U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.
Mondo · 25. Novembar 2010.
ja sam pistolj kupio
Kupio sam pistolj, kupio sam tunu, jedno od ta dva, bacicu u reku
Bolja got a gun
mada nemam nameru da ga upotrebim ne brinite
Pitao sam u prodavnici imaju li рišt0lje, rekli su da ih nema u nabavci.
Kažu baš kubure sa njima.
Oprostite, ako možete, na ovom skeču
Ako treba, moderator može da premesti ovaj post u temu za skečeve
tako ti je to dani'ele skecujem ja samo
da li turaš tunjevinu u frižider?
Зашто се каже туњав, ослићав је нпр далеко прикладније, или клењав
Zanimljivo pitanje, autore jabeč presretač, o kome sam razmišljao, ali ne dovoljno da bih posvetio par minuta guglanju, no sada sam zaintrigiran - pogledao.
Da vidimo:
tȕnjav prid. <odr. -ī>
DEFINICIJA
koji teško shvaća; tupoglav, nesnalažljiv, smeten, spleten
ETIMOLOGIJA
vidi tunja
Video sam "tunja":
DEFINICIJA
reg.
1. nit na kojoj je udica kojom se lovi riba; povraz baciti tunju; potegnuti tunju; pustiti (popustiti) tunju
2. dunja
FRAZEOLOGIJA
kratka ti (mu itd.) je tunja podr. (u šali) nećeš moći jer su ti male mogućnosti, nisi dorastao situaciji, htio bi ali ne možeš
Upitan izvor, no interesantan
tunjav
did you mean dunja?
Podcenjena reč
Hvala na razjašnjenju domaćine
Autore Bolja, čemu će vam pištolj, nisam utoku?
PUŠKA JE BOLJA
A kakva je tetka za opaliti?
ja majke mi ne znam ko ovo pita i zasto poenta svega sto sam reko je BUKVALNO da gotivim pistolje
Jel gotiviš i da čistiš pištolje sinak?
Ima tu dosta posla, te čišćenje te dozvola te dodatno strpljenje da ne ubiješ skota jer sad je l te imaš i kako
Glupo je da ti se oko toga revolvira život
bulja postao glavni medj ovom rajom smoklja kamenofil ekipa a reko sam da je doco prejak
A i znaš kako kažu, napunjen pištolj ubija neprijatelja, prazan pištolj ubija prijatelja
Stavljaš preko pedeset ljudi dnevno u rizik
iskr dok je na sajtu bar nece nicta biti u vestima falabogu