Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.
Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.
Ako nije okacena do sad, znam 100% koja je, samo da je nadjem, ako ima.
"Ovo je moja zemlja, samo tu je meni dom,
a svoje nikom ne dam, makar nestao sa njom"
Имо сам осам година, и пошто се код нас није гађало ( мислим ко ће гађа селендру, но сви се били напржили да се ови не враћају празни, па да су могли да вишак пртљага истоваре по околним шумарцима ) ми клинци смо трчали по ливадама и гледали ватромет изнад Лесковца.
Ма, јебено је било...био сам клинац, болео ме туки тад, било ми кул, ништа школа, ништа обавезе... сад би се усро.
"Ovo je moja zemlja, samo tu je meni dom,
a svoje nikom ne dam, makar nestao sa njom"
Pretrazio sam po svim mogucim delovima teksta, nema je na YT
Имо сам осам година, и пошто се код нас није гађало ( мислим ко ће гађа селендру, но сви се били напржили да се ови не враћају празни, па да су могли да вишак пртљага истоваре по околним шумарцима ) ми клинци смо трчали по ливадама и гледали ватромет изнад Лесковца.
Ма, јебено је било...био сам клинац, болео ме туки тад, било ми кул, ништа школа, ништа обавезе... сад би се усро.
I samo mi kazi da si iz "Bobistee", ili?
Ekspo, druze, mislim da je ta, 85%. Moram da je cujem, bas trazim link.
Secam se tih vesti, rekao sam da lazu i otisao u dnevnu sobu da se igram, gledao sam gadjanje Nisa, secam se kada je raketa pala u mom selu, na svu srecu nije eksplodirala, sada je onesposbljena ali ne i izvadjena, takodje u jednoj njivi je pao geler. Bombe u Aleksinuc i Novom naselju su se jako osetile, secam se bljeska nakon tih bombi, sok za cula, i secam se odlazka u Vrelo da se "sakrijemo". Komedija ziva, otisli smo tamo i krenuli da veceramo, dolazi baba i kaze: "Ne brinite deco vojska nas cuva". Keva i cale su se pogledali i krenuli da pakuju stvari, cale je obisao okolinu i video jebenu radarsku stanicu na 30 metara od nas, u jednom sumarku, vratili smo se u Glogovicu nam zlatnu i jeli palacinke i tulumbe, igrali karte, i zajebavali brata da je Kasper jer je potrcao kuci kroz mracan hodnik u udario u zatvorena vrata. Bio sam klinja pa nisam shvatio ozbiljnost situacije, pamtim samo "lepsu" stranu tog rata, a to je mentalitet medju ljudima.
Igrali karte.. Kako sam to mogo da zaboravim. Time smo se zanimali kad bi pala noc, nisam znao da racuna, al sam igrao!
Ja se stvarno ponekad pitam dal su Nemci bacali neku radijaciju koja je nasim babama i dedama pojela mozak. O, zivote, zivote.
Нисам, ја сам са друге стране, Вучје и околина. :)
Капирам да си ти из БобиштЕЕ? Наставник мате ми у основној био одатле. :Д
Ekspo, uspeo sam da nađem ceo text te pesme.
samo tu je meni dom,
a svoje nikom ne dam
makar nestao sa njom!
Ovo je moja zemlja-
svaku stopu njenu znam
do neba nek se čuje:
samo nju mi ne diraj!
Šta je čovek bez ponosa,
šta je žena bez ljubavi,
šta su deca bez radosti-
šta smo mi bez ove svete zemlje-
Nek se i nebo otvori
i „sudnji dan” nam se dogodi-
mi ostajemo tu
gde su naši koreni!
Mi smo vekovima tu
i u dobru i u zlu-
uvek smo te voleli,
zemljo moja - ne brini !
Hah, ja sam tu, kod zatvora u Le, Ohridsko! ;) Necemo da spemujemo.
Joj a kada je pala bomba u Novom naselju poginu je muz kevine koleginice, te noci zacule su se sirene, keva me ugrabila i potrcala ka stepenistu na kojem je bila moja baba. Bomba puce, keva samnom u rukama bukvalno preskace babu i utrcava u "skloniste" nakon 2 minuta eto i komsiluka.
Trebalo je da tražite od babe da zaustavi rakete i poobara avione lololololo
Ma labav kuk, metar i dva palca visine, ipak je baba sub-omnipotentno bice, moz' samo protiv pesadije i oklopnih vozila, avioni su joj bili previlik zalogaj.
Ubeđen sam da su matorci tako nastupali samo da bi deca manje patila. Bili su oni u žešćoj panici ali su morali da deluju pribrano. Naravno, ne isključujem mogućnost da je neka baba i verovala u ono što je govorila.
Ne radi se o tome, radi se o tome sto u ovom konkretnom slucaju ona apsolutno nije bila svesna u kojoj se opasnosti nalazi s obzirom na to da je blizu vojske.
dolazi baba i kaze: "Ne brinite deco vojska nas cuva".
Ubeđen sam da su matorci tako nastupali samo da bi deca manje patila. Bili su oni u žešćoj panici ali su morali da deluju pribrano. Naravno, ne isključujem mogućnost da je neka baba i verovala u ono što je govorila.
POTPISUJEM! "Ubeđen sam da su matorci tako nastupali samo da bi deca manje patila. Bili su oni u žešćoj panici ali su morali da deluju pribrano."
Sećam se jedne epizode - došla moja prababa iz Novog Sada da bude sa nama tokom bombardovanja. Jedan dan bomba pala negde u Zemunu i sve prozori pukli. Ćale je odmah potrčao da vidi da nije doživela šlog a ona : "A jel' tvoja žena već došla ?"
Moj ćale je inače policijski inspektor, a rodom smo sa Kosova, odnosno živeli smo tamo do '99, možete da zamislite tu situaciju. On nije bio sa nama tih dva i po meseca.
Taj rat mi je totalno promenio kurs života, ko zna kako bi sve izgledalo da i dalje živim na Kosmetu, pitam se ponekad.
Uuuuu Cule brateeee...