Prijava

Ја много волим животиње.
ЧеВу каже да су животиње људска бића. Ја мислим да је то највећа увреда за животиње, јер су људи највећа гадост што постоји.
Не волим кад се неко иживљава над животињама и не волим убијање животиња због крзна, али, опет кажем, ако се животиња убије и после се поједе, то је сасвим океј. Исто тако, не бих имао ништа против да ме животиња убије негде у природи ако ће после да ме оглође. Јебига. Природа.

Jimmy, za tebe organizujemo tibetanska sahrana. :)
Može?

Хаха! Добро је то, али сам већ рекао мојима да ме кремирају кад мрем. :)))

Što? Nećeš da hraniš crve?

Ма, страх ме да се не пробудим у сандуку. Причала ми кева како се то десило једној девојчици крајем осамдесетих након операције слепог црева. Она неочекивано умре и сахране је наредног дана. Онда је након неколико дана њена мајка затражила дозволу за ехсхумацију од суда како би се испитале околности смрти (не умире се сваки дан од слепог црева, је л' те). Отворе они ковчег и имају шта да виде. Лежи девојчица са раскрвављеним прстима и без ноктију, а поклопац од сандука скроз изгребан.
Јебига...

...tražiš da ti iscure svu krv iz tela...
A ta priča je urabani mit... Svi su to čuli. :)

Није урбани мит.
Десило се у Сурдулици крајем осамдесетих. Могу да питам кеву за тачан датум, она је здравствени радник, радила је тамо.

E sad, da se ja pitam, nošenje čivava i drugih živuljki ispod pazDuha bi kažnjavao najstrožije. Onda, razmislite malo svi vi koji imate životinje za kućne ljubimce, jeste njima (većini) bolje tu no na ulicu, ali zar ne bi bilo normalnije da su sa svojom vrstom? I bi li vi voljeli da vam neko okači konopac za vrat pa vuči tamo-ovamo? Ja ne vjerujem da ću ikad držat' kućnoga ljubimca, znam da ću zaboravit' da ga ponekad nahranim, nekad neću zaboravit' da ga nahranim, ali zato neću bit' u mogućnosti da mu dam da jede, jer iz nekoga razloga neću bit' tu, no ću se p'janit' neđe, dok životinja lipsava od gladi. Onda, jahanje konja iz zabave, ubijanje bikova u koridu, sportski ribolov, kad ribolovac upeca ribu, i mamac joj probuši vilicu, on je nakon toga zafrljači nazad u vodu, zoološki vrtovi, u koji se drže većinom životinje kojima nije mjesto tu, nego u jebenu divljinu, i razna jahanja životinja i druge aktivnosti kojima se ljudi bave samo da bi se zabavili. Stoka. Životinja jes' za pojes', ali ne i za njeno mučenje koje tebe, stoki neiživljenoj, predstavlja najveću rados' i veselje u životu. Ne treba zamjerit' onima koji upregnu životinju da prebače neki teret, to je potreba isto ka' ona za jelom.

Слажем се апсолутно са свим.

E pa Mensure, svaka ti je zlatna :D

Ja na to gledam vrlo prosto: to što oni neće da pojedu pečeno pile neće isto vratiti u život. Isti slučaj i sa bundama i ostalim krznenim krpicama, hranom životinjskog porekla...

Njihova akcija mi je, što se toga tiče, glupost. A kad smo kod zooloških vrtova, kućnih ljubimaca... Tu su u pravu. Nije u redu tako se ophoditi prema živim bićima.

Zato ja držim mačke; nisu tu da ih upregneš, vucaraš, itd. Slobodne su, a opet ih hranim i brinem o njima. Ptice u kavezu nikad ne bih držala, mislim da nema veće nepravde. Zoološke vrtove bih raspustila, a u njih bih stavila one koji vitlaju mačkama i ostalim ljubimcima o zid kad ih iznerviraju. Imam utisak da bi ta vrsta zatvora imala efekta.

Neko jednom reče "Ko ne voli životinje, taj ne voli ni ljude". Ja baš volim životinje, samo, zna li neko kako da prepoznam od koje je životinje meso u hamburger?

od pacova odma da ti rečem :)
a šta fali mom zekI? ima još jednog drugara, pušten je po dvorištu, pase travu.doduše sad sam ga zatvorila u jednu prostoriju u kojoj ima doste prostora da se igra.morala sam zbog nekih radova u dvorištu. a kad je bio mali bio je u kavezu a i po stanu i na terasi pa se čak vozio avionom da bi došao u srbiju, ma moj zeka je svetski čoek :)i ja pričam sa njim i mazim ga, sad da ga pustim na slobodu, u prirodu, ne bi opstao ni dan, pojelo bi ga nešto.
mešja nemoj da postuješ posle mene :)

Moram. :) Kad bi toga tvojega zeca puštila na slobodu, stvarno bi ga pojelo to nešto, to si u pravu, i to nešto ima ime, zove se Meśa. :)

e sad bi ti rekla šta da jedeš al ne smem, oće da me banuju pa šta ću onda :)

Neće, evo, ja velim: Moderatori, nemo'te je banovat' što god da mi reče, sačekajte da pušti zeca na slobodu pa onda činite s njom što vi volja. :)

I prepravite naziv teme.

mešjo, moj zec je veći od tebe i ujeda, samo da znaš :)

Ja sam i biću uvek za meso, pa nek priča ko šta hoće, njihova sranja me ne dotiču. Imam bundu i 2 kožne jakne, sve čizme su mi kožne (5 pari).
I nijedna količina prolivene farbe me neće odvući od toga.
Zar ne bi protivljene oduzimanju života, značilo da su protiv nasilja?
Istog onog nasilja (verbalno, i naravno farba) koje tako zdušno koriste na svim nedeljama mode širom sveta.
Nisam za mučenje životinja i njihovo sakaćenje. Jedem meso jer sam gladna i trebaju mi proteini, ne da bih utolila svoju potrebu za prolivenom krvlju. SETITE SE FRIŽIDERA I USPAVLJIVANJA.
I svako ko se usudi da kritikuje meni u lice moj izabrani stil života, mora da bude SVETAC, čist kao prvi sneg, da ne bi popio po nosu. A svi znate da papir svašta trpi, lako je junačiti se preko neta i pamfleta. TAČKA.

nije problem, ali moj zeka nije za jelo :)