Prijava

Novi penzioneri su kurd, NesaDeBeli i zyclon. Hvala im za sve što su uradili za Vukajlju!

E sad, pošto se već neko vreme smanjuje mod tim, vreme je da se obnovi. A obnoviće po prvi put u istoriji Vukajlije na demokratski način - izborima! Pravila se još utvrđuju ali mogu samo da najavim da će moderatori predložiti nekih 10 ljudi za koje će zatim članstvo da glasa. Onaj sa najviše glasova postaje moderator.

Ја мислим да ово није добра идеја, јер ће се нови модератори бирати према својој интересантности (активностима на чету, форуму, коментарима и духовитости) сваком члану понаособ, уместо према квалилету његових/њених дефиниција и способностима за уређивање и побољшавање сајта.
Уосталом, као и у реалном животу и послу, може неко бити препаметан па опет лузер и неспособњаковић, односно, атрактиван а опет неодговоран или саможив.

Slažem se sa Artemidom i takođe dodajem da moderatori moraju prvenstveno međusobom da se slažu, a glasom javnosti može doći bilo ko, što ne garantuje harmoniju u 'upravnom timu'. Neću da grešim dušu, ne govorim ni o kome određeno, samo upozoravam.

Хвала на допуни, колегинице, сад сам и то хтела да допишем.

Eto primera iz prakse! :)

Izbor moderatora je uvek problematican. Licno, mislim da demokratija na forumu nije preterano primenljiva u ovom slucaju, dogovorite se izmedju vas modova koga biste i to je to.. Ako bas zelite demokratiju uvedite 2 vrste glasanja za i protiv, tako da svako moze da da ta dva glasa. Recimo ;)

A da clanovi predloze prvo, m? Pa mi da isfiltriramo malo, dodamo nekog, pa onda glasanje...
Nek nam je u pomoci... :)

Ne cini mi se da su clanovi dovoljno upuceni u to sta ko radi, moze da se desi da neki sa dobrim marketingom prodju pa posle da ih kukom i motikom skidamo... :)

Pa onda je isti fazon i sa glasanjem... Ako clanovi nisu kompetentni ili sta vec... Ja sam za to da clanovi predloze, pa tek posle procene idu na glasanje... neki moj predlog. Da rastalasamo malo... Da vidimo kud ce to da krene... lako moze da se obustavi ako krene kako ne treba.

Moj predlog jeee... Obelix :)

Moj veto predlog je NE GIMNAZIJALCI I SREDNJOSKOLCI, ima da se ide u skolu i da se uci, ima da propadnu na Vukajliji. Eto ja mislim na decu :D

kaizen je podlegao zapadnom demokratskom ludilu...steta, a bio je kul tip.

Ma nema nista od toga:) Svi moderatori treba da budu predstavnici masa, a ne neki ne znam ni ja sta... Ali i taj predstavnik treba da bude odredjenog mentalnog sklopa, ne neki buntovnik koji brzo plane.. stabilna licnost, pre svega...
Mislim, IMA DOSTA TAKVIH OVDE, ali treba neko da ih predlozi:)

Не да их нема доста, него не могу да набројим на прсте једне руке довољно компетентне, нехистеричне, сналажљиве и харизматичне особе.

E ZATO kazem da modovi predloze :)

Raven, ma i ja sam vise za taj apsolutisticki nacin vladavine :), demokratija nije za svakog jer broji lobanje a ne mozgove, ali opet kazem, da probamo... lako moze da se odustane od protokola...
Ako nista, da vidimo koliko se slazemo sa narodom.

Ok Lith, da znam da imam drugara za shah kad budemo ko penzosi isli na Kalish. :D

Cristine ,sevast ,Jimmy Page...

Rezimirana predhodna strana, preglednosti radi...
---------------------------------------
Predlozeni za razmatranje:
-Obelix
-Celt
-Christine
-sevast
-Jimmy Page
-Tulumbac
-Reservoir dog
-piro
-2pan
-Rose_W

Samo da napomenem, ovo jos uvek nije glasacki listic, tako da jos uvek nemojte da glasate, vec PREDLAŽITE NOVE ČLANOVE koje biste voleli da vidite na spisku...

Ovo se iskljucivo moze resiti dogovorom moderatora. Jer ce posle biti:"Siso jedna, obris'o si mi definiciju a ja glas'o za tebe" i tako ta svircokurcanja.