U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.
Mondo · 25. Novembar 2010.
Naslušani, ne napričani. Daj neki narod sa takvom tradicijom epske poezije? Mislim da bi se Bugari i Hrvati menjali delom teritorije za takvu tradiciju :)
Имају и околни народи огроман број епских народних песама, са тим што су добар део јунака из песама, да кажем, (прет/по)косовског циклуса, "позајмили" са ових простора.
Нпр
Занимљиво. Такође Обилић је често присутан у епским песмама код Албанаца па чак и Хрвата итд. Штета што су епске песме данас готово заборављене а излишно је говорити како људи реагују кад се поведе нека прича о томе, као да се чак помало стиде.
И једни и други Срби би се мењали за било какву традицију Срба из Србије. Јбт, највећа црква у Бугарској је намењена руском светитељу. Други највећи светитељ им је Св. Сава. Мислим, даааај! У Хрватској једини светитељ кога би могли добити, а да је национална величина је зликовац дАнте Павелић. А, традиције, мајко...
ПС. Хрватинићи највили да ће ускоро прогласити дан Николе Тесле. Ваљда је то онај дан жалости што га нису приклали 1942. као и Саву Шумановића, него је јадник умро природном смрћу. Штета...
http://www.vreme.com/gallery/1024894_34_07.jpg
:=) Ма, ја то намерно... Од свих Срба, Хрвати су најгори!
Торима је лик, али ја се не ложим на те приче.
Немој сад да се вадиш, озбиљан си ти за Хрвате, знам ја такве, Деретићева школа - Јарчевићев ученик :)
Ево поклон за тебе и жену да се вратите правим вредностима
http://www.crnogorskapartija.rs/images/Nenad%20Stevovic_1.JPG
ali to je crnogorska nošnja, ne srpska
oh wait
Ма, много се ти правиш паметан да знаш, знаш!
Хрвати и Срби нису исти народ. Да ми нуде на поклон пола Русије, не бих прихватио да срозам Србе на тај ниво. Не, хвала!
Какве си ми ово фалш хаљинице поставио на слици са овим ћембелим?
Ово лево је нека модификације црногорске капе у милогорску спрдњу. Нема 4 оцила, нема 9 кита као жал за 9 Југовића. Али има диван грб краља Николе који је написао ону црногорску песму која велича великосрпство и геноцид. Јбг.
А ово лево што држи ћембели је нека капица са два курца и 6 муда, ако ме очи не варају. какав је то знак? Први пут видим...
Probaj da ukucaš u Gugl pojmove
1. Serbian epic poetry
2. Bulgarian epic poetry
3. Croatian epic poetry
Ili je zavera Gugla, ili ti ovo tvrđenje ne stoji baš.
Da su pozajmili, jesu, ali ne sa svešću da su to srpski junaci, već su u ta vremena stvari bile malo manje diferencirane nego sada. A što se tiče srpske narodne poezije, ima i ona pozajmljene junake, npr. Sibinjanin Janka. Muslimani po Bosni imaju skoro iste narodne pesme kao Srbi, s tim što su oni junaci, a Srbi negativci. Crnogorci imaju srpske narodne pesme. Od epske narodne poezije u Evropi možeš da računaš na Germane, Ruse, Srbe, Grke, Fince, s tim što smo mi najslabiji od ovih grupa, jer imamo pesme, a nemamo formiran ep. Al jebi ga, možda bi se i formirao, da je bilo nekog pismenog u to vreme da zapisuje.
Koga boli kurac za epske pesme, klasično srpsko bavljenje glupostima.
Gvozdenoviću, za nekoga su pesme zanimljive, za nekoga šibanje. Meni su po toj logici onda oba svetska rata ovde i još ovo poslednje klasično srpsko bavljenje samoubistvom. Šta je tebi zanimljivo?
Šibanja lolo
Pa imaš šibanja u tim pesmama koliko hoćeš, realnih istorijskih, klanja, ubijanja, nabijanja na kolac, spaljivanja, možeš da napraviš Gospodara prstenova sva tri dela kad bi spojio sve u jedan scenario.
Šalim se ja malo kad onako postujem lolo, sve je to kul. :)
Ja bi evo jednu zanimljivost.
Beograd je pod definitivnom turskom vlašću bio "samo" 300 godina. Naravno da su i tri veka itekako turkanisanje, ali ipak ne moramo ih čašćavati sa još dva. Mislim, Zapata mora lolo jebi Vranje
Takođe, Vojvodina je takođe itekako dugo bila pod Turcima, neki delovi manje neki više ali uglavnom je brojka oko 170 godina, Srem više od toga mislim. To je nešto što Vojvođani potpuno poturaju pod tepih, jebi slaninare.
1459-1815
356 godina zvanično
Ali vole Srbi da zaokruže cifru.
Al nije bio turski Beograd od 1459 do 1521
Ne optužuj me nepravedno za Srbizam.