Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).
Skodin blog · 04. Septembar 2010.
Знам за то :) углавном, планирао сам да престанем на три-четири месеца (због здравствених разлога), али ако изгурам и преко тога до јаја...
Ћале баталио цигаре пре тачно годину дана. Дошо с посла један дан, каже, убиће ме овај нови закон о пушењу на радном месту, боље да баталим. И отад ниједну запалио није. А пушио жестоко, почо у војсци, у његовој старој фирми газда поставио натпис: "Забрањено пушење за све осим Дракса". Начи, само воља. :)
И мој ћале је пушио много, исто једном дошао кући и рекао престајем, тако 5-6 година, и ево опет пропушио. Е није му то требало, ено искашљава катран. :)
Ја не пушим, али капирам кад бих почела да не бих имала карактера да престанем.
Лећа димио 3 пакле црвеног марлбора дневно, онда се један дан нашикао ко говедо и испушио богаоца. Три дана му није било добро и онда је решио да престане. и ево цирка 15 година није запалио. И носио је пола пакле у џепу 6 месеци пошто је престао да пуши.
Kostja, ja tek pre pet dana. :) Bivši pušači su zauvek bolesni ljudi, i do kraja života se leče, pod uslovom da ne propuše. Pušači imaju svoju dnevnu dozu, pa nisu bolesni. Nama je drugačije, i zato sledim tu istinu da sam bolesna, jer se lečim od bolesti zavisnosti. Ako doživiš olako to ostavljanje, fazon "kul, nije mi ništa" veće su šanse da zapališ u nekom trenutku po pogrešnoj logici "ostavio sam, jedna nije ništa, a ako opet poželim ostavljanje, lako ću". Zajeb. Ne ide to tako, pa se zato propuši i posle nekoliko godina apstinencije jer bivši pušač npr zauvek pamti kakav mu je mir pričinjavala cigareta.
I neverovatno, ali svaki pušač ponavlja tu istu priču kako je mnogo pakli pušio ali lako ostavio. Neviđeno samozavaravnje, da ne kažem laganje, jer to nije ništa drugo nego psihička priprema da se opet počne. Nego, to ide ovako: zauvek sam bolestan, zauvek se lečim, pa sve onda bude dobro. :)
У сваком случају, ја сам мислио да је Костја женско. :)
marcipan, ko je rekao da sam olako ostavio? samo mi je kul kako mi sada izgleda zivot bez cigara...a da je lako ostaviti, nije :)
Не плодиш, рекламираш се.
Znam, nego sam ovo i zbog sebe napisala, ubeđujem se intenzivno, ne ide loše. :)
ЛОЛ!
Фала што ме вако насмеја. Већу гулпос нисам одавно чуо. Ето похвалио се и ја!
Od čega se leče ? Od zavisnosti od nikotina koja nestaje nakon mesec dana ?
Prestala sam da jedem cokoladu,tacno pre 5 minuta!
Браво за тебе Елена, нећеш више бити ђембела.
Nije to,nego sam je dokrajcila;)
Е кад би моја жена била такав ентузијаста са мојом чоколадом........
;)
Ne, zauvek, previše je lako za mesec dana. Nemoguće! :)
To ti misliš. Ljudi se skinu sa kokaina da ne mogu sa cigara jebte..
Nikotin ti nestaje iz krvi pola sata nakon ispušene cigare i onda ostaje mala količina koja nestaje od 20 do mesec dana.. Osim ako nisi navučena na katran. :)
- Druga je stvar što ljudi zapale cigaru nakon godinu dana i tada će im najverovatnije biti odvratna i kao da su govno probali. I onda misle da mogu pušiti jer im je odvratno i dok trepneš opet se navuku..
- Ta fora sa "jednom pušač, uvek pušač" je čista glupost
Aj sada ovako lepo, pročitaj opet ono što sam napisala, polako, red po red, sve. Doter je izvadio iz konteksta jednu rečenicu jer je smešna. I jeste. Mada ću je opet ponoviti.
Postupak odvikavanja od pušenja nije povezan samo sa farmakološkim efektom nikotina (nigde nisam napisala da se od nikotna odvikava ceo život) već i sa bihejvioralnim faktorima koji mogu takođe da utiču na jačinu simptoma odvikavanja, kao i na ponovno otpočinjanje posle nekoliko godina. Za neke ljude, osećaj, miris, simbol cigarete i pogled na osobu koja pali cigaretu i uvlači dim vraća sećanje na neke prijatne efekte pušenja, i to može da se desi u bilo kom trenutku posle ostavljanja cigareta. U tom smislu, kažem: Bivši pušači su zauvek bolesni ljudi, i do kraja života se leče, pod uslovom da ne propuše.
Dobro, ovo poslednje će (možda) biti preterano reći za mesec (24) dana. Ne znam. Jao.
Ali jeste, ali to je samo fizički deo odvikavanja. Postoji i taj drugi deo, ispiranje mozga da cigareta smiruje, da ubija dosadu, da pomaže pri koncetraciji ili da moraju imati nešto u rukama i još x totalno glupih razloga zašto ljudi puše.
Ali ako se ti postaviš prema cigaretama kao da je to govno i zlo (što i jeste), i gledaš na njih ovakako kako sam ja rekao, da je to zavisnost onda i imaš šanse da ih baciš.
Lako je baciti cigare, problem nastaje nakon odredjenog perioda kada misliš da si se izlečio i onda na nekom slavlju polupijan nakon pojedinih 5 ćevapa i par roštiljskih pola ljudi oko tebe pali cigaru i ti se osećaš zapostavljeno za taj mali užitak.. Obično tada zapališ cigaru i ajmo Jovo nanovo.. Tu ljudi najčešće prave grešku, ali to nije zavisnost jebte to je klasično ispiranje mozga. Isto kao kad je ljudima zabranjeno da piju kolu jer su sjebali jetru ili ljudima sa masnoćom da jedu suvo meso.
To što oni ne mogu da piju kolu i jedu suvo meso nije bolest.