi se diktatori, crveni, crni, zeleni. Je li to OK?
I, šta rade Srbi? Kuliraju, boli ih uvce! Ovi tamo se bar malo iscimali.