Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).
Skodin blog · 04. Septembar 2010.
Срби су једини народ у Европи који је након два светска рата правио државу са губитничким народима под једнаким условима као да су били у питању народи који нису ратовали против њих.
Moraš to razdvojiti, u Prvom su državu pravili heroji sa Kajmakčalana, a u Drugom komunistička banda koja je došla da upropasti Srbiju?
Шта ту има да се раздваја? Исход је исти. Јунаци са Кајмакчалана су заборављени одмах по завршетку рата. Шта лупаш? Какву државу су они правили? Њих нико није ни питао. Сви знамо шта су они говорили блесавом краљу још 1917.
Краљ је наставио дебилне романтичарске идеје братства и јединства, ваљда недовољно вољан да препусти пар хрватских села у хрватској бановини и онолику гигантску Словенију да иду својим путем. Хтео је да буде краљ велике државе. Чак и по цену милиона Срба.
Комунисти су само следили тај кретенски програм. Да ли су хтели да упропасте Србију? Дефинитивно. Најгори међу комунистима су били баш Срби - нико тако брутално и одвратно није уништавао своју националну свест и културно благо као Срби. Немамо право никога да криво до саме себе. Ми смо пристали на романтичне идеје, ми смо пристали да правимо државу са непријатељима, ми смо и платили цену те малоумности. Волео бих да чујем да ли неко овде зна за сличан случај било где у Европи? Хвала.
Pa tebi ne valja ni kralj, ni komunisti, sve kreteni. Nije samo Aleksandar hteo to da radi, već je to bio program još od kada su Karađorđevići došli na vlast. A i ne bi Aleksandar bez Pašića ništa uradio. A i malo pre, Ilirski pokret, Vuk, Kopitar, Daničić, ovo-ono. Nego, da se resetujemo do kneza Miloša, možda je on ono što treba Srbiji?
Inače, Slovačka je bila hitlerovska marionetska država, nije baš ubijala Čehe, ali eto, ujedinili su se na ravnopravnom osnovu.
До Михајла, он је визионар, напокон неко ко треба овом граду, овој држави и овом народу, неко ко има визију и углед у свету.
Поздрав из Минхена, Славољуб
Мени ваља само моја жена јер је боља риба од водитељке Мајке Николић!
Што би ми ваљао било ко ако ради против интереса мога народа, па макар то био краљ, патријарх, хоџа, папа, Лепа Лукић?
Нисам ни рекао да је само Ацика хтео то да уради. Јеси ли ти ћорав или ме само тролујеш? Ево да поновим шта сам написао:
Краљ је наставио дебилне романтичарске идеје братства и јединства
Јел да понављам или је сада ОК?
Да се ми ресетујемо на програм меритократије? То је једноставније. Нема потребе да се копа толико по прошлости.
Добар пример за Словачку и Чезију. Добра и напомена да није баш убијала Чехе. Може ли се исто рећи за нашу ``браћу``?
Granjka, nije samo kralj vodio politiku. To sam hteo da kažem, tu politiku vodili su i prethodni i naredni političari, i ovi izabrani i oni iz vladarskih loza. To sam hteo da kažem, ne da te demantujem da je kralj nastavio romantičarsku politiku. (A bio je mason, znaš?) Sa meritokratijom se ne slažem. O razlozima formiranja Jugoslavije, to je malo komplikovana priča za ovaj forum. Možda je to forsirala Francuska i Engleska kao kontratežu Germanima na Balkanu, jer nezavisna Hrvatska i Slovenija opet bi vrlo skoro ušle u germansku orbitu (što se i desilo par puta kasnije), a oni su hteli da Švabe imaju što manje saveznika ovde, normalno. Što se tiče Češke i Slovačke, sam si tražio "slično", ne "isto". Zato sam se i ogradio.
Наравно да је краљ био припадник Морона. Пардон, масона. Ништа ново. Отуда и наше страдање.
Меритократија је једино што још нисмо пробали.
Пример је тешко упоредив за народе на Балкану. Они су имали мало чарки у току 2. светског рата, а у Првом су били савезници. Да су их Словаци трпали полуживе у јаме, тешко да би то била срећна држава и да би се разишли у миру. Дакле, слично би било да нађемо два народа у Европи која су у два светска рата били непријатељи па после правили равноправно исту државу. Нешто можда као Украјинци. Или Пољаци.
Pa malo je novih država nastalo u Evropi nakon WWI, a pogotovo posle WWII. Tako da ništa slično ne možeš ni naći, osim Čehoslovačke.
Mogu da zamislim u šta bi se to izrodilo ovde :)
Kako saveznici? Mislim da ni Česi ni Slovaci pre kraja WWI nisu imali neki državni subjektivitet? Pripadnici tih naroda bili su samo deo austrougarske vojske. Po toj logici, u WWI Česi su bili saveznici sa Slovencima i bosanskim muslimanima :)
а срби у 19ом веку су били начитани у пичку материну
Добро кажеш, нису могли да буду савезници, већ саборци јер су били у оквиру једне државе, тј. монархије. Дакле, нема горих од Балкањероса.
hitler je reko "dajte mi 8000 srpskih vojnika i dobicu ovaj rat"
Сји Ђинпинг је рекао: Дајте ми милијарду и по Кинеза, и преплавићу свет јефтином а никаквом робом, бухахаххахахааа!
Конфучије је рекао: Риба мање смрди када се умота у кесу.
Владе и Грањка, не пишете занимљивости.
Да је људима ово занимљиво блејали би испред задруге са локалним теоретичарима завере који препричавају доживљаје из рата за пиво и две Дрине.
YeahBatch Видиш да покушавамо да донесемо тај дух овде? Што си партибрејкер?
Који ће нам курац?
Па можда добијемо неко виртуелно пиво и пљуге... И таман да се издоговарамо за прославу првог маја.
Ovom Baču sve nešto smeta, on je posebna vrsta hejtera niskog intenziteta.
Добро, кењали смо уз гусле.