IT Kutak - raznorazno pitanje

1. Posl'o sam ti na PVT

2. punjac, to ti je do kulera, brate.

3. sve ostalo radi lagano...jedino to zajebava...ne verujem da je do kulera...

4. 100%, Kurajber ce da potvrdi. :)
    ili je lezaj na kuleru, ali za to vec moras u NASU...

5. komp je,nije laptop xd

6. Koji mi je kurac sa tačpedom na laptopu? Uopšte ne prati moje pokrete. Ili mi kursor ide prebrzo ili u suprotnom smjeru od onog zadatog. Ukratko sav je dezorjentisan. Jel nešto ozbiljno, skupo, zabrinjavajuće?

7. Al pazi, nekad radi savršeno, a nekad, kao sad napr, mi jeba mater.
    Jel skupo to govno?

8. Nije.

Kreće se od 700 do 1500 dinara u zavisnosti od modela i da li ga ima na lageru.

Tačped vrlo retko (skoro nikad) crkava sam od sebe osim ako na njega nije primenjena velika sila ili si slučajno polio vodu na njega pa ušla unutra.

E sad, da bi se zamenio, mora da se otvara celo kućište što je pipav posao i to će ti naplatiti u servisu od 500 do 1000 dinara.

A ti kažeš da tačped nekad radi super nekad ne radi, što govori da se najverovatnije flet kablić odvojio od matične ploče pa pravi smetnje. Preporučujem ti sledeće rešenje koje je ujedno i najjeftinije.
    Da isključiš touchpad kombinacijom dugmića Fn+F7 da ne bi napravio sranje i spalio ploču onda si najebo, da odeš u servis da ti pripovežu ponovo toucpad na matičnu kako treba i da osuguraju izolir trakom da se ne izvlači više, platićeš samo rasturanje laptopa 500 dinara.

Srećno i pamet u glavu.

9. Hvala brale. Nije trpio oštećenja niti sam ga polio nečim, dakle mora da je to.
    Ne funkcioniše mi ta kombinacija dugmića, opet radi, ima li neki drugi način da se isključi?

10. Koji je model laptopa?

11. Dell inspiron, tačan broj modela ne znam.

12. Dell nema dugme za gašenje touchpeda to se mora uraditi softverski.
    Našao sam video koji ti može pomoći.
    http://youtu.be/5E9s8bslYkE

13. Ne može. Očigledno da kod mene to nije isto. Otvori mi taj prozor sa podešavanjima za miša ali mi se ne pojavi podešavanje za tačped.
    Hvala u svakom slučaju na trudu, vjerovatno ću ga ponijeti tamo đe sam ga kupio. Možda je još i pod garancijom, mada ne vjerujem.

14. Da li bi neko hteo da mi detaljno objasni kako da nabacim šifru, ili na bilo koji drugi način zaštitim WiFi... Hvala unapred :)

15. Pogledaj na poledjini/dnu uredjaja (dakle akses ponta ili rutera) koji imas, tamo obicno stoji kako se mozes ulogovati na njega, preko browsera: chrome, mozillla...
    Obicno uneses adresu 192.168.1.1 ili slicno i dobijes veb stranu na kojoj se prijavis sa username admin, pass admin. Dobijes meni za konfiguraciju, tamo nadjes wireless opciju i zadas tip sifrovanja (stoji psk ili wpa ili tako, izaberi psk) i lozinku i to je to.

Imas tu i dodatne opcije tipa filtriranje po mac adresama, uklanjanje ssida (imena mreze) itd.

16. Da li postoji mogućnost da se na android telefonu gleda film sa prevodom? Koji formati videa i prevoda treba da budu?

17. Staviš recimo MXplayer i možeš da puštaš sve kao na kompu, bilo koji format videa i bilo koji tip prevoda, sub, srt, ass, embedded... čita naša slova regularno, samo namestiš codepage, takođe možeš da namestiš veličinu, boju, trte-mrte, plejer za svaki video pamti gde si stao i posle ti ponudi da nastaviš ako je šef naišao i morao si da ugasiš.

Mogu da ti bacim krekovan na pvt

18. Ne radi mi mikrofon od skoro. Prikačen je najnormalnije, tamo u saundu je registrovan i sva ta čuda, ali ja odem na onaj saund rikorder i jebeno se ništa ne čuje nakon što snimim. Da ne treba možda neke drajvere da skidam?

19. Jedino ako ih već nemaš instalirane, ako imaš one majkrosoftove i to sve kao radi bolje ipak skini od tvog proizvođača pa instaliraj, valja se.
    Inače najverovatnije ti je mjutovan ili je u rekorderu odabran neki drugi kanal kao input za snimanje ili ti stoji kao default input, možda line in ili cd. A možda ti je onaj kontrol panel što dobiješ s drajverima za zvučnu zaboravio gde je šta, iščupaj pa vrati i kad ti ponudi reci da si ubo mikrofon.

Ako ne namikeriš sam baci na pvt šta se desilo i kako se desilo pa ćemo lagano kad se vrnem sposla.

Rekli o sajtu

Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“

Danas · 06. Novembar 2008.