Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.
Status Magazin · April 2009.
Zemlja je prvo bila prekrivena vodom,a onda su se mnoge stvari koje su uticale na stvaranje kopna izmedju ostalog i veliko isparavanje.Kopno se zagrejalo,vodena para zajedno sa ostalim gasovima se uzdigla i tada je prekrila celu povrsinu Zemlje i time blokirala dodatan nalet suncevih zraka.Temperature su bile ekstremne,sa ogromnom vlaznoscu vazduha.
Temperature nisu bile ekstremne, ali su bile dovoljno visoke i ujednačene, da su HLADNOKRVNE životinje mogle da dostežu veličine petospratnica (dinosaursi npr.), i da sa velikim uspehom nasele sve meridijane na planeti, što opet ide u prilog tezi da je temperatura bila ujednačena!
Činjenica je da je sve što danas postoji na planeti Zemlji, čitav i sveobuhvatni Živi Svet, u stvari samo 1,5% Živog Sveta, u ne tako dalekoj prošlosti!
Mislite o tome... Sve što vidimo oko sebe, samo 1,5 posto od onoga što je nekad bilo! Eeeej!!!???
Ljuti sam protivnik licemernih religija i svega sličnog, ali verujem u Boga za koga smatram da je izvor svega pokvarenog i zlog u svemiru, jer je baš on i stvorio tako ogavna zla bića kao sto su ljudi.
Ljude smatram demonima, jer su ipak oni pali duhovi prognani iz raja.
Zalažem se za apokalipsu i ništavilo!
Hmm,sto se tice apokalipse,ja to ne smatram kao totalno unistenje.Mislim da ce to samo biti kraj ovog sveta,a da ce se posle nje razviti novi svet i nova bica koji ce biti u stanju da se prilagode promenjenim uslovima.Mislim da je na nasoj planeti od njenog postanka bilo nekoliko apokalipsi,i mislim da se svet nije menjao nego iznova i iznova stvarao.Pomor jednih vrsta zivih bica,znacio je novi pocetak za druga ziva bica.Priroda nikad ne moze da se unisti,jer ce se uvek naci jedno zivo bice koje ce opstati u nezamislivim uslovima i stvoriti koloniju,a iz te kolonije mnogo zivih bica.
Negde sam procitao da apokalipsa u stvari nije potpuno unistenje, kao sto rece Shana, nego da je to prelazak u drugo doba.
još tri godine, pa ćemo videti... ;)
A skupljanje celokupnog svemira u prvobitnu tačku velikog praska, mnogi naucnici se slazu da ce se to desiti kad tad, ne samo da ce nestati ceo zivotni svet nego i materija svemira a sa njom vreme i prostor.Materija svemira se siri jednog dana ce poceti da se skuplja i to ce biti nezaustavljivi pocetak kraja ovog neseg univerzuma.
do tada ce sunce da eksplodira i da se 10x pretvori u neku novu zvezdu koja ce da eksplodira, a prva eksplozija ce da oznaci kraj ovog naseg malog vidljivog univerzuma...
a sem toga posle sabijanja opet ide sirenje...
a šta će biti sa vukajlijom tada?
Vukajlija je u paralelnom univerzumu ona ce opstati.
I ja će budem moderator... BuaHa Ha Ha!!!
A sta su pili ti dinosaurusi ako je sva voda bila u atmosferi, a nije padala kisa?
I da, hvala za kolektivno nesvesno (na prosloj strani).
Kako be nije bilo vode na zemlji!
Voda je bila NA zmlji, U zemlji i OKO zemlje!!!
ali se inplicira da je kruženje vode na zemlji bilo pomoću razlike u dnevno-noćnoj temperaturi, i da se isparena voda, raćala na zemlju, putem rose!
Ako imas vodeni omotac u atmosferi, znaci da atmosfera mora biti jako zagrejana, inace dolazi do kise. A ako je atmosfera toliko zagrejana, onda je kopno pakao - sva voda ispari. Ne moze da bude stalno vode i u atmosferi i na kopnu?
Zašto... vrlo je fizički moguće... šta više (čitao sam u National Geographic), i današnji naučnici predlažu sličan model u cilju uklanjanja viška novootopljene vode sa zemlje. Logično bi bilo da se nađe neka sredina, gde bi pritisak koji stvara atmosfera, i smanjenje količine sunčevog zračenja, rezultirali, jako, jako povoljnim uslovima!
