IT Kutak - raznorazno pitanje

1. Добио сам лаптоп који је сав на Њемачком, ај ако некоме није мрско да ми објасни как да се пребацим на енглески, евентулано српски :)

Едит: Само претраживаче, мозила или хром

2. SKINI

SA
    NETA
    INSTALACIJU NA

E
    N
    G
    L
    E
    S
    K
    O
    M

D...E...B...I...L...U

3. http://www.laptopmag.com/reviews/laptops/dell-inspiron-17-3721 Imam ovaj laptop i sad fora je sto ima jedan ulaz koji je satro kombinacija za audio i mikrofon a ja imam neke sluske imaju 2 ona za zvuk i sluske i sta sad ja koji kurac da radim? Gde se mogu naci sluske sa mic da imaju jedan kombinovani ulaz i da li one sluske od fona mogu posluziti?

4. Ima da se kupi usb flash sa.zvucnicima i mikrofonem.
    A i kakav je laptop bez mikrofona

5. Stavi novije drajvere. Ili ti mozda novi prave problem, pa onda probaj sa starijim. Koja grafulja je unutra?

Stari drajveri su bili šit, svi neki loši bili, ništa nisam mogao da pokrenem pa sam instalirao nove drajvere.

Grafička mi je integrisana, al' šljaka brate, radilo sve super do skoro.

6. Ima da se kupi usb flash sa.zvucnicima i mikrofonem.
    A i kakav je laptop bez mikrofona

Ma ima mikrofon on svoj al bolje se cujem za mikrofon preko sluski cega vec a kakav je to us flash na kom su zvucnici i mikrofoN??

7. Na novom lap topu hp svako malo puca konekcija, ne da mi da skinem driver za wifi,pise failed network (chrome),a u ie pise internal erorr, microsoft internet extension. Ne znamo sta moze biti problem.
    http://www.dodaj.rs/f/1O/P7/2A0XqMaM/capture.png
    http://www.dodaj.rs/f/23/mO/2822W5CP/capture-1.png

8. Da osvjezim temu u nadi da ce neko pomoci.

9. Pogledaj koji ti je datum na laptopu.

10. Ok je datum. Internet radi veliki dio vremena ali se desi po nekoliko puta na dan da ne moze nista da loaduje a i dalje pise da je konektovan.

11. Gugliraj ovaj error code, pa vidi sta iskoci.

12. Vesno, moguce da je do chrometa, tako kazu.

13. Iskocili su neki video klipovi. Ja sam uradila onako kako je na jednom od njih bilo prikazano i sad je sve ok. Mada je i prije radilo povremeno, pa cu vidjeti ako ne bude problema nocas, onda je valjda u redu. Fala.
    EDIT: Mene brine ovo sto sam oznacila na prvoj slici.

14. 1. Otvori komandni prompt kao administrator (Pronađi CMD, desni taster pritisni i izaberi - Pokreni kao administrator) .
    2. Unesi netsh okruženje . Ukucaj " netsh " i pritisni ENTER.
    3. otkucaj zatim " int teredo " i pritisni ENTER
    4. otkucaj "set state disabled" i ENTER .
    5. Otvori Device Manager i deinstaliraj " Teredo Tunneling Pseudo- Interface" .
    6. Otvori cmd kao administrator ponovo .
    7. kucaj "netsh" + Enter .
    8. kucaj "int IPv6 " + ENTER
    9. kucaj "set Teredo client" + ENTER
    10. Otvori Device Manager i skeniraj za novi hardver .
    11. Odaberi opciju " Shov hidden devices " iz menija Viev . Trebalo bi da ga sada imas prisutnog(Teredo), ali bez greske.

15. Ako ne idi u google chrome
    Idi na opcije, under the bonnet.

Pa use TSL 1.0.
    Pored toga i SSL 2.0 ili 3.0 trebaju biti izabrani.

16. 11. Odaberi opciju " Shov hidden devices " iz menija Viev . Trebalo bi da ga sada imas prisutnog(Teredo), ali bez greske.

Nema ga. Ali net sad radi. Je li u redu ako nema Tereda?

17. Neam pojma. Ja sam ti ovo resenje iskopao na netu i samo ga preveo na srpski ... :)

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.