Emisija "Proročanstvo"

1. Malopre sam video emisiju na Pinku (da, da, gledam Pink, ali ponekad... i nije u tome poenta) čije se ime nalazi u naslovu ove teme.

Ova emisija će se prikazivati svaki radni dan u 19:00, dakle, udarni termin.

Sadržaj emisije je... prilično zanimljiv, rekao bih...

Govori se o onoj apokalipsi koja će se desiti 21.12.2012.

Postavljaju se pitanja "ima li života posle 2012", "da li će svet ikada biti isti". I naravno, prikazuju snimke zemljotresa i cunamija u Japanu, terorističkog napada na Nju Jork, tornada, vulkane i razne druge prirodne katastrofe.

Zanimljiv je dramatični ton naratora ove emisije, koji na kraju epizode priča u fazonu "to be continued". I naravno još dramatičnija muzika u pozadini.

Ova pseudo-naučna emisija se prikazuje na Pinku. A kad je Pink prikazivao bilo šta što ima veze sa naukom? Zna li neko?

Mislite li da je ovo politička propaganda da bi se skrenula pažnja sa onih pravih problema u Srbiji (štrajkovi, zdravstvo, policija i ostalo)?

Mislim, Pink je (nažalost) jedna od najgledanijih televizija u Srbiji i emisija se prikazuje u udarnom terminu... mislim da vidite na šta ciljam.

Šta mislite o ovom ispiranju mozga?

2. Jebem li ga...ne gledam Pink. :)

3. Gledala sam juče i videla da prikazuju neke zemljotrese koji su u Japanu svakodnevnica i oni umesto da beže, sve to snimaju naravno. A ide neka strašna muzika koja ne prestaje čak i dok "stručnjaci" govore kako ne treba paničiti. Emisija je golo govno.

4. Od kad ljudi znaju za sebe, oni uvek sanjaju o nekim katastrofama. Evo kad propadne 2012. kao 1999. sledeća "godina apokalipse" će biti 2037. kada će udariti Apofis.
    A negde u dalekoj budućnosti ljudi će se ukenjati od 3000 i neke kada Nostradamusova prororčanstva prestaju....

5. A tek koja je panika nastala kad je trebalo dočekati 1000. godinu.

6. Немате ви појма! Ово нам следује!

7. Ova tema je nepravedno (ili pod utacajem stranih sila) zamrla. Međutim, u poslednje vreme događaju se stvari koje ne mogu proći nezapaženo. Sav ovaj sneg.
    Da li je to zato što je Kusturica došao na čelo skijaškog saveza? Elem, u nekoliko dnevnih novina (respektabilnih, poput Politike i Kurira) pročitao sam da su Tarabići pominjali ove nepogode i to baš u godini kada Kusturica dođe na čelo saveza!
    Ja baš i nisam čitao ta proročanstva, pa me interesuje, ako neko jeste, kako su Tarabići konkretno nagovestili veliki sneg (i povezali ga baš sa Kusturicom, koji tada nije bio ni u planu)?
    Verujete li u proročanstva i proricanje i da li je neko čitao ta sabrana dela Tarabića u celini, ili se ta priča povlači od novina do novina?

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.