Religija

1. Šiva, nije uopšte bitno ima li boga ili ne, nikom od nas ne smetaju hrišćani - rasprava je ovde bila oko toga što je Gospodin Savršeni rekao da su svi ateisti zverski ljudi, bez ikakvih argumenata. Kad smo pokušali da mu kažemo da ne može tako da izvodi aksiome, on je krenuo jadnom argumentacijom, iskrivljavanjem onoga što su drugi rekli... Kao sagovornik, na nivou je planktona. A i licemeran. Ko misli da nisam u pravu, neka uporedi njegovu "čovekoljubivu" definiciju i njegove krajnje zle komentare na ovoj temi o ljudima, pa neka sam zaključi. Samo zato što su ateisti, svrstao je milione ljudi u smeće i moralni otpad. A ovamo glumi nekog velikog hrišćanina...
    ------------------
    Surovi, bacaću ti ja kockice, pa da vidimo kad dobiješ wisdom, charismu i strenght 3!
    Neka neka!

2. a on mi je pa mnogo hrišćanin, onako pun ljubavi prema bližnjima...

3. Upravo sam to htjela da napishem. Nisam ni planirala sve chitati, vec sluchajno predjem pogledom po komentarima i skontam da pishe da su ateisti zli. Ko ne bi popizdio na to?
    Zar Isus nije propovjedao da se vole bliznji i zar nije prichao neshto o toleranciji???
    Da mi je znati gdje se to izgubilo ko d gospon lije vujaka....?

4. Ova tema nije pokrenuta zbog ove diskusije već se sveobuhvatno bavi religijom (pogledajte prvi post) tako da lok ne sme da bude. :)
    A to što uvek ugosti krvave rasprave,jbg.Ne živimo u Švajcarskoj. :))

5. ne, sele, ti si zla ako imaš svoju viziju stvari...

6. Izvinite me, ali ja nikoga od vas nisam vredjao, a vi ste mi nadenuli epitete planktonski, glup, idiot, licemeran i izvodite nekakve silogizme na nekakav samo vama poznat nacin. Ja sam samo rekao svoje misljenje bez tendencije da ubedjujem bilo koga u bilo sta, jer vi jednostavno na svoju vodenicu terate sve sto procitate i svi ste se navrzli na mene kao pomamljeni, ne znam vise kome da odgovaram, svako tumaci na svoj nacin. Nisam ja nikakav propovednik ovde da bi pljuvali po meni, ja samo imam svoje misljenje, ispravno ili neispravno, nema potrebe za vredjanjem...

7. Ovo se zove razgovor, mi ne obaramo ruke ovde, morate da shvatite da ljudi razlicito misle i da postujete te razlike

8. osecam se ko kozlic, svi ripaju na mene :-)

9. "Izvinite me, ali ja nikoga od vas nisam vredjao"

MOLIM????!!!!!
    To kažeš posle onolikih ničim izazvanih tvojih tvrdnji kako su svi ateisti zli, zverski ljudi????
    nazvao si ih mal te ne divljim životinjama, što mi tebe ne bismo zvali planktonom? Mislim da je daleko umilnije. :)

Izvini, ali ovde ima članova koji su ateisti, i samo da zatraže, zaslužio si do sada BANČINU zbog vređanja članova.

10. pa ja se drzim tog misljenja ali ja nisam generalizovao ni u jednom trenutku, 1000 puta sam rekao

11. pa banujte me onda ako sam zasluzio, ali ti si se mnogo ostrastila i potvrdjujes sve sto sam rekao

12. Lijo, naporan si ko uzbrdo...

13. "nema potrebe za vredjanjem..."
    Tako je, prekini da vređaš.

"svako tumaci na svoj nacin"
    Izvini što smo protumačili tvoje izjave tipa "ateisti su zli, zverski ljudi" kao uvredu ateistima. Hoćeš reći da je to bio kompliment?
    Kako bi bilo da neki ateista kaže to hrišćanima???

14. vi kazete: "on je rekao, ateisti su najpogodniji za razvoj zla, ja sam ateista, znaci on je meni rekao da sam zao" e bash vam pohvlajujem tu logiku

15. ama diskutujemo gujo, ko voli nek izvoli, niko nikoga za ushi ne vuce

16. pa boze moj ja sam takodje 1000 puta rekao da to sto se ljudi deklarisu kao hriscani, ne cini ih dobrim ljudima, ja zaista mislim da vi ne umete najbolje da obradjujete informacije

17. "ateisti su najpogodniji za razvoj zla"
    ovakva teza po tebi nije uvreda?
    Svaki čovek je tabula rasa... to piše i u Bibliji samo na drugi način, a šta će čovek da odabere, da bude dobar ili zao, stvar je lične slobode.
    I NEMA veze sa tim da li je neko ateista ili hrišćanin. Ima dobrih ljudi koji su ateisti, ima dobrih ljudi koji su hrišćani. Ima zlih ljudi koji su ateisti, ima zlih ljudi koji su hrišćani. Svako PA, ALI ili MADA na ovo prelazi u diskriminaciju koju sve vreme propovedaš.

"pa ja se drzim tog misljenja ali ja nisam generalizovao ni u jednom trenutku"
    Izvini, ako kažeš "ateisti su takvi i takvi", to JESTE generalizacija.

Nikom ne smeta tvoje mišljenje o hrišćanstvu i ljudima, sem tvojih negativnih uopštavanja o ateistima. Da nije toga, ne bi se niko ni uzbudio i svi bi rekli ok. Zašto vređaš?
    Zamisli da ja sad kažem: "hrišćani su najpogodniji za razvoj zla" "hrišćani nemaju nikakav moral ni savest"
    A onda, kad se ljudi s pravom pobune što pričam kao da sam upoznala 5 miliona ljudi, ja kažem kako su se ostrvili na mene i kako oni mene vređaju. Probaj malo da se staviš u tuđu kožu. Empatija je plemenita.

18. Standardna definicija: za sve na temi, očigledno, HRIŠĆANIN = čovek koji se deklariše kao pripadnik hrišćanskoj veri. Koliko je on dobar čovek to je diskutabilno i zavisi od slučaja do slučaja.

Po TEBI, hrišćanin = čovek koji savršeno odslikava ideju čovekoljublja.

Ne možeš uvoditi sopstvenu terminologiju. Zna se šta je hrišćanin.

19. Ne to nikako nije uvreda, a ako po tebi jesto onda ti imas velik problem sa svojom sujetom i slabo umes da se suocis sa tudjim misljenjem.
    Ja sam sve to obrazlagao na malkice podrobniji nacin a kada ga tako izvadis iz konteksta mozes da napravis i Hitlera od mene ako ti je volja, meni ne smeta, samo u zabludi si ...

Rekli o sajtu

Kada pitate dva čoveka o nečemu, dobićete više od dva mišljenja. Na toj osnovi je stvoren Vukajlija. Rečnik slenga i idioma.

Kompjuterska Biblioteka · 7. Maj 2009.