Prijava

Jel bio mozda neko, nekad do Rode ili Jyska ili slicno da pita treba li im neko da raznosi one kataloge sa akcijama po obliznjim zgradama za neku dnevnicu?

kovlaj

Jel bio mozda neko, nekad do Rode ili Jyska ili slicno da pita treba li im neko da raznosi one kataloge sa akcijama po obliznjim zgradama za neku dnevnicu?

Vid ovog kralja. Oće da zaradi lovu, a ne da mu se ni raspitati čak.

Ma necu da zaradim neku lovu, ocu kupim nova sedista za Stojadzera pa kontam ovo mi je najlaksa varijanta da saberem 4 crvene.

PuppetMaster

Žalosno je što ni na selu nema posla.
Baš smo pre neki dan drug i ja hteli da ugovorimo da iskopamo septičku za farmu pilića nekom komšiji. Kaže bager bi ga izašao oko 80e. Nas dvojica bi to realno uradili za 2 dana. I svako po 40e i milina. Ali kaže on:"Vi ćete to razvući na nedelju dana, a bager će uraditi za 3 sata." I propade nam to.

Nadam se da je papet2015 sada svestan da je dobro prošao u akciji koju je želeo da izvede papet2013

Jel ima neko iskustva sa frilensingom, tacnije sa Elanceom ? Posto nešto baš sad gledam neke poslove koje komotno mogu da odradim, a fino se plaća, samo ti treba malo bolji portfolio.

Ja sam nesto pokusavao, ali kad sam video namete za pay-pal i za podizanje novca odustao sam. Radio sam i na iwriteru nesto.

kad sam video namete za pay-pal i za podizanje novca odustao sam

???

Ne kapiram post Radj. Zasto sam dobro prosao?

Na fejsu u grupi pay pal in serbia sam nedavno video da drzava uzima 50% na sve uplate iz inostranstva na osnovu nekog poreza ili cega vec...

@autor PuppetMaster:
Zato što biste se, po mojoj nekoj proceni, kao dva srednjoškolska ašov-kopač-nuba(ovo pretpostavljam) slomili četiri dana od jutra do mraka i na kraju izašli na dnevnicu soma dinara i ušinuće u leđima xD

Kovlaj, u suštini si u obavezi na sav priliv novca koji se tretira kao zarada da plaćaš porez, doprinose, nači, penziono, zdravstveno ili šta već tu ide, ali kod nas poreznici ne jure balavurdiju koja prima 50-500 evra mesečno, tako da u praksi još uvek možeš da uzimaš kompletnu sumu na sopstvenu odgovornost

Nisi u pravu brt.. Nisam kopac, asov, sekira i te munje nub.

Onda ko ih jebe, skupio sam nesto kinte na iwiriter, beznacajno, ali povuci cu ih na pp pa na racun... Kolika bese provizija za transfer sa pp na bankovni, nesto oko 3-4%? Pretpostavljam da i prilikom prenosa sa iwriter na pp ide neka provizija.

Pretpostavljam da i prilikom prenosa sa iwriter na pp ide neka provizija - valjda neće ništa, osim ako ne konvertuje valute, a ne konvertuje

Kolika bese provizija za transfer sa pp na bankovni, nesto oko 3-4% - fiksno četiri dolara ili tako nešto

@autor PuppetMaster: što ne ponudiste čoveku sedamdeset evra, MALA PARA 35 EVRA??

I da se skrati tema.

Zarada novca, kako?

Ovako:

ne budeš jajara i uzmeš da radiš nešto

Najjaci su izgovori nema posla kme kme

Gde bi mogao da potrazim da radim neke prevode Engleski - Srpski za pare?

posto si netalentovan za bilo sta, cim ovde pitas kako da zaradis novac, reko bi da je najbolje ovako nekako:

1. (najtezi deo) nadjes nekog ko je talentovan da nesto pravi ili radi, ali nema neku zelju za kintom ko ti, i ubedis ga da mozes da mu pomognes da zaradi kintu.
2. dok on pravi to sto pravi, ti se bacis na marketing i na ubedjivanje i na stavljanje toga na internet itd...
3. delite kintu, pri cemu nikako ne smes da dozvolis tom liku da se oseti da on nije glavni, i da skupljas sav kajmak jer realno on ume da radi to sto radi i kad vido da moze da prodaje to i da zaradi kintu, tebe netalentovanog valjaca ce lako da zameni. moras da budes jako dobar prema njemu. tek kad i ako skupis 4-5 njih koji su talentovani, a svima ti prodajes, onda mozes da se racunas da si glavni.

sa druge strane, ako si talentovan za nesto, trebas naci nekog netalentovanog a drcnog na pare, pa onda 1-3 samo iz drugog ugla. al generalno, ako si u ovoj grupi ne zanima te ova tema...

ovo je otprilike sablon.