Prijava

Lithium, apsolutno se slažem :). Evo ja sam juče čitala Mešjine defke, i to je bio pravi doživljaj upravo zbog toga o čemu ti pričaš :)

Euglena, tebe treba psihijatar i psihijatar za tvojega psihijatra. :)

Литијум и Еуглена, мислим да је то ваше телепатско читање мисли и уживљавање један облик пресеравања и изговора за субјективност при оцијењивању. Дефка је дефка и њу треба оцијенити, а не аутора. Не замјерите ми на ријечнику, не знам како би то пластичније објаснио.

На примјер ова изјава "Sad ne znam koliko valja sto je to tako, ali na mnoge definicije dam plus jer znam kako bi ih autor 'ispricao' i koliko duboko ta definicija ide." би имала смисла само да си са одређеним аутором проводила сате и сате на кафама.

И још нешто "колико дубоко иде". Значи неко нн напише супер дефиницију и ти мислиш да је то њему онако дошло или је укро или негдје чуо, а ако твој омиљени аутор напише, е онда је то из дубине душе. Дај молим те...

ваља бити објективан

подржавам скривање имена аутора прије гласања за дефке. Тиме се не би елиминисао хејт, али би се дефинитивно елиминисало ортачко и субјективно гласање.

А ти ако се већ тако добро уживљаваш, препознаћеш аутора по стилу и без да ти пише који је аутор у питању. То се чак и мени често деси, иако немам баш толику способно читања мисли и уживљавања.

Jovichicu, ako si reko, i treba :) evo sad ci malo da se shalim.A sto Kajzen ne ugradi neko dugme koje ce da stoji pored slike na profilu svakog autora cijim pritiskom mozemo da glasamo pozitivno ili negativno na ceo njegov opus definicija.To bi nam mnogo pomoglo. :)

@ Mensur: ja sam psihijatar :)

@ Jovičić: neki autori jednostavno imaju taj talenat da rečima maksimalno dočaraju situaciju koja se stvarno dogodila ili bi mogla da se dogodi, njima ili nekom drugom. Naravno zavisi od definisanog pojma, ali vrlo često autor nije izolovan od svoje definicije. Ja lično, kad obratim pažnju na nekog autora, volim da pročitam i ostale njegove/njene defke. Pri tom ih stvarno čitam i ocenjujem, ne lajkujem/hejtujem! A to što pričaš da valja biti objektivan- izvini, koji su opšti kriterijumu za objektivnost pri ocenjivanju definicija? Ako mi se nešto sviđa, ako me nasmeje, ako delim mišljenje sa dotičnim autorom, pa daću plus, i to je subjektivno totalno. Ti ćeš na isto dati minus jer ti se ne sviđa. I to je subjektivno. Ko si ti da sudiš da je tvoje objektivnije od mog? To mogu Modovi po principu: nije defka, eksplicitno vređanje, nekvalitetno i sl.. To su pravila. A koja ti pravila poštuješ pri ocenjivanju?

@ Sevast: to bi tebi pomoglo :)

naravno da je samo ocijenjivanje subjektivno, ali u tom subjektivnom ocijenjivanju objektivno je jedino ako primjenjuješ jednak tretman na sve. A ne ma ovo je super fora, ali on to ne bi znao ispričati, pa mu neću dati ništa, a za neku osrednju foru daš plus samo zato što bi se autor u to znao uživiti i ispričati.

BTW, kad bi se sakrilo ime autora prije glasanja za nove defke ti bi i dalje mogla da ocijenjuješ sve defke po autorima, samo ne bi znala kad je ko napisao poslednju.

ma meni je svejedno da l' stoji ime ili ne. Ja prvo čitam. Al koliko se puta desi da prepoznaš ko je pisao defku i pre nego što vidiš ko je autor. Jednostavno prepoznatljiv stil. I za koliko autora kažeš deluju kao zanimljivi/dosadni ljudi, samo sudeći po njihovim defkama (dobro i po forumu :))). Jbg, ja to tako doživljavam.

Nikada nece izglasati to zato sto moderatorima ne odgovara, jbt predlagao sam da se sakriju imena pre 3 meseca i iskulirali su me.SAKRIJTE IMENAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

ne deri se sevaste! ti bi u tome najgore prošao :))

Zasto mislis da moderatorima to ne bi odgovaralo? Izgleda kao da nas optuzujes za diskriminaciju, bro.
Ja sam bas za taj predlog. Ima smisla isto koliko i sakrivanje datih glasova.

če samo hoću da zakuvam.ne mislim uopšte tako a i neću da uopšte pokrećem moždane vijuge za ovim sajtom ako nemam funkciju nekoga ko nešto određuje ovde.euglena ili prestani sa tim glupostima koje pišeš o meni (smešak ne prolazi u ovakvim situacijama) ili mi obrazloži zašto to misliš.Dakle Euglena zašto bih ja tu najgore prošao, jer ja baš mislim suprotno?

Da, o objektivnosti/subjektivnosti sam i pricala, otprilike. To sa hejtom gore-dole.. Sevaste, proveo bi se kao bos po trnju :P

Sevaste, ja nista vise necu da kazem XD

euterpa ti ocigledno nisi ni citala moje definicije, a i zavidis mi jer sam veći gej od tebe :) bože sutra treba da se sretnemo na ulici ili u nekoj tv emisiji a ti tako pričaš axaxaax

Sevste, duso moja, ako se i budemo sreli u nekoj emisiji, ja cu biti gost, a ti eventualno da mi nosis prtljag :P btw, citala sam ti definicije, sarene su. :*

Opa! Jovicic je nesto agresivan danas:) Brate, to sto ti pokusavas da poistovetis tvoj dozivljaj lajkovanja nekog autora, i moje 'dozivljavanje', ne mozes da koristis kao cinjenicu...
Takodje, nigde ne pise da sam time smanjio subjektivnu objektivnost (da je tako nazovem) kao i da ce nepoznati autori zbog toga biti diskriminisani... eto...
A lajkovanje, lajkovanje ce uvek biti moguce sve dog postoji link ka svim definicijama u profilu autora...
Pzo.

da unecu ti prtljag jer sam dzhentlmen, a bices moj gost, i to cu te zvati samo da te isprozivam.I dalje mislim da treba sakriti imena, ne moze svakome sve da se svidja, moje autorstvo je ozbiljnije od tvog klincharstva i svadjanja i prozivanja po forumima ovog dragog nam sajta.Imaj malo postovanja prema starijima.

Izvini, sevaste, duso, ako se osecas prozvanim, ja cisto da se nasalim, nije mi bila namera da prozivam ;) Evo sledicu tvoj primer i necu vise nikada nikoga da prozivam i da se svadjam.

Jebote, umro bi a ne bi znao da je Sevast tako zajeban.