Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.
Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.
Страјо, што не постанеш ктитор на вукајлији? Ваљда си толико заслужио, а чуо сам да је кинта одлична.
pfff, aj da sam viši jedno 20 santimetara i da imam jedno 20 kila više.Sa svojih metar i 73 cm i 70 kila i ne mogu da budem neki strah i trepet sekjuriti.Bio moj ujko devedesetih, al on je bio ona obična gorila.U svakom slučaju, kaže bolje to nego gradilište, a i štitio je neko mudo iz politike tako da ni para nije bila baš mala.Al njega ima...nije baš šifonjer al je krupan.A i nemam ja facu za tako nešto, isuviše sam blag.
Možeš da radiš sa zidarima, sad je sezona, ako možeš da izdržiš za mešalicom ceo dan ili da nosiš cigle, postavljaš skele, ne treba pamet neka, kod nas se plaća 10e dan, pa do 1500..
Ja sam, recimo, ove godine prodao brdo gvoždja u otpad, i uopšte me nije sramota da to radim, 21din je bila kila, sad je 18, čist keš, odmah dobiješ. Pošto mi je stara kuća, pa se non stop prazni i nadje nešto takvo. Nisu cigani mutavi... evo, sad se dogovaram s drugom da pokupimo školjku od fićinog kombija, negde pored njive, samo treba stići donde i iseći to.
A možeš da se baciš u povrtarstvo, ove godine ću prodavati papriku, pa ako uštekam para, uzmem konstrukciju za plastenik, foliju i baciš se na proizvodnju rasade za recimo paradajz. Hibridno seme, mesec i po dana posla, posle odeš na pijacu, dobra cena, spustiš malo, nakupci pored se popale i otkupe sve od tebe da im ne otimaš kupce i ćao.
Најлакше ћеш да нађеш посао на грађевини, јер примају сваког ко је вољан да се зноји по цео дан. Ја сам то радио, али кад сам баш био очајан за кинтом. Иначе, што неко рече, обезбеђење ти је кева, ал ти требају физичке предиспозиције за то. А највише је кева да нађеш везу да будеш спасилац на неком базену или слично. Мој другар радио годинама на Ади као спасилац. Цео дан блеја, обрнеш пичака ко нико, још те и плаћају.
Ако имаш везу (или, иди и једноставно приупитај), могао би да се запослиш на пупми. Било као пумпаџија, било као дечкић што брише шоферке. Ови први зарађују око 20-25 сома, ал има ту ноћних смена и сличних срања која ти вероватно не одговарају. У овом другом случају, препоручујем ти да ставиш гипс и да се фолираш да си сломио руку или ногу или штагод, јер пизде неће да дају паре ако немаш сисе или неку повреду. Ортак и ја радили пре неко лето са неким клинцем пети-шести разред. Малом давали 50-100 кинти све са осмехом, а нама се мрштили и давали сићу. У сваком случају, одлазио сам кући са по 500-1000 динара, али знам случајеве где је људима лош дан ако узму мање од 2000 (ту се сисе већ подразумевају).
Možeš i da kupiš mašinicu za šišanje, pa šišaš penzose za neki minimalac.
Ili, ako imaš početni kapital i neko predznanje, da ispazariš ženku rotvajlera (može i staforda, mali šabani su se prepalili na njih, puna ih je Srbija, kad sam ja imao staforda, u mom gradu je bilo još 2-3, pa su iz Apatina ljudi dolazili da pare ženku ovamo. Elem, čuo sam da su za njih uveli neke rigorozne mere što se tiče držanja, a u Somboru ih čak i zabranili), dakle, ženka rota, ulažeš u hranu do njenog recimo 18-og meseca, dok se pas ne formira. Godišnje napraviš dva legla od nje, nek ima ukupno 10 štenaca, i prodaš ih za 100e po komadu, ako hoće i papire, onda za 150, a tebe papiri izadju 1600din. I svake sledeće godine imaš finu zaradu. Sa 6 nedelja ih odbiješ od sise i pravac u oglase. Možeš i neku pičkastu rasu koju žene nose u torbici, pa da udaraš cenu ko mutav..
ovo sa kerovima uopšte nije loš posao! još ono, ako imaš ljubav prema psima... evo moj drug tu, na dve kuće od mene, počeo sa ženkom terijera... vodio je na parenje, prodao prvu garnituru od 4-5 komada, i doveo još jednog mužjaka tu... i tako će da razvija biznis, jebiga. mada jeste malo zaluđica, kad pogledaš, svaki dan šetnja, nega, ishrana, nije ni tako lagano kao što se misli...
