Prijava

Pa kad u USA ne jure krajnje korisnike, sto bi se ti brinuo? Opusteno.

Откуд ти то да не јуре?
Не јуре сваког ко скине нешто, али кад ухвате неког, деру га за милионе. (Или бар неко покушава тако да представи ситуацију.)

Јел се то десило неко срање са законима и торентима или је и даље све по старом?

Pa jesi li cuo za neku presudu? Ne racunajuci LimeWire, Napster i ostale koji su se time bavili kao biznisom, jesi li cuo da je osudjen neki korisnik?

Ma to je glupost sa tim aj pi adresama pricati u srbiji. U svetu se koriste fiksne aj pi adrese a kod nas natovana od nata nat adresa sto znaci da njih 10toro-20toro koristi istu aj pi adresu u isto vreme. Primera radi, neko zasere i njih 10toro treba da najebe. Za nalazenje treba velika procedura.
Prvo traze aj pi adresu
Pa traze provajdera koji je izdao tu aj pi adresu
Pa onda traze ko sve koristi aj pi adresu
Pa onda proveravaju npr log fajl kod provajdera da vide koja MAC ADRESA je u to vreme skidala piratski sadrzaj
Pa te traze u bazi provajdera
Pa ti traze adresu
Hapsenje
Mogucnost obaranja tuzbe zbog mogucih zloupotreba tvojih podataka.
Ako si vec toliko malerozan date uhvate onda ti ne gine prdara

Pa jesi li cuo za neku presudu? Ne racunajuci LimeWire, Napster i ostale koji su se time bavili kao biznisom, jesi li cuo da je osudjen neki korisnik?

Ja jesam jer gledam kanal na kom idu vesti iz sveta, a prvenstveno iz amerike. 150 000$ po prekršenom autorskom pravu, baš je prošli mesec bila vest da je devojka skinula 17 pesama nelegalno i traže joj 1,5 milion. Ta devojka je uzeta kao primer iz niza tužbi, lik što vodi kanal pokušava da skrene pažnju na takve stvari povremeno.
Normalno je da ne čuješ za takve stvari ako gledaš vesti u Srbiji.

EDIT: Vest nije bila prošli mesec već prošle godine, ja sam se prebacio :)

EDIT2:Potražio sam, ali nisam uspeo da pronađem link, moraćete da mi verujete na reč.

Pa jesi li cuo za neku presudu?

Да. Буде с времена на време нека тужба. Последња које се сећам је била против неке Американке. Тужили је за неких пар милиона долара због неколико скинутих песама.

Ma to je glupost sa tim aj pi adresama pricati u srbiji. U svetu se koriste fiksne aj pi adrese a kod nas natovana od nata nat adresa sto znaci da njih 10toro-20toro koristi istu aj pi adresu u isto vreme.

Нема везе с везом. Све то бележи твој провајдер. Ако се деси да влада реши да напрасно почне да поштује та ауторска права, може врло лако да се провери шта си скидао.

Питање је било јесте ли чули за неку пресуду код нас. Само морон не зна да их је по свету било.

Не, питање је било око тога ди ли у УСА јуре крајње кориснике

Pa kad u USA ne jure krajnje korisnike, sto bi se ti brinuo?

Неко је пре питао за Србију, не видех то. Сори. Али и мене занима има ли неких пресуда у Србији, мада чисто сумњам. Нисам ни мислио да неко води рачуна о томе, али видиш, ово што је Њојтек написао ми натерало да се запитам мало... Ја знам само за оног што је аплоудовао Монтевидео да је у заглавио међу решетке, али нисам никад чуо да је неко због даунлоуда ни опоменут (до сада), а камоли осуђен.

Па да, то за Монтевидео је било због аплоудовања (на ван-клик-хостер). За скидање са ван клик хостера, мислим да не могу да те гоне по нашем, и законима других европских земаља. Фора је што ти, кад скидаш нешто са торента, истовремено и аплоудујеш, па ме због тога бунило каква је ситуација по том питању код нас.

Да, да. Мислим да нико не обраћа пажњу на то, јер чак ни највеће мустре у тој индустрији не познају добро природу торент технологије... Бар сам ја стекао такав утисак читајући лигал третс са ТПБ.

Хехе, сумњам да ти пацијенти са "лигал третс" секције не познају торент технологију. Пре ће бити да само покушавају да их застраше, потцењујући другу страну. Ал да је комична - јесте.

Mrzi me da pratim o čem' se ovde radi, pa ću samo biti od pomoći. Evo vam sajtčuge dve fine:
www.zamunda.net Ovde možda nećete moći da se registrujete jer često zatvaraju registracije zbog popunjenosti.

i

www.bitsoup.org Ovde se možete reg laganica, isto je full kao Zamdža, ali Zamdža je najbolje sidovana što se tiče filmova i PC igraja. Xboxovci mogu masturbirati na bitsoup.

Ukoliko nije dozvoljeno ostavljanje piratskih linkova, neka me neki mod ili bilo ko obavesti, ja ću editovati post, a ostatak članova može linkove dobiti putem PMa.
Živeli, kasice moje.

Може то, све док не говориш што има тамо и док не линкујеш посебно нешто јер крши ауторска права

Зашто ми торент пичи на 200 и нешто кбпс и онда одједном па'не доље и иде јако слабо, па га стопирам и покренем опет, онда опет скочи горе али па'не након 2,3 минута?
Је ли то ради сидера или ради нечег другог?

ЕДИТ:

Ево на шта то личи
http://www.dodaj.rs/f/3h/Ad/3Co2Mdm1/aaaa.png

Зна ли ко, ало?

Оће ли ми ко објаснит ово изнад, сунце ли вам ваше :)

Ево ја ћу:
Немам појма, и мени се дешава.
А за пиво ћемо се већ договорити, части кад будеш могао.

Добро :Д
Ај сад неко да ми помогне, да знам је ли треба нешто да радим или који је мој то... :)