Uslovima, popularno nazvanim ''staklena bašta''. Jer je na kraju krajeva, to jedino objašnjenje, zašto danas egzistira svega 1.5% živog sveta, nego li u prošlosti...
"Стаклена башта" подразумева "заробљавање" сунчевих зрака унутар атмосфере (односно више зрачења, не мање).
Нисам неки метеоролог, ал што је већа висина то је хладније, а ниска температура и повећана концентација влаге узрокују кишу. А ако је у вишим слојевима атмосфере толико топло да не може да дође до кише, значи да је тло још топлије, односно неповољно за живот. То сам тео да кажем.
С друге стране, ако је толико воде у атмосфери онда сунчеви зраци неће моћи да се пробију до тла и то ће утицати на хлађење тла, а затим и атмосфере, што ће довести до - кише.
Све у свему, модел у ком нема ни к од кише пада у воду.
Национална географија данас има више библије у програму него радио Марија, тако да ми они баш и не делују нарочито објективно.
Зашто данас живи 0,015*живог света није нимало чудно ако прихваташ чињеницу да је земља стара неколико милијарди година и да је пролазила кроз свакакве катаклизме кроз тај временски период. А ако верујеш у ово што причају креацијонисти... ништа од онога што данас знамо не иде у прилог ономе што они булазне. Они већ имају свој закњучак и мош ти да им причаш шта оћеш земља ће и даље да буде 7-8 или колко већ хиљада година стара. А онај којем је поента веровања у бога, одређивање старости планете... :)
Ja samo pričam priču iz drugog ugla, ne mora značiti da verujem u istu...
ali obrati pažnju: pre potopa, kažu nije bilo kiše, a posle potopa, bog postavlja DUGU kao simbol zaveta!? Zašto baš dugu, zašto ne ćebe ili lonče... Ubeđen sam da onaj koji je to pisao nije imao baš puno veze sa metereologijom, odkud im ieja da duga nastaje od kiše?
I još jedna važna stvar! Činjenica je da je priča o Noju mnooogo starija od Biblije, i zar nije malo interesantno, u krajnju ruku, što se slična priča ponavlja od civilizacije, do civilizacije?
OK. Nisam ni rekao da verujes u to. Samo komentarisem te tvrdnje koje kreacionisti iznose, a koje spominjes ovde.
"...odkud im ideja da duga nastaje od kiše?"
Ljudi primetili da duga nastaje samo posle kise. Pa onaj ko je izbacio kisu iz price, morao je da izbaci i dugu. Logicno?
A to sto se potop spominje i ranije moze da znaci i da su Jevreji preuzeli pricu od Sumeraca. A cak i da se potop desio, to ne dokazuje njegovu natprirodnost. Moze biti da je ta prica nastala usled prodiranja vode iz sredozemnog mora u basen u kom je sada crno more, koje ranije nije postojalo. Ili usled otapanja snega i leda posle ledenog doba i naglog dizanja nivoa mora.
Ne tvrdim ja ovde da se potop nije desio i da bog ne postoji. Hocu samo da kazem da se postojanje (ili nepostojanje) boga ne moze dokazati. Kreacionizam nije nauka. Covek ne moze da RAZUMe boga, kao sto ni svinja ne moze da zna sta je to samosvest. U boga mozes samo da verujes.
Kad bi ZNAO sta je to bog (savrseno, sveznajuce bice), u potpunosti, u cemu bi se razlikovao od njega?(hipoteticko pitanje) Da li to znaci da si ti bog? Ili da ima vise bogova?:)
Sta mislis o onoj tvrdji da je svet star nekoliko hiljada godina?
More, a i ne mora bit...
Ali, jedino po čemu se ljudi razlikuu od bogova, je što nisu besmrtni! bar tako kaže ''knjiga postanja'', ljudi su jeli sa drva poznanja dobra i zla, ali ne i sa drva života!!!
Mi smo unuci Božju, deca Božja... i stvoreni smo po njihovom liku...
Samo treba još malo da porastemo, i dedovi će nam otkriti svje tajne...
Ljude je stvorio Satana "knez ovog sveta" stvorio je zemlju i sve sto vidite pa zato su ljudi tako zli a svet okrutan, ljudi su samo jedna vrsta demona palih duhova a vladar svega ovoga je Lucifer pali andjeo!
Bog je daleko i vladar je nekog boljeg sveta.
To je jedino logicno objasnjenje!