Ja mogu da probam ovo sa ženkom rotvajlera :) Iako mi se ne sviđa ideja može da padne dobra para...
ja jos ne dobih odgovor za popis :D
Nisam sigurna za popisivanje ali poslove tog tipa rade agencije za ispitivanje tržišta , kod nas je najveca IPSOS STRATEGIC MARKETING
DOO PREDUZEĆE ZA ISTRAŽIVANJE TRŽIŠTA I MEDIJA
11000 BEOGRAD
GAVRILA PRINCIPA 8
Telefon: (011) 3284-075
Telefaks: (011) 2626-430
E-mail adresa: office@ipsos.rs
Web adresa: www.ipsos.com
Kod njih radis ankete raznih tipova... ne ispaljuju kad je placanje u pitanju, moze dobro da se zaradi ako im se dopadnes , pa dobijes neke dobre seme...
Dovoljno je da ih nazoves i kazes da zelis da radis, oni u sustini stalno trebaju nove ljude... Ja kad sam radila uzimala sam od 1000-2000 din dnevno(to je bilo pre 2 godine) ali mi je trebalo neko vreme da udjem u stos...
Страјо,пријатељу,пошто си ти отприлике највећи мудријаш на овом сајту...што се лепо не пријавиш да се запослиш у војску...оно...у случају рата,да те оставе за приплод...:-)))
Mozete da zakupite tramvaj i organizujete tramvaj zurku nekim povodom. Zakup je koliko sam cuo oko 10000 dinara a prodaja karata je posle lagana...
http://www.youtube.com/watch?v=VsnA0ix9hZU
Refrešujem temu, ako ima još predloga...
Sad je pravo vreme da se trazi neki sezonski posao preko leta. Na primer konobarisanje sada kada se lokali prosiruju sa bastama ili nesto vezano za branje, sortiranje i pakovanje sezonskog povrca i voca. Uglavnom svaka firma koja na leto radi prepunim kapacitetom i uglavnom su im potrebni sezonski radnici. Al moras mrdnuti guzicom, nece pos'o sam doci.
Wordpress sajtovi, prodaju se dobro strancima.
Ako te baš mrzi da čistiš pantelije, slažeš kutije po rafovima nego bi voleo preko interneta da zarađuješ i to malo veće novce...
Možeš da se baviš E-whoring -om.
Smisliš lepo profil devojke. Nabavš slike i kreneš u zezanciju.
Više informacija PVT jer je ovo ipak "mračna strana interneta"
Moje jedino takvo iskustvo: dao sam oglas u Halo oglasima - student radi fizičke polsove. Tako nešto. Naglasio sam da mogu da odradim nešto što traje dan, dva. Jedna žena me zvala da joj unesem ugalj, onaj sitni što moš se tovari lopatom. I to u centru Beograda. Zapeo sam kao konj, uneo dve tone i uzeo hiljadarku za tri sata posla. I to je bilo pre četiri godine. Kontam, bolje da povučeš, ali da uzmeš tako neku kinticu nego da se razvlačiš kao slina negde za 500 kinti dnevno. A po Beogradu ima mnogo penzosa kojima bi ovako neka fizička pomoć dobro došla.
Sad ti idu sezonski poslovi. Branje malina sam čuo da je jako isplativo.
@zločesta pufnica - može objašnjenje?
Sajtovi koji se rade u wordpress-u, lako ih je uraditi a kad se ponude na nekom sajtu u inostranstvu cika iz pizde lepe materine je voljan da plati dobrano za malo truda.
Sajtovi koji se rade u wordpress-u, lako ih je uraditi a kad se ponude na nekom sajtu u inostranstvu cika iz pizde lepe materine je voljan da plati dobrano za malo truda.